RECENSION: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel

**Inlägget innehåller annonslänkar**

P1080598-2

Smoot as a bebez boot.

Det finns vissa produkter som jag VET kommer ge mig bra trafik när jag recenserar dem. Det märks i den trafiken jag redan har; t.ex. i faktumet att jag varendaste dag får träffar på sökord som är relaterade till produkten detta inlägg handlar om. Folk söker en recension på Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel (299 kr på Skincity) men de har (fram till nu) hamnat här istället. Jag har varit på väg att skriva en recension om denna hypade lilla sak jättelänge, men har just p.g.a. hypen skjutit upp det och skjutit upp det. Jag har behövt fundera på om jag kommer skriva en hyllningsrecension för att jag eventuellt skulle dras med i hyllningskören, eller om den faktiskt är så bra som alla säger. Men nä, hörrni, hur jag än vrider och vänder på det så ÄR det en bra produkt. Det är ingen uppblåst gimmick som lovar en massa saker den inte kan hålla – jag kan sträcka mig så långt som till att säga att den gör exakt allt det som den påstår sig kunna göra.

Nåt jag uppskattar med Paula’s Choice och många andra företag är att de numer erbjuder samples som en kan köpa för småpengar, innan en lägger ut cash för en fullstorlek. Jag rekommenderar att alla som funderar på att köpa en produkt med exfolierande syror testar en sample eller två innan en haffar fullstorlek – det verkar tydligen vara fett olika hur folk reagerar på AHA och BHA, och vilken effekt de får i slutändan. Vissa får bättre hy, andra får sämre hy, och så finns det några som inte märker någon skillnad alls. Jag köpte iallafall samples av alla BHA-produkterna i både liquid-, gel- och lotionformulan (tror de kostade typ 70 cent styck) och både i 1% och 2% koncentration. Valet föll till slut på en fullstorlek av Skin Perfecting 2% BHA Lotion, men de skickade fel produkt till mig och jag fick alltså gelén istället. Men jag gillar den, och funderar nu på om lotionen ändå hade varit fel val för mig, för gelén är tyyyyyyyyp… ja, perfekt? Och ni VET att jag inte använder det ordet ofta! 🙄

Gelén är rinnig och färglös och har bara en svag svag doft av något metalliskt och lite sött. Om en är känslig för dofter tycker en säkert att den luktar illa, men eftersom att doften är så himla svag så överlever en nog. Jag har sett att flera klagar på en kletig och lite limmig känsla efter applicering och jag kan till viss del hålla med om att produkten torkar på ett konstigt sätt på huden, men det stör mig inte alls. Jag följer upp med serum och fuktkräm och när de har sjunkit in så märker jag inte av limmigheten. Om ens första applicering av detta sker på kvällen kommer en vakna på morgonen med en ny känsla på huden. Det är som om en liten älva under natten farit över ansiktet med en liten, liten, liten vinkelslip som varken låter eller gör ont, men som slipat bort allt fnas och alla ojämnheter och all grövre struktur i huden. När jag testade detta för ett och ett halvt år sen var det min första kontakt med exfolierande syror och ja, ni fattar ju att jag var hooked. Har inte vidrört en produkt med skrubbkorn sen dess! Men är ändå smoot as a bebe’s boot!

Nu är min flaska på 100 ml slut, men det tog säkert ett år innan det började bli svårt att få upp nåt med pumpen, så den är dryg! Jag använde ett pumptryck och det räckte till hela ansiktet och lite ner på halsen. Nu står jag som en idiot varje kväll och skruvar av korken för att fiska upp gelé från botten, vägrar ge upp. ?

När jag använder den är finnar mindre röda och mindre långlivade, huden är len och lugn och blossar inte upp för minsta lilla. Det känns som att huden återgår till ett normaltillstånd snabbare efter nån breakout eller liknande. Inte ett spår av torr hud eller fnas. När jag INTE använder denna tar allt så lång tid och huden är inte så snäll och glad som jag vet att den kan vara. Jag vet att ni längtat efter denna recension, varsågoda!

