LÄSARFRÅGOR: Om allt det där som inte passade i de andra inläggen

Frida
Hur hittar man byxor som är snygga men inte långsamt kväver en till mos? (ok, kanske utseenderelaterat när jag tänker efter).

Gillar du inredning?

Vad är den dummaste grejen du tycker folk håller på med/säger just nu? (mkt öppen fråga).

Bonusfråga: var hänger du när du slösurfar?

Jag är fan sämst på att köpa byxor! Finns inget tråkigare!! Just för att det är så svårt att hitta något som passar och känns bra. Men jag älskar jeans och har ett standardpar jag brukar köpa på H&M, svarta, tajta och hög midja. Alla jeans med tight passform är ju mer eller mindre vidriga i början men när en väl gått in dem = GÖTTANS. Tycker att dessa håller formen fett bra och är mkt sköna för att vara en budgetbralla, och tyget är rätt grovt så jag kan använda mina varenda dag i två år innan de börjar bli för slitna. Har inga andra byxköpartips. ?

jeansbrallans mamma

Min bästa byxa

Jag älskarrr inredning och arkitektur and all that good stuff men har inte råd att upprätthålla det intresset. Det blir mest krukväxt- och odlingsmani av det i slutändan, det känns mest konstruktivt just nu med tanke på min ekonomi. Men jag hänger regelbundet på Hemnet och drömmer mig bort till en värld där bostadspriserna inte reflekterar sjuklig spekulation, och Vanligt Folk har råd att bo där de trivs och mår bra. Jag dras till stora gamla rum med högt i tak och mycket ljus och färg, så jag bor inte direkt i mitt drömläge just nu (även om jag älskar Hökarängen). ??? Är extremt noga med ljus och belysning och mår dåligt i mörka eller dåligt belysta utrymmen. Jag är också helt övertygad om att jag kommer bli en sån som lägger största delen av min inkomst på mitt boende, sen när jag har ett riktigt jobb alltså. Sånt här får mig att mysa till:

Men som sagt, i nuläget pysslar jag med mina växter. Jag var på uteplatsen imorse och upptäckte att plantor jag satte förra året har börjat blomma! ?

wpid-1436449228036.jpg

Till vänster finns klematisen Warszawska Nike och till höger finns klätterrosen Flammentanz.

wpid-1436449186198.jpg

Närbild på Warszawska Nike, så jävla stor!!! Egentligen är den mer mörklila, se bilden ovan.

Den dummaste grejen folk håller på med just nu… åh vad svårt??? Pass??? Jag tycker att det är dumt när folk hånar och mobbar på nätet. Önskar bara att alla likasinnade kunde komma överens. Jag är iallafall sjukt rutten på ”debatten” på Twitter, jag orkar inte längre lägga mig i den där jävla pölen av mobbing och dumheter, så jag använder mest Twitter till att RT:a bilder på söta djur och prata om typ smink. Äh vilket banalt svar, förlåt…

Mitt slösurfande äger rum på Youtube, definitivt! Där finns allt jag älskar.

Anonym
– Vill du ha barn?
– Vem var du i högstadiet?
– Vad lyssnar du på för musik?
– Har du några favoritfilmer?
– Ditt bästa recept?

Jag vill ha barn, ja! Jag och min kille snackade baby names förra veckan, kändes fett real. Han vill ha barn nu, han är sju år äldre än mig så det är ju begripligt. Men jag är en quinna i mina bästa år som vill rejva, supa och härja runt lite till innan jag förökar mig (”rejva, supa och härja runt” = ta min examen samt jobba ett par år).

I högstadiet var jag nog ett outhärdligt litet pretto med fedora (ja!!!), svart skjorta och vit slips samt pojkfrisyr, som lyssnade på The Stooges och engelsk 70-talspunk och hatade allt ”tjejigt”. Men jag var också väldigt snäll och öppensinnad för min ålder, och jag tror att jag var en bra kompis! Men herrejävlar vad pretto jag var. Läste Majakovskij och Garcia Lorca och trodde att jag fattade nåt (Ebba I see u!).

Angående min musiksmak så kan en hitta en del roligt på min Last.FM. Jag har varit medlem där sen 2004, och har alltså registrerat allt jag lyssnat på i elva år!!!

  • Mina mest lyssnade artister någonsin enligt följande: Morrissey, The Clash, David Bowie, The Smiths, Boomtown Rats, Prince, Mos Def, Jonathan Richman and The Modern Lovers, Boris och The Jeltsins (oj, ändå överraskande? Mina kompisars band!).
  • Mina mest lyssnade artister de senaste 12 månaderna är enligt följande: The Clash, Rihanna, Mohammed Ali, Beyoncé, Labyrint, Beatrice Eli, 2pac, Wolfgang Amadeus Mozart.

Som ni ser är det en kärlek som aldrig svalnar, och det är The Clash. Jag har lyssnat på dem i alla år och gör det fortfarande.

2009-08-13 011

Boris och the Jeltsins

Angående favoritfilmer så har jag också registrerat och betygsatt vad jag tittar på under elva år, på Filmtipset! Bland filmer som fått fem stjärnor av mig har vi bl.a. Coppolas Apocalypse Now, Wong Kar-wais Chungking Express, Lars von Triers Dancer in the Dark, Michael Ciminos Deer Hunter, Isao Takahatas Eldflugornas grav (SNYFT!!!), Hitchcocks Fönstret åt gården, Almodóvars Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott, Megamind (ja, den animerade superhjältefilmen! Älskar den, kan sen den hur många ggr som helst), Kubricks The Shining, Martin Scorseses Raging Bull, Ingmar Bergmans Viskningar och rop. Sen senaste filmen jag gav fem stjärnor var Midnight cowboy.

Jag har inga bra recept att dela med mig av, jag följer aldrig recept när jag lagar mat utan jag bara höftar… lagar dessutom nästan aldrig mat, utan det är Eric som sköter den biten i detta hem… Sorry… ?

Så, nu är frågestundsinläggen färdiga för den här gången! Vi gör om detta igen nästa år eller nåt! Haha. Tack för bra och roliga frågor! ❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.