Om killars sociala ”skills” på krogen

Så, om ni inte redan noterat det så har Nöjesguiden rekryterat världens bästa ordvitsare Hanna, a.k.a. upfrombelow. Hanna har unnat oss LOLZ på Twitter i åratal och nu ska hon alltså dela med sig av sin rolighet till alla offer utan Twitter, hurra! Nå, hon inleder starkt med texten Killar har förstört tjejers uteliv i flera hundra år. Många flabb per minut i det inlägget och absolut inget som jag trodde att någon skulle ifrågasätta. Jag trodde i min naivitet att folk liksom vet att killar är störiga på krogen? Alla tjejer vet ju detta, men även killar hatar ju killar på krogen p.g.a. slagsmål osv. Och vissa hak vill inte ha killinflation så de instruerar sina dörrvakter och pointers att inte släppa in för många. Asså jag trodde detta var common knowledge. En klassisk RB 35:2, amirite? *

Men neeeeej, Hannas kommentarsfält svämmar över av sjuttio miljoner killar som på allvar framför att det är deras rättighet att ragga på folk, att denna texten punkterat deras självförtroende, att det är manshat, att det är synd om Hanna och alla som känner som henne för att vi är typ tillknäppta och bittra och kallblodiga, att en ”måste” ha ”hög tolerans” för främlingar på krogen, att det finns flatklubbar om vanliga krogar inte behagar, att en borde ”stå ut” med sånt som är ”lite obehagligt” osv osv. Fan, jag blir ju rädd för att råka stöta på nån av dessa killar på krogen *tar fem Atarax*. Vad fan är det som fattas hos dem? Är inte själva tanken med utelivet att så många som möjligt ska få ha kul? Inte bara de fullaste singelgrabbarna med stans grövsta sense of entitlement och noll sociala skills?

Sen kommer iallafall en ordningsvakt och skriver en kommentar som ba SHUTS IT DOWN:

wpid-2015-04-29-09.54.42.png.png

SÅ on point, och SÅ gött att få höra det från en ordningsvakt. I hela våra liv drillas alla i kvinnorollen till att vara lyhörda och hänsynsfulla och blir till slut experter på att läsa av stämningar. Det sitter i ryggmärgen. Oavsett hur full/arg/trött/trängd/ledsen en blir – andra människors känslor finns alltid med inuti och det går inte att kontrollera. Ytterst få i kvinnorollen har enbart sitt egna väl för ögonen. Många i mansrollen har också lärt sig det här med lyhördhet när de närmar sig vuxen ålder, men för vissa verkar det flyga ut genom fönstret efter några öl, om ens det. LOL vissa grabbar är t.o.m. såhär i nyktert tillstånd, vidrigt.

Nåväl, det har resulterat i att jag knappt orkar gå ut längre, inte till ställen där det finns berusade män som ”går löst”. Det funkar på restaurang, när folk är hänvisade till sitt bord i princip hela tiden, och det är generellt lite mer återhållen stämning (föredrar även restaurang p.g.a. fudz). Men ute på klubbar… herregud nej. Det är inte roligt längre. 🙁 Och att försöka ta tunnelbanan hem? Hahahahahah oh honey, no. Så när jag är ute med mina kompisar blir det allt oftare så att jag ruinerar mig på restaurang och taxi, istället för att rejva på nån svettig klubb med billig öl och ta tunnelbanan hem. Önskar att jag pallade. Men jag blir bara ledsen.

* Riktigt grov juristvits här. Men rättegångsbalken 35:2 säger såhär: ”För omständighet, som är allmänt veterlig, kräves icke bevis”. Alltså i princip duuuuh på juristspråk.

6 Kommentarer

  1. Radlängden…

  2. Älskar det här inlägget + skrattade högt åt RB 35:2 <3

  3. det var nån stjärna som startade en tråd om krönikan på flashback. enter: 20k internet warriorz i anti-fenimismens sak..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.