Mvh,
eder ödmjukaste flottdrottning.

UPPDATERING

En uppmärksam läsare noterade att jag inte har förklarat hur jag använder denna produkt! Givetvis bör det ju skrivas. Nå: morgon och kväll, efter toner och innan serum!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

14 Kommentarer

 1. <3 <3 <3 <3 <3 alltså gudinna <3 du upplyser mig varje dag!!!

 2. Annahita, jag har ett önskeinlägg: Toner! Vad gör man med dem, varför ska man ha dem? Please share your knowledge <333

 3. Alltså – TACK! Älskar den här recensionen, jag tror att JAG MÅSTE HA DEN.

 4. Kära Annahita! Hur ofta ska en använda det här? Varje kväll, en gång i veckan, en gång i månaden?
  Känner mig så himla noob-ig… Men har bestämt mig för att lära mig! Ska satsa på rengöringen och fuktkrämen från Mario badescu som du har tipsat om, och så såklart ett BHA-grejs. Håll tummarna för mig!
  Du är bäst! <3

  • Åh, så bra fråga, glömde helt skriva i inlägget hur en använder detta! Jag applicerar det två gånger dagligen, efter toner men innan serum. Alltså: 1) rengöring, 2) toner, 3) exfoliering, 4) serum, 5) fuktkräm.

   Hoppas du gillar grejerna, hör gärna av dig när du provat och berätta hur det funkade för dig!

 5. Tusen tack för kommentaren om lukten! 😀

 6. För en på budget må jag säga att Apotekets egna Ren Hud-series nattkräm med nån liten AHA i har gjort mirakel på min finniga hud, kanske inte på samma nivå som vinkelslip, men typ kanske som ett fint sandpapper.

 7. Din blogg är så himla bra!! Denna recension övertygade mig att ta klivet in PC-världen. Jag har också fet hy (eller klassisk blandhy med oljig t-zon really) och jag blev oljig i t-zonen på bara någon timme efter att ha applicerat den. Är det något du har märkt av också? Är det något som huden kanske vänjer sig vid och lugnar sig med tror du? Läste på PC:s hemsida att flera kunder sa att de hade för oljig hud för denna och fick backa till 1% ist. Fick samma snabba oljighet av Maria Åkerbergs Aha-scrub, så detta kanske är ett generellt problem för oss med oljig t-zon vad gäller AHA och BHA?

  • Intressant. Jag har inte haft detta problem själv och har snarare upplevelsen att t-zonen håller sig matt längre! 😕 Men jag kan tänka mig att huden lugnar sig efter ett par veckor, vissa reagerar ju väldigt tydligt på hudvårdsbyten.

 8. Hej!
  Hittade hit när jag som alla andra googlade på Paulas Choice BHA-syra. 🙂
  Jag tycks ha en knepig hy: den känns både torr, fuktfattig och yttorr och jag blir ALDRIG blank om nosen el på något annat ställe under dagen och sminket sitter där det ska även utan primer (använder bara primer vid speciella tillfällen eftersom jag får igentäppta porer av silikoner och jag har testat flera olika nu men samma resultat).

  Jag har alltså VÄLDIGT lätt att få igentäppta porer av ALLT, små blemmor/kvisslor som kan blomma upp till en stor acnekrater, många milier i pannan mest (whiteheads) och numera även många pormaskar (blackheads).

  Jag måste använda solkräm året runt pga soleksem och nu när jag även använder BHA-syra är det ännu viktigare (minst spf 50 under våren & sommaren, hade egentligen behövt ännu högre) och solkräm är rena döden för huden.

  Använder jag solkräm för kombinerad hy så blir det åtminstone lite bättre. Så av någon anledning så får jag alltid diagnosen ”kombinerad hy med yttorrhet” av experterna, även när jag rådfrågat PC EU-shop och Skincity. Men jag tror jag har torr/mycket torr hy med yttorrhet.

  Jag beställde givetvis samples på nästan allt först, det är nu nästan 1 år sedan. Det visade sig att jag gillade gelen bäst och min hy klarar bara 1% och inte ens varje dag under vintern.
  Nu i sommar har jag dock använt lotionvarianten i 2% utan större problem, dock max 1 gg/veckan.

