Icke skönhetsrelaterad frågestund

cool city lajf

Foto av min special lady Hilda Lugnegård

Hej alla goa små stjärtblommor!

Jag känner att det blivit väldigt mycket beauty och recensioner och sånt på sistone, så det kanske är dags att diskutera annat en stund, speciellt med tanke på nya läsare. Även om vi älskar beauty ofc! Men ibland… vill en prata om annat? Ju? Eller?

Ställ frågor här i kommentarsfältet eller på min mail (annahita snabel-a whinar.se), så svarar jag så gott jag kan. Jag har terminens sista tenta nästa tisdag, så efter det sätter jag mig med svaren. Jag ser fram emot era frågor!

Besos!

9 Kommentarer

 1. Hur kom du fram till att det var juridik du skulle läsa? Vad vill du jobba med efter examen? Hur står en ut? Jag skulle känna mig så våldsamt malplacerad på handels…

  Hur fan väljer en vad en ska göra? Jag står just nu (eller ja inte just nu för just nu är jag höggravid med unge nr 2) men snart ska jag ta upp plugget igen efter att jag blev utbränd efter barn nr 1 och en himla massa cancer och död i familjen. Och jag gillar mitt jobb men är uttråkad på uppgifterna, och ska det ge mer måste jag fortbilda mig typ 2 år vilket jag får stå för helt själv. Och då känner jag att jag lika gärna ska plugga nåt jag verkligen vill, inte något som är bekvämt, även om det då blir fyra-fem år istället. Jag pluggade till läkare innan väggen, men vården, att jobba däri ger mig eksem, även om jag tycker ”ämnet” som så är svinintressant. Öh, ja, ingen fråga eller ja, hur hittar man sin grej. Jag vill ha en ok lön, ett intressant jobb, det får gärna vara svårt men jag vill inte jobba 60 h/vecka för att inte blir bortsållad.

  Hur hanterar en det dubbla i att vara beautyjunkie/träningsnisse och feminist. Ibland blir jag så ifrågasatt att jag bara vill skita i allt, jag känner mig korkad och lurad för att träning och läppstift är en sån stor del av mitt liv, samtidigt som jag ju eg vet att det får mig att må bra, både psykiskt och fysiskt. Jag känner då mest att min analys är grund som en assiett. Hur skaffar en sig mer och bättre analys? Särskilt när en är ute ur sin prime och en gammal hagga 🙂

  Sorry för Bullen-spam, puss!

 2. Hur gör man för att inte sälja ut sig själv fullständigt? Typ hur man säger nej till orimliga saker och ja till rimliga? (Är inte generellt dålig på att säga nej men har precis börjat jobba till något jag är utbildat med, det är pissesvårt att få jobb och man förväntas vara *tacksam*, har liksom sänkt min lön den här sommaren jämfört med förra men vågar inte löneförhandla osv. Gud låter som en sådan pöl med smält glass nu alltså, har inte alls den här bilden av mig själv).

  Berätta om er båt! Varför båt istället för hus/lägenhet/kolonilott/inget? Är det nervöst att ta lån? (om det är vad ni gjort).

  Hur hittar man byxor som är snygga men inte långsamt kväver en till mos? (ok, kanske utseenderelaterat när jag tänker efter).

  Gillar du inredning?

  Vad är den dummaste grejen du tycker folk håller på med/säger just nu? (mkt öppen fråga).

 3. Vilka strategier ska en ha när en vistas i könsstereotypa sociala sammanhang utan att helt tappa bort sig själv? Exvis när en som jag läser en kurs där de flesta i klassen antingen är tjejer med beteende, kläder och smink som killar gillar (så att säga, hehe) eller killar vars sociala skills = antingen bröla med varandra eller hålla monologer för tidigare nämnda tjejer. Tjejerna kan jag prata med, många är jättetrevliga även om vi kanske ej har supermycket gemensamt och att jag känner mig udda. Men snubbarna, alltså, de får mig att känna mig som världens minsta person. Som en liten flickig tonåring med för svag röst. Som måste anstränga mig som fan för att få utrymme, något jag inte orkar varje dag hela tiden. Okej jättelång fråga men om du känner igen dig… tankar kring hur en ska göra? Hur tänka? Hur inte känna sig som att en ”förlorar” hela tiden?

  Ps. ÄLSKAR denna blogg. ❤

 4. – Vill du ha barn?
  – Om du inte hade pluggat juridik, vad hade du läst då?
  – Är du drogliberal?
  – Vem var du i högstadiet?
  – Vad lyssnar du på för musik?
  – Har du några favoritfilmer?
  – Ditt bästa recept?

 5. Hej! Älskar din blogg 🙂 Har bestämt mig för att börja plugga juridik nästa år men har en del funderingar…

  1) Kommer vara 28/29 år när jag börjar isf, känns ju aaaaaaasgammalt?! Lite deppigt men men… Men har du några såna gamlingar som mig i din klass? Hur stor nackdel kan min ålder vara tror du? 2) Känner du någon som pluggar juridik och har småbarn? Funkar det? Kommer antagligen bli gravid under de närmsta tre åren som det ser ut nu. 3) Hur svårt är det egentligen att få AB i betyg? Hur mycket tid måste man lägga ner på pluggandet för att få det om man typ är normalbegåvad? Om man är disciplinerad, hur långt kommer man om man sitter typ 8 – 17 månd – fred?

 6. Vad bör en tänka på/fundera över om en eventuellt vill läsa Juristprogrammet? Har länge gått i tankar att börja läsa juridik, men drar mig samtidigt lite för att det känns så, torrt, som 4,5 år av oändlig torrhet?? Vill jobba med mänskliga rättigheter på något sätt, och tänker att en Juristexamen kan enabla en att göra det på ett effektivt sätt samtidigt som bankkontot har det mer eller mindre bekvämt. Anyway, hur tänker du, vad är dina upplevelser?

  (Och, TACK för en blogg med precis rätta mixen informativ härlighet!!)

 7. Bonusfråga: var hänger du när du slösurfar?

 8. Är ni seglare båda två? Har typ en hemlig dröm om att segla, men har inte båt eller segelkunskaper. Är det någon som fått det via familjen eller har ni gått i segelskola?
  Hur lär man sig? Måste ni inte gå ngnslags sjökortsutbildning? Inte skeppare men något annat? Och grattis till båten!

 9. Okej ja, jag har också en fråga om att plugga juridik: hur dealar man bäst med själva… ”atmosfären” på juristprogrammet? Alltså, hur gör man för att distansera sig själv och för att typ inte bli helt deppig när man fått B på vad som känns som alldeles för många tentor osv? Det känns som att jag borde ha koll på det här 2+ år in, men det har jag uppenbarligen inte :)))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.