Avène lovin för färska tatueringar

wpid-1428828702958.jpg

Färskt bläck på armen och Jelly Pong Pong Lip Blush på läppen

Igår tatuerade jag mig! Min och Erics vän Robin Montelius är en superb konstnär vars vanliga medium är typ kopparplåt och papper, men nyligen har han börjat skapa på mänsklig hud också (kolla hans insta @screamink, helt otroliga skapelser!). Han är så pass noggrann och stadig på handen (vilket ju inte är konstigt om en jobbar med kopparetsningar vanligtvis, där minsta lilla misstag syns direkt och en måste börja om från början) men samtidigt väldigt lätt på handen på nåt vis, så det gjorde knappt ont. Nån timme efteråt dock, när huden börjar bulta och blossa, då påmindes jag om att tatuering inte är som att gå på spa direkt. Men jag är SÅ extremt glad och nöjd med denna vackra piece på insidan av min vänstra överarm. Kan inte sluta titta! För vackert.

wpid-screenshot_2015-04-12-10-53-04-1.png

Snyggast i stan, d e jag d

Nå, när huden är alldeles nyligen sönderristad och fylld med bläck så vill en ju inte gärna börja tvätta med tvål och vatten, även om blodrester och utsmetat bläck fördunklar ens nya tatuering. En vill knappt röra vid huden. Men det måste göras, och huden måste vårdas – nu om nånsin liksom. Jag hade bara en massa parfymerade tvålar i badrummet och har inte ens råd att köpa Helosan just nu (vilket är den krämen som Robin själv rekommenderade, p.g.a. fuktgivande och antibakteriell), så jag tänkte JAG ÄR JU FÖR FAN SKÖNHETSBLOGGARE – NÅGOT MÅSTE JAG HA I GÖMMORNA! Krafsade fram en låda med saker jag fick med mig från Daisy Beauty Expo i vintras och tadaa! Enter Avène XeraCalm A.D!

wpid-picsart_1428829427778.jpg

XeraCalm A.D. är en serie hudvårdsprodukter som passar till både kropp och ansikte för personer med atopisk hud, klåda, eksem, osv, och produkterna är parfymfria, så I figured – varför skulle de inte passa nytatuerad hud? De har samtliga egenskaper jag söker i tatueringsvård: parfymfria, tvålfria, extremt milda, packade med fukt, bygger på Avènes klassiska termalvatten, osv. Det enda som saknas är antibakteriella egenskaper, men om en tvättar ordentligt, klappar torrt med papper och inte handduk, och låter tatueringen lufta i lugn och ro är hälften vunnet. Jag applicerade lite alkogel först, men sen läste jag att den uttorkande effekten kan förlänga läktiden, så då blev jag lite fundersam. Samtidigt får jag direkt motsatta råd från andra ställen, där de rekommenderar att använda antibakteriella produkter, som t.ex. desinficerande handsprit, så länge en mjukgörande kräm appliceras efteråt. Det är helt enkelt upp till en själv att avgöra vad som passar – sunt förnuft räcker långt.

  • XeraCalm A.D. Lipid-Replenishing Cleansing Oil är en rik rengöringsolja som löddrar upp lite lätt vid kontakt med vatten. Den känns som en smekning mot öm och trasig hud men jag lyckas ändå skölja bort en hel del av bläckresterna. Allt försvinner inte, men det förväntar jag mig inte heller, det får ta den tid det tar. Jag föredrar denna alla gånger framför de parfymerade tvålarna jag annars hade att tillgå här hemma.
  • XeraCalm A.D. Lipid-Replenishing Cream är sådär tjock och vit som en tänker sig att hudkräm för ultratorrisar är. Den är så fruktansvärt osexig i sin konsistens, känns verkligen som sjukhus och apotek, vilket är precis det vi är ute efter! Inga krusiduller, bara mild och förlåtande och oparfymerad, packad med fukt. Förpackningen är steril på så vis att korken har en extra liten pip som skjuter ut när en pressar på tuben, ett definitivt plus för applicering på ett sår fyllt med bläck.

Mjukt mot huden och hårt mot baciller, that’s the way to go. Vissa tatuerare menar att en måste ha en speciell tatueringssalva, andra säger att en mild oparfymerad hudlotion funkar alldeles utmärkt, och så finns det vissa som säger att en ABSOLUT INTE ska använda någon som helst insmörjning till sin tatuering. Som med allt annat så tvistar de lärde om vilken metod som är bäst, och eftersom att svaren varierar så mycket är det uppenbart att en själv kan välja vad som passar en själv. Tatueringen kommer inte bli ful eller falla av så länge du tar hand om den på ett snällt sätt, och du kommer inte behöva amputera dina lemmar p.g.a. bakterieinvasion heller. Ta det piano bara, och läs på!

Puss från flottdrottningen.

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

4 Kommentarer

  1. bepanten är annars jävla bra för nytatuerad hy! vad jag har hört är det till och med bäst!

  2. Den e såååå fin!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.