Samples jag köpt fullstorlekar av, och the one that got away

Samples, testers, provpåsar! It’s a love hate thing – antingen är det ett platt fall för att provet är dåligt matchat (beige foundation till en brun person, curl boosting hårprodukt till en person med spikrakt hår, osv) eller så kan det bli början på en ny kärlekshistoria. Med tanke på mängden samples jag fått genom alla år så är det inte sådär skyhög success rate direkt, men när det väl händer så blir det så himla bra! Jag vet inte om det är en dyr eller billig marknadsföringsstrategi från företagen, men eftersom att samples återfinns både i beställningar från webbshoppar, i shoppingpåsen från den fysiska butiken, och inklistrat mellan sidorna i våra glossy magazines, så antar jag att de tycker att de får utdelning.

Här är mina tre produkter som jag börjat älska efter att först helt ovetandes fått en sample i handen:

samples

 • Den första samplen jag köpte fullstorlek av är By Terry Hyaluronic Hydra-Powder. Quel surprise, nooooooot. Jag och min baby gurl Anisa (hej goom!) var förra sommaren och antastade tjejen i By Terry-disken på NK, tror vi charmade/besvärade henne rejält för vi gick därifrån med mängder av prover, bl.a. varsin deluxe sample av hyaluronpudret. Jag föll direkt, vid första anvädningen, och förstod inte hur jag skulle kunna vara nöjd med mitt smink efter att provburken tog slut. Så jag köpte till slut en fullstorlek, and I haven’t looked back since!
 • Eleven.se är generösa med samples, har för mig att varje order innehåller minst tre stycken. En gång låg en liten miniflaska av Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel i kartongen, och jag passade på att testa den en dag när jag var sjuk och jävlig. Den löddrar inte, utan är en mjuk och sval gelé som doftar friskt och örtigt, och innehåller AHA-syror från grapefrukt och papaya. Jag blev förtjust i känslan den lämnar på huden; fräsch och pigg men inte torr och stramande. Det var en ren jävla njutning för ett smuligt och snorigt förkylningsansikte, och jag insåg att ja, den här vill jag ju fortsätta använda, så jag klickade hem den från Eleven ett par veckor senare. Jag har den ståendes i duschen och använder den tillsammans med rengöringsborsten från Braun som fina Lipgloss Bitch skickade till mig.
 • Sen har vi Sisley. Jävla Sisley. Vill ni ha ett livsråd från mig, så lyssna på detta: ta aldrig emot samples från Sisley, för du kommer aldrig ha råd att köpa produkterna du provar och blir förtjust i. Så är fallet med världens bästa ansiktskräm: All Day All Year. Redan konsistensen gör en imponerad – luftig men rik, som en mousse fast tjockare. Fuktnivån är alldeles perfekt för min hy, det uppstår inget flott trots att den innehåller en hel del olika oljor. Det bara är något med den här krämen, det klaffade så bra mellan den och mig. Haken? Den kostar 2700 kr. Som sagt, jävla Sisley. I curse the day u were born, osv!

Berätta om era erfarenheter av samples! Vilka samples har ni gillat så mycket att ni till slut faktiskt gick och köpte fullstorleken?

8 Kommentarer

 1. Jag tror aldrig jag köpt en fullstorlek baserad på en sample, för jag har en hel byrålåda full med dem som jag aldrig använder. Alltså, jag älskar samples, men använder dem aldrig, jag bara sitter där vid lådan och typ silar dem genom fingrarna och känner mig mäktig. Ja, jag är tydligen helt sjuk i huvudet.

 2. herregud sisley-krämen, tur att jag låg ner när jag läste priset på den alltså!

 3. Du kanske redan gjort det här nån gång tidigare, men jag är en ganska ny (men hängiven) läsare. Jag älskar dermalogicas produkter,men har inte alltid råd att köpa dem. Mellan gångerna har jag oljig och lite finnig hy, som dessutom kan kännas rätt torr. Ärhelt villrådig bland Apotekets hyllor och vet inte vad som är bra och vad som är bajs. Skulle du kunna göra ett inlägg med några budgettips? Ansiktsrengöring och krämer från typ Apoteket som är helt ok?

 4. Hej! Orelaterat till inlägget, men jag har för mig du fick paket från Japan för ett tag sedan. Är så himla nyfiken på den där eyelinern från shiseido integrate! Har du hunnit testa, och kan du i så fall inte skriva lite om den?

  För övrigt, älskar din blogg. Så pass bra blandning av yta och djup.
  Tack och bock!

  • Åh, självklart kan jag skriva en recension av den! Det är en del recensioner på kö dock, så det kan dröja lite innan den kommer upp. Men tack för tips! :*

 5. Jag gjorde nyss en beställning från eleven.se och fick inte en enda sample, blev sjukt besviken eftersom jag hade läst detta inlägg där de står att de är generösa med samples..Och jag beställde ändå för 1000kr så det var ingen pytteliten beställning heller 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.