  Anledningen till att använda lotionen istället är att för mig så började gelen smula sig i ansiktet direkt när jag köpt den stora flaskan, dock ej av något samples.

  Först tvättar jag ansiktet och använder även toner från PC. När ansiktet är helt torrt försöker jag smörja in BHA-gelen, så lite som möjligt.
  Jag tar INTE för stor mängd, det råkade jag göra i början och då ser man att det blir vitt innan det torkar. Jag tar numera ansiktet uppdelat i 3 delar, för den lilla mängden produkt i handen liksom torkar bort innan jag hinner smörja hela ansiktet annars.

  Sedan när BHA-syran fått torka in kommer problemen: när jag ska smörja in Recovery serum + Resist Moisture Oil booster så börjar gelen smula sig och det känns som allt försvinner när jag väl har smörjt in resten av produkterna.

  Får man verkligen någon effekt av BHA-syran när allt smulas av ansiktet?

  Jag har försökt klappa in serumet, oljan & hudkrämen osv, men inget hjälper. Jag avslutar alltid med Recovery kräm el en utan spf från Resist eftersom jag bara kan göra detta på kvällen (känner mig fortfarande torr efter serum + olja).
  Annars så syns smulorna i ansiktet och förstör grunden för sminket också. 🙁

  Därför valde jag för ca 6 mån sedan lotionformulan istället och beställde 2%, bara för att upptäcka att min hud inte klarar av 2%, oavsett hur bra skick huden har blivit efter att nu ha använt bara produkter från PC i nästan 12 mån, och oavsett hur sällan jag använder den 2% formulan. ¨

  Den har stått oanvänd länge, men nu har jag gett den en ny chans, bara för att upptäcka problemet med lotionvarianten, igen, som jag hoppades var en tillfällighet bara.

  Lotionformulan är bättre för min torra hy så jag hade tänkt beställa den i 1%. Ja, då finns den varken på SkinCity eller i EU-shopen, trots att jag VET att jag har sett den ibland. Hallucinerar jag eller?

  Mitt problem är dock att det verkar som just lotionformulan tycks ge mig några slags utslag, nästan som kvisslor, början till acne och pormaskar när jag i vanliga fall nästan inte har några?
  Jag kan inte komma på någon annan produkt som kan ha gjort detta, för jag har nästan aldrig sminkat mig det senaste året och jag har äntligen hittat solkrämer som inte ger mig utslag/acne.

  Jag är säker på att jag har läst att flera personer som använt PC BHA-lotion har fått denna reaktion, bl a på den amerikanska sidan där inte alla negativa recensioner plockas bort direkt, som de tycks göra i EU-shopen…

  Någon som läser denna sida eller du Annahita som hört något om detta?

  Jag orkar i alla fall inte fortsätta med gelen (som förresten hela tiden klumpar ihop sig i pumpen trots att den används flera ggr/veckan och får slänga bort en stor geleklump?) eftersom den bara smular av sig från ansiktet och jag får ingen förbättring av min hy längre.

  Och jag kan ju inte heller använda lotionen på 2% som dels är för stark och dels ger mig utslag och jag misstänker även fler pormaskar. 🙁
  Jag har tyvärr läst att den flytande formulan är till för riktigt fet/oljig hy, så det tycks inte heller vara något alternativ, nu när jag redan har så torr hy.

  Om nu någon orkade läsa ända till slutet: har ni några tips?

  Jag har redan försökt med lägsta procenten AHA-syra och det tål jag inte av någon anledning och jag behöver verkligen en BHA-syra eftersom jag även har pco-s med mycket hårväxt i ansiktet.

  BHA gör att hårstråna inte fastnar under huden utan är väldigt lätta att ta bort. Till och med missfärgningarna efter alla mina ärr under hakan/på halsen håller på att blekna nu efter så där 16 års plockande med pincett.

  Glömde jag säga att min hy är väldigt ömtålig och tål inte vaxning? 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.