En oväntad kärlek

Deodoranter alltså, vem fan bryr sig. De ska bara funka. Inga krusiduller, finns liksom inget utrymme för sånt när det kommer till en produkt som ska smetas ut i armhålan och hålla den från att stinka. Det känns så oglamouröst att ens blogga om deodorant, men aja nu skrivs det ju ändå!

Jag lägger aldrig märke till vilka deos jag använder och har alltid bara plockat upp random krafs som är på extrapris i mataffären. Det var så jag kom över ett tvåpack av denna deodorant *måste tjuvläsa på förpackningen för att komma ihåg namnet*: Nivea Pure & sensitive. Oparfymerad! ?☁??? Hade aldrig tänkt att jag skulle älska oparfymerad deodorant (eller deodorant överhuvudtaget) förrän den tog slut och jag köpte nån äcklig ”aloe”-variant från Rexona. Känner nu bara lukten av svett, även när deon är nyapplicerad – det är ju liksom doften en förknippar med varm och svettig armhåla? Ugh, och så tjafsar den med parfymerna en bär genom att ligga i bakgrunden som en sur uppstötning mitt i en sipp av dyr champagne… Plus att Nivea Pure & sensitive funkar fett bra som antiperspirant också, jag har aldrig haft problem med den. ÅHHH så arg på alla andra deodoranter nu!!! Ni duger inte!

6 Kommentarer

 1. Hej fina du! En fråga; har du gjort någon Barcelona guide? Har fått för mig att du gjort det men hittar inte, så du kanske inte har? Hade vart gött med lite tips, på kul smink/parfym- shopping och käk, kultur o grejer hittar man ju ändå. Tack på förhand! Kram <3

 2. På tal om parfymerade produkter: Råkade köpa parfymerade bindor (!) för några veckor sedan. Eftersom jag inte ens kunde tänka mig att någon jävel skulle försöka parfymera min fitty så läste jag inte så noga på förpackningen. Och sedan var jag givetvis för snål för att köpa en ny doft(stank)fri variant innan den gamla var slut. Det var en vecka av relativt lidande kan jag meddela.

  Hur som helst, jag har en fråga: När jag får jobb efter examen tänkte jag fira med att köpa nya sminkpenslar. De gamla har hängt med i snart sju år och det börjar kännas som läge att byta ut dem. De har varit mer eller mindre trogna och hämtat sig väl efter alla rengöringar osv, men nu undrar jag vad jag ska tänka på när jag köper mitt nästa set? Jag minns att du skrev ett inlägg på temat ”om ens pappa skulle köpa penslar skulle han köpa de här”, men jag undrar liksom vad man ska tänka på mer generellt? Material, form, vilka ”behöver” man, hur stora, hur fluffiga, hur täta osv osv? Tacksam för alla former av råd!

 3. först TACK för kanske världens bästa blogg!!

  undrar en grej

  I helgen har jag snöat in på konflikter inom feminismen och mellan feminister och nu har jag ont i magen och det försvinner inte. Det rör bland annat hur vissa blir kallade hemska saker av sina med(?)systrar, tex rasist, blir anklagade för transfobi, är inte äkta feminist osv pga till exempel misstag och felsägningar eller typ gillar smink. Verkar ju som att vissa tar alla chanser att hata på andra kvinnor? Visste inte att det fanns så mkt hat? :O Brukar inte läsa så mkt i forum utan hålla mig till göttiga bloggar som jag gillar (leva i förnekelse??) iaf. Undrar om du har lust att tipsa om bra bloggar (alla ämnen) eller sidor som är feministiska utan hat? Pga nu susar det nästan i mitt huvud av allt jag läst och behöver typ komma tillbaka?

  ps vore också superintressant med ett inlägg om det ds

 4. Det här med att man luktar sådär äckligt när man svettas beror i de flesta fall på magnesiumbrist (egen ovetenskaplig undersökning bland nära och kära där jag gav dem magnesium och de fick sen rejta hur mycket svett de luktade efter några doser, svettlukten försvann på samtliga! Jaja, litet urval n all that, men ändå!). Jag brukar ta ca 600mg per dygn. Rdi är ligger visserligen på 400 men folk fick i allmänhet i sig 1200mg per dag för 100 år sedan, pre förstörda jordar, så då känns ju 600 inte så mycket ändå.
  Pga detta har jag slutat med deo i princip helt, använder det bara när jag glömt att ta magnesiumet.

  • Jag har för mig att den dåliga lukten kom av att svetten kommer i kontakt med bakterier på huden?

   • Jomen det har jag alltid oxå hört, därför min förvåning när magnesiumet gjorde att jag slutade lukta. Anyways, min humble hypotes är att eftersom att svett är filtrerat blod, så ändrar man blodets sammansättning så ändrar man även levnadsvillkoren för de här luktproducerande bakterierna. De kanske har svårare att producera lukt när det finns mycket magnesium i blodet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.