A stand up kinda gal

chefen

Chefernas chef

Förlåt men nu kommer ett nytt fan girl-inlägg om Kicki Norman och hennes tidning. Det är bl.a. faktumet att just hon är just chefredaktör som gör att skönhetstidningen Daisy Beauty​ spelar i en helt annan liga, det går inte att jämföra DB med konkurrenterna. Säg mig _en_ annan aktör i branschen som så enträget och tydligt markerar mot rasism och kvinnohat, jämt och ständigt. Hon har ett helhetstänk som jag inte vågar förvänta mig av någon i den branschen, men hon levererar fan alltid.

Nu senast delade hon med sig av en mailkonvo med SL:s kundtjänst angående SD-reklamen på Östermalmstorgs tunnelbanestation:

[…] För att gottgöra mig och andra resenärer som tycker att alla människor är lika mycket värda, föreslår jag att ni skänker er intäkt från den rasistiska propagandan till välgörande ändamål. Varför inte något som främjar romernas situation? […]

[…] Jag tycker inte ert svar är ett svar. Det saknar eftertanke och är endast avsett att borsta bort kritik. Jag är själv ansvarig för en tidning där en del av inkomsterna kommer från annonsering. Den tidningen, och alla andra tidningar jag har jobbat på, tar aktivt ställning till vilken annonsering som får förekomma. Vi väljer bort annonser som inte passar med våra värderingar. SL, som är ett företag som säger sig ha vissa värderingar, borde göra samma sak. Annars får SL erkänna att det är ett företag utan värderingar och som gör vad som helst för pengar så länge vad som helst ligger inom lagens råmärken. […]

Kicki sätter ribban högt, lyfter kvaliténjournalistiken och ställer krav på sina läsare, skribenter, annonsörer och samarbetspartners. Om jag vore ni skulle jag teckna en helårsprenumeration på DB för att stötta en högkvalitativ tidning och Kickis viktiga chefredaktörsskap. Hon och DB behövs! Ärligt, 7 nummer för 359 kr??? Det har t.o.m. en student råd med! Jag brukar jämföra med mitt egna påhittade prisindex: ”en sladdrig tröja på H&M” – och ja visst finns det sladdriga akryltröjor som kostar ungefär lika mycket – men vad ger dig mest värde för pengarna?

2 Kommentarer

  1. Jag har aldrig kunnat hitta ett samband mellan feminism och ”beauty” och jag gör inte det nu heller.

    • Är du feminist själv? Förstår att det kan vara klurigt. Men för mig handlar det inte om att ”beauty” är feministiskt, utan snarare att det inte är ofeministiskt. I en värld där kvinnor förväntas vara perfekta, men inte verka som att vi anstränger oss (för det är ju bara fåfängt), är det en befrielse att snacka öppet om det. Beauty handlar för många om att uttrycka sig eller leka med färg (pga alla älskar innerst inne att måla i sitt egna fejs) och inte främst om att göra sig behaglig för någon annan, däri finns en feminism tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.