M Picaut och Cicamed har två göttiga cleansers

två göttiga cleansers

Jag har tidigare sagt att jag undviker löddrande rengöringar för att de torkar ut och gör att huden stramar efteråt. Jag har behövt ”jobba snabbt” liksom, efter det att jag rengjort ansiktet måste jag skynda mig för att få på mig något fuktgivande, så känslig har huden varit mot uttorkande ingredienser! Men i takt med att min hudvårdsrutin fått nya fuktgivande steg och mitt fokus inte längre ligger på enbart nedmattande produkter som strippar huden på exakt allt skydd, så har huden lugnat sig. Den reagerar inte längre lika illa på löddrande rengöringar, iallafall inte de milda! Det är bra, för då kan jag använda fler av de rengöringar jag fått hem för att prova.

Här är två tips på riktiga göttisar jag gillar för tillfället:

 • M Picaut Glorious Green Foaming Cleanser: Den är dyr för att vara en rengöring och jag tror inte att jag skulle köpt den själv om jag inte fått testa den först. Nu när jag vet hur fin den är så är det såklart en helt annan femma. Den doftar så sjukt jävla gott av citronmyrten, löddret är mjukt och luftigt och är faktiskt fett bra på att få bort smink. Nackdelen är, utom priset såklart, att en sån här typ av rengöring som är flytande i flaskan och blir ett lödder i pumpen tyvärr är rätt så odrygt. Men gillar den skarpt ändå! Cirkapris 330 kr.
 • Cicamed Cleanser Antioxidant: En riktig goding detta, och en hundralapp billigare än ovanstående. Den innehåller bl.a. aloe vera, trollhassel, mjölksyra och salicylsyra. Denna har också en citrusdoft, men snarare något mörkare och mustigare, typ blodapelsin! Åh så gött!!! Tar bort smink och smuts riktigt bra. Cirkapris 230 kr.
bartolomeo bimbi limone

Urklipp från Bartolomeo Bimbis målning av de 116 citrussorter som växte i familjen Medicis trädgårdar (1715). På tal om att båda ansiktsrengöringarna doftar citrus alltså… haha.

Båda är ekologiska och veganska också, kan vara bra att veta!

Denna vecka blir det ingen fredagsfilm för jag har inte hittat nåt kul att dela med mig av. Men hoppas ni får en go helg. Själv ska jag plugga!

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

5 Kommentarer

 1. WHAT!!!!! Jag är helt i chock nu. Läste det länkade inlägget om sminkborttagning/ansiktsrengörning. Har ALDRIG hört talas om att man ska först tvätta bort sminket och sen tvätta ansiktet??? Hädar jag mot gudarna typ för att jag alltid haft en och samma rengörningsprodukt (just nu basiderms rengörning)? Dessutom så har jag fucked up hy (på riktigt), akne. Har käkat tetralysal i omgångar, Dalacin osv. Nu har jag haft epiduo senaste 1,5 åren. Jag märker klar skillnad om jag inte smörjer in dom delarna där jag använder epiduo alls. Därför gör jag inte det, antar att jag enligt dig misshandlar min hy heheeee. Tacksam för svar, älskar din blogg tycker du äger <3

 2. Fattar inte om min jättelånga kommentars kom fram 🙁 Hoppas det!!!

  • Hej finis! Oroa dig ej, din kommentar kom fram. Jag har inte lyckats fixa in en kod som gör att man får en bekräftelse på att kommentaren sparats, men jag jobbar på det!

   Hursom, du hädar absolut inte. Poängen med att tvätta bort sminket först och rengöra ansiktet sen är att få maximal effektivitet i sin hudvård. Det ska bli så rent som möjligt helt enkelt. Det har absolut ingen betydelse om du använder samma produkt till både sminkborttagning och ansiktsrengöring, men jag skulle isf tvätta två ggr. Jag tycker att alla ska göra det som passar dem. Om du märker en klar skillnad till det bättre om du låter bli att smörja in vissa hudområden så låter det ju asbra! Puss och tack för fin kommentar!

 3. alltså plz whinar kan du skriva om finnar på ryggen? Detta eveiiigaaa helveeeete! En har ju inte direkt råd/ork att ha typ 4 serum över hela kroppen heller. Har du nåt tips??? :>_<: Har nu en spray med 2% bha från PC men den jäveln konsumeras så fort.

  • Hej J! Om jag hade ett tips skulle du få det direkt! Jag har själv finnar på ryggen men har inte direkt gjort något åt det… det är en ny domän av produkter som väntar på att bli upptäckta av mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.