My man

DSC_0129

Jag är som sagt fascinerad av mansbeauty (vägrar kalla det för ”grooming”, det är perverst att de ska ha ett eget ord för det som annars kallas för ”skönhet”) så här kommer ett inlägg om Erics skönhetsvanor och produktfavoriter. Jag älskar att Eric också älskar att strosa bland hyllorna i parfymerier och klämma och dofta, det är liksom uppfriskande med en man som faktiskt bryr sig och inte känner att han ”underminerar sin manlighet” eller vad fan det nu handlar om, genom att veta vad skillnaden mellan puder och rouge är.

Parfym är nog hans mest utpräglade skönhetsprodukt, det verkar ha mer med nån slags skönhet och själavård att göra än vardagligt ”management and upkeep” som t.ex. skäggtrimning och hårfix. Det är liksom inte nödvändigt för att bli representabel, det är bara härligt. Jag bad honom plocka fram hans mest älskade dofter just nu, och jag fick följande: Serge Lutens Arabie, med torkad frukt och kryddor – ätbar som en saftig fruktkaka med massa rom i, Santa Maria Novella Opoponax som doftar kåda, rökelse och honung, och Clive Christian C for Men, en så jävla sexig parfym, den sexigaste jag vet, doftar intensivt av oud, läder, ambra och ros, men mest oud. Detta är den dyraste parfymen vi har och han köpte den på Roja Doves Haute Parfumerie högst upp på Harrods, när vi lyxade i London för ett par år sen. Jag förknippar den doften med just lyx; en vardag som består av enbart nöje och ingen oro. Jag älskar att min man har dyr smak.

När jag precis hade träffat honom så höll han på att skaffa ett rejält skägg, och det trimmar han nu med en liten sax från Apoteket. Han trimmar extra mycket om han ska vara med i teve, haha, så fint. Så står han framför badrumsskåpet kvällen innan och trimmar och trimmar, tills det är ett hav av små stickiga skäggstrån i handfatet. Han måste alltid klippa bort så stora mängder skägg för att det faktiskt bli någon synlig effekt. Skägget oljar han numera med Tom Ford Conditioning Beard Oil, doftsatt med Neroli Portofino, som han fick av mig i födelsedagspresent i våras. Han verkade överraskad över hur nice det är med att applicera lite gosiga produkter i ansiktsfrisyren, men skägget får nästan en annan färg och glänser mer. Plus doftar gott när jag sniffar i det. Skägg, hörrni. Må han aldrig raka bort det.

Har en person bra skäggresurser är chansen stor att det finns bra brynresurser också. Det gäller t.ex. Eric. Buskiga jävla mansbryn har han, täta och tjocka och så himla fina. I våras var jag på pressvisning hos Dior och då fick jag bl.a. den ofärgade varianten av Diorshow Brow Styler Gel, den är alldeles perfekt om det sitter buskiga bryn ovanför ögonen som kan behöva tämjas ibland. Jag har ju som bekant knappt några bryn alls och då det är totalt slöseri att använda denna på mig, så Eric fick ta över den. Förutom att han trimmar skägget extra mycket om han ska vara med i teve så borstar han också i några svep av bryngelén innan han åker till studion. Då är allt ansiktshår på topp! Även perfekt på fest och viktiga möten osv, när det är dags att vara sitt allra snyggaste.

Min man har helt sjukt hår. Det är tjockt, så himla tjockt, och jättelockigt. Han har ett drömhår, men som alla privilegierade så är han mest besvärad av sin rikedom, så han måste liksom kedja fast håret med nån bra hårprodukt efter duschen. Han är a creature of habit så han har använt samma hårgelé i mer än sju år: L’Oréal Studio Line Remix Fibre Paste. Han gillar den för att den är vattenlöslig så den går bort i duschen, plus att den blir inte hård eller kladdig så den känns inte lika äcklig som andra geléer. Han har även noterat att hans gråa hår syns mindre när han har gelé i håret (asså jag har inget emot gråa hår, p.g.a. alla älskar väl en silver fox, men ja gråa hår = memento mori osv).

Bakom alla produkter på bilden syns hans necessär från Baron, som han köpte för att den matchar hans weekendbag från samma märke. Jag älskar att han är så himla pappig innan han ens har barn!

