LUSH Dirty Deal – ett radikalt antifrihandelsavtals-showder i samarbete med Vivienne Westwood

20151105_125627
Kolla detta goa! Sånt här gör mig så glad. Dirty Deal är ett duschpulver, eller showder, från Lush, som också är en kampanjprodukt i en större protest mot frihandelsavtalet mellan EU och USA, TTIP. Den är framtagen i samarbete med punklegenden Vivienne Westwood och hennes Climate Revolution, och hon har också formgivit förpackningen (ser ni att den ser ut som en tvättmedelsförpackning? fyndigt!). All vinst går till att stötta organisationer som bekämpar TTIP, och Dirty Deal säljs endast i en begränsad upplaga så nu är det dags att haffa! För er som inte vet vad TTIP är så finns en fin sammanfattning på baksidan av förpackningen, se bild längst ner i inlägget.

Dirty Deal doftar ros och bergamott, extremt lyxigt och klassiskt. Den känns lite skrubbig och väldigt rengörande och byter dessutom färg från rosa till blålila när den kommer i kontakt med vatten (jag blev åtta år igen när jag såg det, sjukt förtjust, haha). I och med att pulvret kommer i en pappförpackning blir det klurigt att ha den ståendes i duschen, så jag kommer pytsa över lite i en burk och låta originalförpackningen stå kvar i mitt beautyskafferi (japp, jag har ett sånt). Vill inte sabba den, speciellt inte med tanke på att Westwood signerat insidan av några av förpackningarna – och kanske har just jag fått just en sån! *tänker på pensionen*

ROS OCH BERGAMOTT

Bergamott och ros

För mig är det anmärkningsvärt att ett företag som Lush, som helt och fullt verkar i en kapitalistisk tradition, ägnar sig åt den här typen av verksamhet. De hör ju till den typen av aktörer som potentiellt kan dra ekonomisk nytta av TTIP, men ändå lägger de sina slantar på detta. Det gör mig glad. All min respekt till Lush och andra som tänker långsiktigt.

Finns att köpa på Lush hemsida för 199 kr per 400 gr, bra pris för en bra sak!

20151105_125648

Läs mer om TTIP och skriv under namninsamlingarna:

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.