Hatar union busters! OBS UPPDATERAT

image

Jag gör ett kort avbrott i mitt semestrande för att skriva om nåt som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen arbetsrätt. Som även Fröken Rosa uppmärksammat så har Handelsanställdas Förbund nu varslat skönhetskedjan Rituals om strejk för deras butiker i Uppsala, Lund och Malmö för att de vägrar teckna kollektivavtal med sin personal. Det stinker skit! Många arbetsgivare som vägrar skriva på avtalet menar att det är en kostnadsfråga, men jag köper inte det. Ett stort internationellt bolag som Rituals, med butiker över hela världen, har råd att behandla sitt folk med respekt och ge dem den tryggheten de förtjänar, men de väljer att inte göra det för att de är giriga. De vill ha så flexibel personalstyrka som möjligt och betala så lite som det bara går.

Från Handels pressmeddelande:

Handelsanställdas förbund varslar i dag fredag, om strejk på Rituals Cosmetics butiker i Uppsala, Lund och Malmö. Skälet till varslet är att företaget trots påtryckningar från Handels inte skrivit på något kollektivavtal för sina anställda. Utan kollektivavtal saknar de anställda bland annat rätt till övertidsersättning och garanterade löneökningar.

Rituals kan dra åt helvete! Ni åker upp på svarta listan, där ni får sällskap av förhatliga IsaDora. Japp, en socialistisk elefant glömmer aldrig, och jag har inte glömt IsaDoras skit heller! Jag kommer aldrig handla nåt av dessa två företag och jag vill härmed uppmana alla som läser detta att göra som jag.

UPPDATERING


Rituals har enligt uppgift nu gått med på att teckna kollektivavtal, och strejken som annars skulle brutit ut i fredags är därmed avblåst. Läs mer hos Fröken Rosa.

4 Kommentarer

  1. Kan vi alla säga ”bojkott”?

  2. Älskar att du och Des upplyser om detta! För jag vill verkligen veta!!! :death:
    Så du går alltså i livslång bojkott efter sånna här avslöjanden?! Strongt!

  3. BRA att du uppmärksammar detta!! Tycker det verkar så himla vanligt att strunta i det faktum att sminkföretag, som andra företag, bör kritiseras, det är som att det inte spelar någon roll när ”deras ögonbrynspenna ju är den bästa jag provat” … typ

  4. Har haft svårt för Rituals pga deras exotifierande cultural appropriation-tendenser innan, men detta är fan spiken i kistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.