Balmain, mmmm that’s my jam

DSC_0038

Lyx-alert! Detta ljuvliga damp ner i Casa Whinar i veckan: saltspray, torrschampo och hårparfym (?) från Balmain. Jag är kanske den sista skönhetsbloggaren som får hem såna här, men vem fan bryr sig, de är helt magnifika!!! Flottdrottningen är ju en self confessed hårnolla – jag är dålig på hårvård, frisyrer, att klippa mig, allt det där. Jag känner att det är en sån uppförsbacke för mig att ha en hårsituation jag är nöjd med, så därför struntar jag typ i att fixa med håret. Meeeen OM jag ska använda NÅT i mitt hår så är det ändå Balmain. Svårt att låta bli om en säg.

  • Texturizing Salt Spray är en av de bättre saltsprayerna jag provat (har iofs inte testat asmånga, men men) – den ger håret den där lagom risiga känslan (haha på ett bra sätt alltså!) utan att det blir frasigt. Håret ser inte ut som en platt gardin om du vill ha utsläppt och om du vill sätta upp det istället så blir håret mycket lättare att jobba med när det inte är så glatt och ”halt”. Saltsprayer kan ju annars göra så att håret blir helt äckligt av fras och klibb, men jag gillade denna! (Cirkapris 250 kr)
  • Dry Shampoo är ett bra torrschampo. Inte det bästa jag testat, men helt klart användbart. Det är tyvärr vitt i färgen, så jag som är brunett måste tjafsa lite extra med håret för att få bort den där dammiga spökhuslooken. Detta är ju inte unikt för Balmain så det är svårt att kritisera dem för det, men jag kan ju önska att det fanns en färgad variant för mörkhåriga. (Cirkapris 260 kr)
  • Silk Perfume är vad jag förstår en vårdande spray och hårparfym i ett. Jag tycker att hårparfym låter idiotiskt och skulle aldrig köpa en produkt vars enda syfte är att få håret att dofta gott. Däremot är jag alltid öppen för vårdande ingredienser i sprayformat! Jag testade denna först av alla och håret känns mjukt och glansigt, säkert p.g.a. arganoljan. Jag tänker mig att sprayen är asbra en dålig hårdag, när håret stinker typ rök efter en hård utekväll eller före och efter en kammat ur massa tovor eller en tuperad håruppsättning (eller alla dessa alternativ på samma gång, haha!). Då kan en liksom be håret om ursäkt med några små spritsar om en inte hinner daska i inpackning eller liknande. (Cirkapris 250 kr)

Alla produkterna doftar mjukt av typ gardenia, jasmin och ylang-ylang, asså verkligen jättejättegott för att vara stylingprodukter!

Måste dock lämna er med denna lilla varning: gå inte in på Balmain Haircares svenska hemsida om ni är på dåligt humör. Den är usel, alltså verkligen USEL. Pinsam copy som dessutom är särskriven och känns bara googletranslate:ad rakt av:

”En resa ut i friheten, stjäl iväg dig från vardagen in till den perfekta sommardagen, doften utvecklar sig i håret med en lyxig och fascinerad blandning stjärn anis, Tarragon, Pine, Peach, Hallon, Gardenia apelsinblomma, nejlika, jasimin, ros, ylang-ylang, Aprikos, bärnsten, vanilj, sandelträ, cedrerträ, vit mysk och balsamic’n perfect uppbygd efter Balmain parfymer långa traditioner inom konsten att skapa rätt formad och balanserad doft .”

Åh gud, nackhåren krullar sig av obehag! ANSTRÄNG ER LITE! Or better yet – betala mig så kan jag styra upp! Jag förväntar mig ändå perfektion från Balmain, liksom.

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

3 Kommentarer

  1. Haha åh, översättningen…. Detdär med sprayen btw. Om håret känns sådär silkigt efteråt är det antagligen pga silikoner. Har inte läst inci, men min gissning. Kram!

    • True! Den innehåller silikoner! Jag är personligen inte emot silikoner, men de har ju ingen långsiktig vårdande verkan. Däremot har arganolja och silkesproteiner det. 🙂

  2. Har en Silk Perfume (50 ml) men jag tycker doften försvinner efter typ tio minuter, poff. Min näsa har dock en tendens att snabbt ignorera dofter, asbra när diskberget börjar mögla. Med anledning av att du har nördigare doftnäsa än moi – hur länge tycker du Silk Perfume varar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.