1655
Förresten. Jag har inte skrivit det på bloggen ännu, men i våras friade jag till Eric! Han sa ja!

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

15 Kommentarer

 1. MMM vilket bra inlägg! Och grattis (framförallt till honom :))) )!!!!!

 2. åh grattis till kommande giftermål!!

  alltså ja stör mig också på uttrycket ”grooming” pga blir så tydligt hur allt som är kvinnligt kodat har låg status och att uttryck som förknippas med femininitet måste bytas ut för att det ska bli ”okej” för killar att hålla på med.

  apropå skäggbärande så känner jag en person som ibland använder en brun vattenfast kajalpenna för att fylla i där skäggstubbet är lite glest, för att det ska se jämnare och lite tjockare ut typ. som med ögonbryn alltså. tyckte jag var rätt fyndigt!

  btw noterar att det inte nämns några hudvårdsprodukter i det här inlägget, han kanske tar från din stash? 🙂

  • Ja haha, det är patetiskt. Kommer aldrig använda det. Vägrar!!

   Asså där sa du nåt. Exakt som ögonbryn! Fan vad snart! Tror att det är en lång väg att gå för många män, men det går inte att förneka att det är en bra idé.

   Haha mycket riktigt, bra observation! Eric använder mina hudkrämer typ en gång per månad när han är supertorr, då haffar han en från Shiseido med SPF 15 och smörjer in.

   Och TACK! 💍💐💒

 3. GRATTIS!! Och va kul med en kille som bryr sig om vällukt!?

 4. Låter 100% nice med en kille som luktar så gott. Och GRATTIS!

 5. åh grattis till wedding! detta ger mig litet hopp om livet för du är så fin och din blivande man verkar likaså, o ni har varandra… <3
  sitter här lite lipig efter färskt uppbrott men blir tröstad av tanken på dina kommande beauty-inlägg och kloka ord. kram!

 6. Nathalie Nieve

  Hej Anahitta! Har just hittat till din blogg och det är jag glad för, då jag lär mig saker om hudvård och skönhetsprodukter som jag inte visste innan, och det gör mig nyfiken på att upptäcka mer. Är även intressant att läsa om annat, dina tankar om politik och så.
  Nu vet jag inte hur jag ska fråga det jag vill fråga på ett bra sätt men jag gör ett försök, och hoppas att det inte blir alltför klumpigt.
  Jag är liberal (röstar på alliansen men är även feminist och rätt så grön). Kommer dock från en riktig vänsterfamilj. Mina vänner i stort är vänster. I’m not.
  Jag vet att du är väldigt vänster och antikapitalist? Något som jag undrar lite över är hur det är att som stor bloggare som konsumerar mycket skönhetsprodukter och dessutom får mycket gratis (en del av ett kapitalistiskt system är ju att det finns ett enormt utbud av produkter att välja bland, något jag iofs tycker mycket om – sen blundar jag självklart inte för att kapitalismen har en hel del otäcka baksidor eller konsekver) samtidigt typ ”integrera” det i en stark antikapitalistisk filosofi? Jag tycker givetvis att du förtjänar alla saker du får och ser inget fel i att du verkar konsumera, som det ser ut, ganska mycket mer produkter än vad många andra (jag exempelvis kan knappt köpa en ny mascara pga arbetslös och det suger) kan. Alltså, jag tycker det är fint och bra att du lägger pengar på det du gillar och din blogg verkar jättebra så allt gott till dig. Och nu menar jag inte att gå in på en djup diskussion om vad du gör med dina pengar…undrar mer om du någonstans kanske tänker att du faktiskt uppmuntrar kapitalism och den konsumtionskultur vi faktiskt har i och med hur dina konsumtionsmönster ser ut. Går det att vara supersocialist exempelvis och samtidigt…ja leva som de flesta gör i Sverige? Kanske är det rentav jag som är ute och cyklar och dessutom har fördomar eller tankar om vänstern som inte stämmer? Inte din uppgift såklart att utbilda mig i det. Men jag lär mig säkerligen av andras syn på saker och ting och ja, alltså du verkar cool och vettig så hade gärna velat lyssna på vad du har att säga om det. Hoppas du förstår min fråga och det är inte menat som en anklagelse på något sätt! Är bara att för mig kan det tyckas om en krock mellan att vara vänster och samtidigt…eh, konsumera mycket? Menar inte att man måste vara superkapitalist för det alltså, finns väl mellanting och det är fan inte lätt tycker jag att ens ibland förhålla sig till det samhälle vi lever i, där Black Fridays är en högtid unt so weiter!

  Allt gott till dig!
  Nathalie

 7. Annahita! Jag vet ju att du gillar Santa Maria Novella, så måste bara berätta att bl a det kommer till NK i augusti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.