RECENSION: Neal’s Yard Remedies Frankincense Hydrating Cream – simpel och snäll

**Inlägget innehåller annonslänkar**

0564_frankincense_hydrating_cream_new300dpi_500x500

Ibland blandar en ihop enkelhet med medelmåttighet. Bara för att något är simpelt och rättframt, utan krusiduller, så är det inte något att rycka på axlarna åt – det kan ju t.o.m. vara det absolut göttigaste som finns! Frankincense Hydrating Cream från Neal’s Yard Remedies (325 kr på Eleven) är ett perfekt exempel på detta, en okomplicerad och rik historia som påstår sig vara för alla hudtyper utom möjligtvis de allra fetaste. Den är ekologisk och vegansk och innehåller bl.a. myrraolja och olibanumolja (som annars används i rökelse, därav namnet) som är da bomb för hud som besväras av acne eller utslitenhet som resulterar i torrhetslinjer osv. Äkta multifunk.

Eftersom att den inte innehåller nån SPF använder jag den som nattkräm och har gjort det sen jag köpte den i december. Den doftar alldeles fantastiskt av fyllig och frisk rökelse – inte alls tungt och stickande som rökelse kan vara – jag älskar det, men jag kan tänka mig att doftkänsliga besväras. Konsistensen är väldigt rik och tjock, och i början kändes den alldeles för tjock för min feta hy. Som flottis är en ju van vid att behöva nöja sig med de tunna och rinniga produkterna, som kan kännas så himla trista ibland. Därför kändes det lite weird att smeta på denna i början, och väntade mig flottfest på morgonen, men huden har alltid känts helt matt och lugn på morgonen. Jag vet inte hur det är möjligt egentligen, men jag älskar det! Den var alldeles perfekt i vintras, men jag vill inte sluta använda den nu bara för att vädret blivit mildare.

Efter ett halvårs regelbunden användning kan jag säga att den funkar superbra med min hy. Den går in i huden fort, ger ordentligt med fukt men täpper inte till och ger finnar. Jag kan inte påstå att den gjort något särskilt för att minska finnar jag redan har, eller minska flottighet som uppstår under dagen, men jag tror inte att en kan ha såna förväntningar på en nattkräm ändå. Det enda minuset jag kan komma på är att den är på burk. Asså kom igen nu för fan, hudkräm på burk? Really? Fortfarande?! Skärpning.

Jag köpte min börk som en del av boxen Frankincense Organic Facial Collection, som utom krämen också inkluderade en rengöring och en toner. Jag köpte den på rea i vintras för 344 kr, vilket är ett monsterbra pris med tanke på att bara burken ensamt kostar 325 kr.

P1080640

Gruppfoto

P1080639

Shima hälsar!

7 Kommentarer

 1. låter som en go kräm! men ja, stör mig också på ansiktskrämer i burk, såna där lufttäta pumpflaskor är ju fantastiska?! men antar att märken som neal’s yard vill spela lite på gammaldags apotek-associationer och då passar väl burk bättre…

  • Ja, eller hur… fast de har en del produkter i lite mer moderna förpackningar, så anledningen till att de tramsar med denna är beyond mig!

 2. Din blogg är ju grym, lycka att ha hittat den. Peppande, äkta och alldeles alldeles uunderbar! Bonus me massa tips på produkter som passar mitt flottface med ovälkomna finnar.

 3. Heyoo hur gillar du 1) Clarins gentle-tonern och 2) Den där face mist:en? :hearteyes:

  • Heyoo gurl! 1) Den är go! Men inget mirakel ofc. Hehe. 2) Samma. Men denna är mer som en behaglig spritz när jag känner mig bakis eller trött eller nåt. Några fantastiska hudvårdande egenskaper har den nog inte, annat än att det är sköööööönt!

 4. Hej ! Vad kul att hitta hit 🙂 spännande det ska bli att följa dina fynd. Jag har flott men yttorrt ansikte. Är mer intresserad av parabenfria och renare produkter men om man måste för att få ett bra resultat, så kan jag välja det också.

  Kan man använda en C reme med syra på sommaren om man bara solar lite ? Är inne på att handla någon sån produkt då jag testat och de gjort susen för min hy! Men annars får man kanske köpa en sån och använda under vintertid? 🙂

  Vilken creme är bra för att minska talgproduktion? Jag ska köpa någon créme i dagarna för det 🙂

  Kan du rekommendera en bra ansiktsrrngörare (ta bort makeup/ tvätta med på morgonen)?

  Okej de hör frågorna funderar jag på just nu 🙂

  Allt gott till dig kära, Ha en fin dag!

  Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.