Wondrous

wpid-1426755483176.jpg
På min födelsedag fick jag hem ett bud med en massa godis från Sephora, bl.a. denna goa nagelvårdsprodukt; Sheer Strength från Formula X. Dess ambition är att i princip vara ”snygg nagelvård”, ett koncept jag verkligen gillar pga. why not??? Sephora beskriver lacken såhär:

Coat on this nutrient-rich formula, which acts as a multivitamin for your nails. Enriched with botanical extracts, keratin, and natural hydrators, it assists with building strong, healthy, and beautiful tips while also preventing splitting, cracking, and peeling. Featuring a custom brush design, it is engineered to complement this sheerly-pigmented formula with precise lacquer application—plus, this polish is infused with SHINEXCEL™, an advanced luminscent ingredient that enhances color and overall shine.

Nå, borsten är det väl ändå si och så med – jag skulle inte påstå att den på något sätt är revolutionerande eller annorlunda. Det är en helt vanlig rakskuren borste, dvs. en sån jag egentligen inte gillar. Men formulan är svinfin; högglansig och lagom opakt i två lager (det ser inte alls ”naturligt” ut, om nån tror att en har olackade naglar med denna borde de gå och get they head checked). Lacken innehåller bl.a. formaldehyd, som ju är den omtvistade ingrediensen som finns i Trind Nail Repair och andra nagelstärkare. Färgen Wondrous som jag fick i min påse är SÅ PASS LYXIG, känner mig så Halliwuudfru! Perfekt när en vill ha mental nagellacksdetox efter en kavalkad av skrikiga lack som missfärgar naglarna. Det enda som fattas nu är some big fat conflict-free rocks på mina fingrar och jag är redo för min close up.

Finns på Sephora och kostar 145 kr!

wpid-1426755075009.jpg
wpid-1426752729321.jpg

PS.

Läsaren Sparv tipsar om Lumene Gloss & Care CC Nail Concealer, det verkar vara en liknande produkt (om än med mindre fokus på de vårdande ingredienserna) för en bråkdel av priset, ca 69 kr! Häpp häpp!
image

4 Kommentarer

  1. Åååååååååå och jag som var på Sephora i Barcelona senast i helgen utan att veta vad jag skulle köpa nu måste jag ta flyget tillbaka jag ångrarrrrr mig så. Nagellacksdetox är just vad jag är sugen på men naglarna är ju kroniskt gula av allt lackande (trots att jag alltid använder underlack)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.