RECENSION: Skin Plan Sun Control SPF 30

*Inlägget innehåller annonslänkar*

wpid-picsart_1437515116915.jpg

I’m on a boat!

Hej alla coola!

I väntan på soligare tider kommer här ett tips på… solskyddskräm..! Minns ni min sågning av Veet Spa Wax? På samma pressvisning fick vi med oss solskyddskrämen Sun Control SPF 30 från svenska Skin Plan. Skin Plan har jag varit besviken på förut, p.g.a. deras sebumserum, men denna prodde var en mer positiv upplevelse!

Själva krämen kommer i en stadig pumpflaska som funkar så länge ens händer inte är kladdiga. Konsistensen är vit och tjock och är lätt att applicera, och lämnar inte någon kritig hinna efter sig. Doftmässigt är solskyddsprodukter alltid en utmaning känns det som, de kan lukta rätt sunkigt p.g.a. nån ingrediens som är svår att slippa. Men denna doftar knappt någonting alls, isåfall en möcke svag hint av ”vanlig krämdoft” *bra och proffsigt ordförråd*. Asså om en jämför med andra solskyddsprodukter som kan dofta typ gamla instängda morötter som en glömt längst bak i skafferiet så är ju denna ett uppköp om en säg.

En grej som dock gör denna produkt unik (vad jag vet) är att den under korken gömmer en liten finess som i sig gör den till ett bra köp. Det sitter en liten sensor som visar hur stark solens strålar är, och tillsammans med en tabell som tydliggör hur väl rustade olika hudtyper/pigmenteringar mot UV-strålning blir det plötsligt väldigt tydligt hur SPF fungerar i praktiken. För ärligt talat har jag aldrig fattat vad SPF 5/15/30/50 osv egentligen ska illustrera… här får jag konkreta tidsangivelser som också anpassas efter hur solvan huden är för tillfället (det är ju t.ex. skillnad på hur väl en pallar med de första gassande strålarna på våren, jämfört med sensommarens sista suck). Så sjukt praktiskt och smart! Förstår inte hur detta inte är mer utspritt.

image

Pretty cool, huh?

En riktar alltså sensorn mot solen och väntar en stund. Färgen på sensorn visar hur stark solstrålningen är, på bilden ovan är det t.ex. svag solstrålning. Enligt tabellen kan jag alltså tillbringa ca. sex timmar i solen utan att bränna mig när jag smort in mig med den här krämen (eller motsvarande SPF 30-kräm I guess). Det kan vara lite svårt att avgöra sin hudtyp baserat på de små porträtten på förpackningen (de syns ytterst lite i vänsterkant på flaskan i bilden här ovanför), men ah, rasprofilering har väl aldrig varit enkelt… HAAAAA! Aja, bra produkt hursomhelst! Me gusta mucho.

Finns bl.a. på Eleven och kostar ca 300 kr.

PS. På tal om något helt annat – för ett tag sen skrev jag goda ord om Apolivas fotskrubb. Nu har den dock segnat ihop helt och hållet. Har nån av er upplevt samma sak?

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.