RECENSION: Veet Spawax LOL NEJ

wpid-picsart_1436190757290.jpg

I våras lanserade Veet en ny hårborttagningsprodukt som de kallar för Spawax. Namn, copy och reklambilder lovar en sinnlig stund av avslappning, som på SPA! Man försöker aktivt sudda bort bilden av att hårborttagning med varmvax gör ont och är krångligt, och framställer denna produkt som om det är små fjädrar som smeker dina ben och vips är du len som en fjäder – ett vänt väsen av sällsam hårlös kvinnlighet som förtrollar allt i din omgivning.

Det är tyvärr inte så nära den verkliga upplevelsen jag fick när jag satt hemma en dag och gav mig i kast med pressprovet jag fick. I startkitet (som kostar ca 470 kr!) får man sex vaxblock, en spatel och den runda behållaren som kopplas in i eluttaget och sen värmer upp vaxblocken. Fyra vaxblock ska räcka till att vaxa benen, och innan du ens kan använda vaxet måste det ju värmas så det blir flytande. Bara denna process tar ca 30 minuter! Ain’t nobody got time for that. När jag annars använder kallvaxstrips är jag helt klar och har börjat pyssla med annat när 30 min har gått.

När vaxet är varmt och flytande använder en spateln för att liksom göra egna remsor av vaxet. Det är ju en konst i sig dårå, att få till rimliga remsor och inte kladda med vaxet över hela rummet. Det är visserligen inte så svårt att få bort spillt vax eftersom att det stelnar fort och är lätt att pilla bort, men det är ett moment jag gärna slipper. När en väl fått till en bra remsa ska den svalna ca 30 sek, och sen dras vaxremsan bort. Då är ju tanken att allt hår ska följa med. Fick tyvärr mycket dåligt resultat även på denna punkt, det satt kvar en massa hår som jag sen behövde använda rakhyveln till. Det är för jävla mycket arbete för ett så dåligt resultat! Och då har jag ändå använt vax som hårborttagningsmetod i flera år och borde kunna hantera detta.

Utöver allt ovanstående är den otymplig att förvara (vem har plats med den där behållaren? Den är nästan lika stor som en fotboll!) och odryg (vaxblocken som följde med i startkittet gick alla åt vid första användningen). Och som sagt – tidskrävande och en jävla mess att använda. Och SVINDYR! Om en vill ta bort hår och använda produkter med längre hållbart resultat än typ rakning är kallvax enormt mycket bättre. Inget kladd, lättanvänt, ingen väntetid, perfekt resultat varje gång, lätt att förvara, ingen elförbrukning, mycket mycket billigare (Veet har t.ex. ett 20-pack för 99 kr på Eleven, och det finns ännu billigare varianter). Skulle fan aldrig rekommendera Spawax till NÅGON. 👎👎👎

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar,
men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

3 Kommentarer

  1. Ha, älskar rejäla sågningar! 🙂

  2. Alltså .. jag log igenom hela inlägget. Det finns alldeles för få sågningar out there och just denna är jag så glad då jag faktiskt sneglat på detta paket. Tack för din recension!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.