Ge mig guld

Gold_Alchemy_Symbol01
Okej, så om jag har en dumdristigt lojal inställning till Lisa Eldridge så finns det ytterligare en make up-artist som jag fullkomligt häpnar av varje gång jag ser nåt hon gjort. Men hon jobbar i en lite annan värld än Eldridge och det är ingen idé att jämföra de två för de har två helt olika infallsvinklar. Quinnan jag pratar om har på ett helt unikt sätt visat att make up är konst och hennes verk snuddar ofta vid fantasier. Åh denna visionär. Hon gör en aldrig besviken.

Jag talar givetvis om queen Pat McGrath. Kvinnan som växte upp med en ensamstående invandrarmamma, som inte har någon formell utbildning i yrket och som jobbar med fingrar istället för verktyg. Kvinnan som ständigt refereras till som världens mest inflytelserika MUA, som gjort allt en MUA kan drömma om och som fortfarande är högaktuell, efter 20 år i branschen. Den svarta kvinnan som totalt dominerar sitt skrå och sopar mattan i en till stora delar kritvit modebransch. Min beundran för henne vet inga gränser.

Länge har sminklovers och Patlovers surrat om att hon borde ta fram en egen sminklinje och som det ser ut nu så är det VERKLIGHET. Pat McGrath Labs kickar igång något som jag gissar kommer bli en fruktansvärt stor hype genom att lansera Gold 001, i en extremt begränsad upplaga om 1000 ex. Det rör sig om ett guldpigment som ska kunna användas till exakt allt och det ser sjukt gött ut! Det känns som att det ligger helt i linje med McGraths arbete hittills – överdådigt, fantasifullt, gränslöst, som en visuell käftsmäll. Så småningom ska tydligen fler produkter släppas, och Gold 001 utgör nån slags teaser… consider me teased.

001gold

Läs mer på Vogue och British Beauty Blogger.

3 Kommentarer

  1. ååååååh jösses :*( <3

  2. Var tvungen att kolla in fler bilder på pinterest. SMÄLLER AV https://www.pinterest.com/pin/157133474470001969/

  3. You had me at Pat. Men alltså, WHYYYYY bara 1000? :C :*( 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.