RECENSION: H&M Drama Cream Gel Eyeliner och H&M Velvet Lip Cream Liquid Lipstick

H&M BEAUTY

Jag har hunnit testa allt jag köpte från H&M:s nya skönhetslinje för någon vecka sen och först ut är eyelinern och läppstiftet:

 • Drama Cream Gel Eyeliner: Jag går rakt på sak och konstaterar att jag inte har något negativt att säga. För 79 kr får du en mycket högkvalitativ produkt; rikt pigmenterad och svart på riktigt, en jäkla fröjd att applicera (den är så mysig att måla med att jag måste hindra mig själv från att täcka hela ögonlocket), torkar inte för fort så att den inte går att mjuka upp och t.ex. sota med – men torkar ändå tillräckligt fort för att inte smetas ut. När den torkat sitter den hela dagen och är lätt att tvätta av. Inga anmärkningar. En stjärna rätt upp och ner bara!
 • Velvet Lip Cream: Läppstiftet accenturerar precis all torrhet och lägger sig i veck, så även när det är nyapplicerat ser det 0smickrande ut. Visst, alla matta läpprodukter är lite kluriga, men absolut inte med den här graden av problem. Det värsta av allt är att den smular av och att smulorna sen samlas kring läppkonturerna, och det ser fullständigt horribelt ut. Det är helt enkelt inte bärbart. Precis som Viola på Killer Colours och Ida, a.k.a. Spindelsven, säger jag: hoppa över H&M:s flytande läppstift och testa t.ex. Sephoras egna istället – eller varför inte Lime Crime Velvetines (om ni inte bryr er om hur företaget sköts och fortfarande vågar beställa produkter därifrån).

Här har jag båda produkterna på mig och som ni ser är eyelinern faboosh och läppstiftet bara a crusty ol’ mess. Ja okej jag inser att läppstiftet ser rätt hyggligt ut på bilden men take my word for it – det är en vacker färg men ytterst svårburen! 🙁

wpid-1439366714498.jpg

UPPDATERING

Flera av er har frågat vilken borste jag använder till att applicera eyelinern! Dumt att jag inte skrev ut det från början förstås. Jag använder en tunn eyelinerpensel från FACE Stockholm som jag fick gratis i någon tidningsprenumeration för flera år sen, men jag tror att det är samma som den här:

face-brushes-1_500x500

FACE Stockholm #1 Thin Eyeliner Brush

Den finns bl.a. på Eleven men eftersom att den är slutsåld just nu vet jag inte priset. Självklart funkar vilken annan tunn pensel som helst, det finns massvis där ute! På Eleven har de 45 olika eyelinerpenslar, haha, helt sjukt! Några som jag tror på är varianterna från bdellium Tools (59 kr), Real Techniques silikonpensel (99 kr) eller Real Techniques vanliga talkonpensel (159 kr).

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

14 Kommentarer

 1. mm blir lite sugen på att testa eyelinern! aldrig använt gel-liner förut dock, bara vanlig flytande. vad använde du för pensel?

  • Jag tyckte att det var lättare att få det snyggt med gel-liner faktiskt! Har förresten uppdaterat inlägget med vilken pensel jag använde, det är en gammal freebie från FACE Stockholm! 🙂

 2. alltså, du är så fab! puss!

 3. Har läst bak i ditt arkiv ända till sida 62 och måste säga att du är helt fisktastisk! Du har förgyllt dessa två lediga dar jag haft med helt otroligt kloka och roliga inlägg. Är evigt tacksam att jag hittade din blogg. <3

 4. har du testat nåt från eyeko? jag köpte deras eye do eyeliner pga hade typ bara läst bra om den men tycker den är skitsvår att applicera!!! undrar dock om det kan va att jag köpte en dålig och att applikatorn liksom torkat ut för den smetar liksom bara runt eyelinern istället för att kleta ut nytt? för själva färgen har suttit som berget när jag testat på handen. tack för bästa sminkbloggen <3

  • Har inte testat nåt från Eyeko själv men din erfarenhet låter ju jävligt irri! Du kanske kan prova med att applicera eyelinern med en annan borste? Om det går?

 5. Jag måste kommentera nu! Vill säga att jag älskar din blogg! Mår alltid bra här inne, så tack <3 Tänker ibland "detta borde jag fråga Whinar om" sen blir det liksom inte av att jag skriver nåt. Bara läser och njuter 🙂

  Handlade 3 grejer från HMs nya beauty linje förra veckan: ett grönt murrigt/skimrigt nagellack (Green machine), en asgod bodylotion och Precision sponge. Provade spongen igår och gillade den. Applicerade Bare Minerals Complexion Rescue med den. Alltså en färgad dagcreme. Med borste har crèmen en tendens att liksom… lägga sig på dom där småhåren (fackterm, lol) på näsa och haka. Syns som små, små ljusa prickar. Så störigt! Vet du vilka jag menar? Upplevde att det blev lite mindre "sminkdagg" (vokabulären kämpar på) på småfjunen när jag applicerade med spongen. Which means yeay. Men ändå, dom där småfjunen… Har du tips på hur man, typ, får bort dom?! Jag pealar 1-2 ggr i veckan men världens goaste ansiktsscrub från Clarins.

  Puss o kram från ett fan!

  • Hey gurl! Tack för rar kommentar! Hhhmmm… småfjun. Tror inte att de försvinner med peeling, men däremot om du epilerar eller vaxar. Vilket gör vidrigt ont! Så fundera på om du tycker att det är värt det! 😉

 6. Jag har flera Velvetines från LimeCrime (Cashmere (skitbra), Wicked (älskar färgen, men inte formulan), Salem (älskar!) Red Velvet (ok, men känns olustigt att använda dock då de tydligen haft olagliga färger i 🙁 Pågår utredning nu..) och Pink Velvet (ok, men vattnig och rinnig). Jag tycker de skiftar lite väl i kvalitet. Hur som så kommer jag inte köpa mer från dem, tycker inte om företaget och/eller hur de beter sig mot kunder 🙁 Jag är blockad från deras Instagram för att jag ställde frågor om kreditkorts-stölderna…Vilket företag raderar kommentarer och blockerar kunder? Helt sjukt. Synd att de kommit med så mycket fina färger nu 🙁 Men har haft två olika kort som blev påverkade och sedan fick spärras (mitt+min sambos) p.g.a. deras säkerhetsbrister så vill inte handla via deras webshop mer). Hur som helst; Har testat två av Anastiasias matta och de är jäkligt bra (Sad Girl och Pure Hollywood http://www.anastasiabeverlyhills.com/liquid-lipstick.html ). Nu finns det ju dessutom en massa göttiga märken, som jag inte hunnit testa, men kan nämna två jag är nyfiken på ändå; Coloured Raine https://www.colouredraine.com/lips/matte-lip-paint.html Jeffree Star http://shop.jeffreestarcosmetics.com/ Har du testat något annat/mer märke?

  • Shit! Låter ju helt sjukt! Hoppas allt har gått bra med korten osv!!!

   Jag har testat Sephoras egna Lip Cream. Har haft den i många år och använder den fortfarande regelbundet. Den är verkligen super! Sen vet jag att märket LA Splash har liknande produkter som jag är nyfiken på. Måste kanske beställa nåt snart….

 7. Pingback: H&M Beauty – produkter och swatches. | Little Miss Consumer

 8. Pingback: Recension: Drama Cream Eyeliner från H&M Beauty. | Little Miss Consumer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.