Beauty bargains på spanska stavas Primor

primor

Primor, 100% malagueña!

En butikskedja som finns exakt ÖVERALLT i södra Spanien är Primor. De säljer allt inom skönhet till ibland VÄLDIGT låga priser. Med sina 24 butiker verkar de totalt dominera marknaden i Andalusien. Det är en rätt fet dominans, med tanke på att Malaga är jämförligt med Göteborg i befolkningsmängd. Och i Fuengirola, som är typ lika stort som Gävle, finns fem butiker. Även i småstäder runtom i Andalusien, som Ronda, Nerja och Benalmádena, finns det en liten Primorbutik. Finns det folk så finns Primor, verkar regeln lyda.

Vad hittar en här då? Dels de vanliga giganterna som finns överallt på denna planet; Clinique, L’Oréal, Max Factor, Clarins, Dior, Chanel, Helena Rubinstein, osv. På detta sätt liknar Primor vilken vanlig Kicks som helst, men ofta med mycket mer generösa erbjudanden (när vi var där häromdagen hade de t.ex. specialpris på Clinique Superdefense SPF 20, mamma köpte med sig en för 13 euro, dvs. ca 120 kr mot ca 420 kr här hemma).

Det som däremot gör Primor till en helig plats för beauty lovers är alla märken som inte finns här hemma, och priserna på dessa. Koreanska märken som SKIN79, It’s Skin, TonyMoly, The Face Shop och Holika Holika, tyska superbilliga men roliga Essence, bloggarfavoriterna Sleek, The Balm och Milani, polska aktiva hudvårdsmärket Ziaja, samt massvis med klassiska spanska stapelvaror som använts av tanter och gubbar i alla sekel; rakvatten i enlitersflaskor, läggvätska och de gamla tvålarna från Maja.

maja

Som ni kan förstå så är det en ren ynnest att få gå och skrota bland de röriga och dammiga hyllorna inne på Primor. Min senaste skörd bestod av en highlighter i krämform och uppljusande ögonpenna från Essence, en spraytoner och en hel bukett med sheet masks från SKIN79 och en italiensk handtvål med apelsinblomsdoft. Ångrar såklart att jag inte köpte mer, mer, MEEEER!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

En kommentar

  1. Älskar sådana här inlägg, och butiker! Detta skulle jag haft koll på när jag vallade runt mamma i Barcelona i höstas. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.