Drömmer om sommaren 2015

Lyssna på detta sjuka: jag och Eric har köpt en båt!!!! Vissa i vår ålder köper bostadsrätt, men vi trivs bra i hyresrätt och köpte en segelbåt istället. Hade jag vetat detta för ett par år sen hade jag lolat, men ja, haha, jag vet inte vad jag ska säga! Det kommer säkert en del glirigar om klassresor och borgerlighet och ja, det får en väl bjussa på. Men jag ser också fram emot att vara en av ytterst få kvinnliga båtägare med utomeuropeisk bakgrund. Looorrrd vad båtfolk är vita!!! Och gubbar! *sparkar in öppna dörrar*

Båten är iallafall en 29 fots Albin Cumulus från sjuttiotalet som heter Lady Day (nuvarande ägaren älskar Billie Holiday). Hon är gammal och skruttig och alldeles underbar!!! Jag är helt i extas och går sönder av pepp, vi har längtat så länge och nu är det ett faktum. Den första saken jag köpte åt henne var en sjöalgstvål för 1 euro på Stockmann i Helsingfors nu i helgen, då kändes det extra verkligt. Ladyn skulle egentligen sjösättas idag men nån jävla kran på båtklubben har gått sönder, så vi måste stå ut med ytterligare en veckas olidlig väntan.

Men sommaren kommer tillbringas vid båtplatsen i Tanto och i skärgården. Jag ska sitta på båten och läsa kriminologi på distans, skota hem och inte jobba en enda dag. Jag kommer vara pank på ett helt nytt sätt, haha, asså fattigare än vad jag nånsin varit, men vad gör det när vi ändå kommer hänga på båty?! Är så jävla glad just nu.

5 Kommentarer

 1. Vad roligt!! Jag har en Albin Express. Segla är det bästa! Men ja, ack så vitt och så gubbigt! Att vara på båtklubben är det närmaste en kan komma att uppleva Gold Rush Alaska i verkligheten. Och på riktigt har jag fått kommentarer om ”Kolla, en tjejbåt!” när vi seglat förbi nån gubbe och bara varit tjejer ombord.

  Men älskar min båt och älskar att ba ta vinden och naturkrafterna och åka iväg!

  • Åh, är det sant! Fan vad grymt med fler lady sailors!!! Var har du båten? Vår ligger i Tanto. Berätta allt! Visa bilder! Vad heter hon? Varför har du henne? Hur länge har du haft henne? Jag vill veta allt!

   • Båtern heter μ, det grekiska tecknet lilla My. Mina föräldrar har haft henne sen innan jag föddes, men nu är det mest jag som seglar. Men skulle inte kunna tänka mig att byta båt till något annan modell, är mer känslor i denna båt än i mitt barndomshem, liksom. Hon ligger på Gålö, min pappa är gammal militär så vi har fått plats på båtklubben som delar plats med Gålöbasen. Superpraktiskt pga kustbevakningen svänger förbi och skrämmer bort tjyvar.

    Här finns det lite gamla bilder: http://totaleclipseofthe.blogspot.se/search/label/das%20Boot
    Så här ser hon ut på land just nu: https://instagram.com/p/1VBRQnhIGE/?taken-by=idberg

    Längtar så jäkla mycket efter att få segla nu! Bara ljudet av fiskmåsar eller lukten av hav och jag börjar hallucinera segling.

 2. GRATTIS! fan vad värt!! att segla och vara nära havet är underbart, men även den där processen av att förbereda, underhålla, skrapa och måla och fixa och peppa under våren är ALLT. saknar verkligen det från min barndom (och då var det bara en pytteliten skruttig jävel som man knappt kunde sova över i – men som vi barn i familjen stegvis fick ta över hela ansvaret för och ha som ”vår egen”).
  och vilket fint namn!

  • Hurra, tack!!! Ja, även om vi inte hunnit fixa så mycket med henne ännu så längtar vi till sjösättning så himla mycket, då ska vi städa ur och piffa till och göra det så fint! Just nu bottenmålas hon och ska ner i vattnet nästa vecka. Har ni kvar er båt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.