Skända arbetslinjen

Älskar denna tavlan.

Jojo, här sitter en folkskygg socialistisk ciskvinna med GlamGlow Powermud i fejset och konstaterar att idag är det 1 maj igen. Idag är arbetarklassens högtidsdag och jag har förut varit den som retat sig på kamrater som inte följer med ut och går i något av de otaliga 1 maj-tågen som finns över hela landet. Men joke’s on me, för jag har vuxit och fattat att kampviljan inte sitter i huruvida en går i ett tåg eller inte. Alla inte har lust och möjlighet. Jag själv klarar inte riktigt folkmassor på samma sätt som jag gjorde förr, och jag trivs hemma i soffan, skrivandes på en agiterande skönhetsblogg istället, haha.

Ikväll spelar jag och mina kära poddisar Anna och Clara traditionsenligt skivor på 1 maj-festen på Färgfabriken och vi kör igång runt 23. Luften gick ur vår podcast i höstas p.g.a. valet och senare även det eventuella extravalet, samt mina studier såklart, och det fanns helt enkelt inte tid att pyssla med Vreden. Men ikväll återförenas vi i en glorious mix av guilty pleasures, det blir det kul!!!

Men. Iallafall. Mitt hjärta går ut till alla som sliter sönder sig på golven medan andra aldrig får ett jobb, alla som aldrig får njuta av trygghet och stabilitet i arbetslivet, alla som behandlas sämre p.g.a. kroppen de föds i, alla som flyr från sina hem för att västvärlden maxat sina kreditkort i planetens ekosystem. Vi lider fortfarande av polisvåld, kvinnohat och homofobi, växande klyftor, transfobi, rasism, ett klimat som havererar… bra jobbat, mänskligheten! I can’t believe we still have to protest this crap, som de gamla grekerna sa.

372494856_410ea24b00_o

Foto: Bill D’Agostino

PS. Ni som ska till Färgfabriken ikväll får absolut inte missa Systraskap!!! Såg dem i Malmö för nåt år sen och herregud de är otroliga!!!

2 Kommentarer

  1. är det Rihanna jag ser i bakgrunden :hearteyes: ? Vart har du hittat den postern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.