RECENSION: Burt’s Bees Radiance Facial Cleanser

burts bees radiance facial cleanser

När jag köpte min Foreo Luna Mini förra året hade jag inga passande rengöringar att använda den med, så jag klickade samtidigt hem Radiance Facial Cleanser från Burt’s Bees. Det är en mjuk väldoftande rengöringsgelé som löddrar upp till en luftig mousse som rengör någorlunda bra. Det bästa med den här produkten är doften. Ahh, doften! Jag älskar allt som påminner om vax, honung, bipollen och liknande, och den här gör verkligen det. Med det sagt så hade jag hellre haft denna doft i en hudkräm eller parfym, inte i en akut medioker ansiktstvätt. Den är liksom inte bra på varken det ena eller det andra – den är bara okej när det kommer till att ta bort smink och den är bara okej när det kommer till att rengöra huden.

I och med att den löddrar så är den uttorkande, men egentligen inte så illa som andra löddrande rengöringar. Jag tyckte därför att den funkade som ansiktstvätt på morgonen, när det inte finns så högra krav på en heavy duty spolarent. Jag ville verkligen verkligen gilla denna för jag har nåt slags omotiverat gott öga till Burt’s Bees (jag har knappt testat deras produkter, jag bara dras till det märket men förstår inte varför), men den är bara medioker.

Jag köpte denna rengöring på Eleven för 119 kr, som då var ordinarie pris – idag är priset höjt till 149 kr. Idag hade jag inte köpt den; dels för att den löddrar och jag har tröttnat på sånt, och dels för att den är för dyr för en sån blaha-produkt.

7 Kommentarer

 1. kan vi prata om lacket?? vad är det för gorgeous färg? krämvit med en skvätt ljust orange? :hearteyes:

  • Åh, visst är det fint! Jag vet faktiskt inte vad det är för lack, den här bilden är tagen förra sommaren faktiskt! Det är gelénaglar som min kompis Jennifer gjorde på mig och de är svala mjölkvita med en ytterst ytterst subtil hint av rosa.

 2. Själv har jag just nu hemma Burt’s Bees orange blossom cleanser, som luktar som apelsinskal i ett gammalt träskåp (och jag vet fortfarande inte om det är bra eller dåligt). Den är inte löddrande men löser lite upp sig i vatten. Ville ha en balm cleanser och det är ju inte lätt att hitta något i lödderlandet. Jag kör den som andratvätt och tar bort med tvättlapp dårå. Men jag TROR du skulle gilla den mer? Men jag vet inte. Jag vill veta om någon annan gillar den? Jag behöver uppbackning så jag vet om jag gillar den egentligen. 😉 Slänger ut det i kommentarsfältet liksom.

 3. Håller HELT med om att det är ett märke jag liksom VILL gilla men sanningen är snarare att det är en jävla hit & miss.. Hittills har jag stött på två bra och två KATAstrofala produkter, så jag blir inte så sugen på att fortsätta gå igenom sortimentet.. :C

 4. Men okej, detta med ickelöddrande rengöringar: vad ska en stackars sate som inte har råd med Shu Uemuras cleansing oil köpa för någe? Har liksom alltid kört på lödder och fattar inte hur man ska veta om det löddrar eller ej när man inte har testat? Vill rensa ut allt uttorkande från mitt badrumsskåp nu!

  • Hold up gurl, du behöver inte rensa ut allt! Om det funkar för dig utan att det torkar ut så behöver du ju inte byta! <3 Ett bra trick är att kolla på vad produkten heter; om den heter något med "foaming" typ, eller i produktbeskrivningen på baksidan av förpackningen antyder något om lödder. Annars brukar icke-löddrande produkter heta typ oil, balm, milk, cream eller liknande! Här har jag skrivit lite om en icke-löddrande rengöring från Mario Badescu: http://whinar.se/2015/03/23/lasarfraga-fet-hy-101/

 5. Hej! Jag har ett litet lördagstips till dig! För ett tag sen började &other stories sälja Egyptian Magic som är en helt naturlig kräm innehållandes allt det som du nämnde i inlägget att du gillar! Tex vax, honung och bipollen!! Den är ganska fet så om en vill ha den i ansiktet passar den bäst som nattkräm tycker jag. Den är även heaven att ha på läpparna! Du kanske redan har testat denna kräm eller skrivit om den men det har jag missat i såna fall. Jag gillar den hur som helst väldigt mycket. Kanske mest för att den luktar gott och är så himla skön att applicera. Jag hittar inte om den är djurtestad och sånt men jag hoppas, hoppas att den är sjysst på alla sätt och vis!

  Okej, slut på tips! Tack för en himla bra blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.