Glammig frilla för hårnollor

Jag är en hårnolla! Jag kan ingenting om frisyrer, är superdålig på att anstränga mig för att fixa och har nog en rätt trist hårkvalitet också. Är dock besatt av att inte slita på håret, så jag fönar nästan aldrig, bojkottar plattång osv, färgar inte håret, tvättar det så sällan jag mäktar med, borstar aldrig när det är blött, och försöker undvika att tupera det så gott det går. Därför är jag väldigt glad över att jag förra veckan impulsköpte två paket papiljotter på H&M:s rea (20 kr styck!!!), som ger en megafin frisyr – tokenkelt för åsnor som mig, och helt utan värmeverktyg! OBS OBS: köp minst två paket! Jag har nästan axellångt hår och två paket räcker för mig, har du ner till pattarna så ta ett paket till, osv.

wpid-1434365204666.jpg

I paketet finns två storlekar. De stora svarta tar jag högst upp på hjässan för att få mer volym, och de små rosa tar jag kring resten av huvudet för mer definierade lockar. Håret ska vara nytvättat och nästan helt torrt. Jag mosar i lite volymmousse och bearbetar det genom hela håret och vid rötterna, rullar upp papiljotterna (jag kollade bl.a. på denna tutorial på Youtube innan jag rullade upp för att ha nåt slags hum om hur fan en bär sig åt) och sen låter jag håret självtorka i ett par timmar medans jag pysslar med annat. Första gången jag provade lät jag det sitta i ca två timmar, och nu i helgen lät jag det sitta i säkert fyra timmar. Sen drar jag ur dem försiktigt, tjoffar runt håret lite så lockarna ligger fint och sen sprayar jag med hårspray.

velcro

Det är helt amazeballs detta! Kunde knappt tro att det fick vara så lätt, för jag har misslyckats med allt annat och har helt enkelt inte energin för att hålla på i evigheter. Denna teknik tog mig liksom 20 min att fixa, ett par timmars koktid medans jag skrotar runt hemma och 5 min efterjobb. Det blev verkligen så otroligt bra, så himla himla enkelt, och inte ens slitsamt! 💁

b2af9700911599559861a9b9031f29b1

3 Kommentarer

  1. 1. Dör så snygg du är, är så sugen på att klippa av mig manen att *svettas i nacken*.
    2. Värmespolar, mitt bästa tips. Fungerar som vanliga papiljotter men tar typ 15 minuter. #räddningenförtidsoptimister

  2. Wow, så himla snyggt och glammigt! Inget jag kan prova själv tyvärr pga har kort hår (alltså pixie cut-kort) 🙂

  3. Pingback: Nyårssminkningen och -frisyren | Culture of make-up

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.