Ni

image

Idag fyller jag år! Tjugoåtta! Älskar att fylla år, mainly pga. älskar att bli äldre. Älskar även presenter, t.ex. denna present: när jag på ett högst konkret sätt förstår att mina tips uppskattas och används på riktigt av er, att ni inspireras att själva testa eller tipsa. Det är bland de finaste gåvorna en bloggare kan få. I födelsedagspresent önskar jag mig följande av er: Berätta om er själva!

Vilka är ni, var kommer ni ifrån, vart är ni på väg? Varför läser ni den här bloggen? Vad är skönhet för er? Vilka är era bästa tips och era bästa produkter? Vad önskar ni att nån hade sagt till er när ni var 13 år? Vad driver er? Vad har ni ångest över? Vad oroar ni er för, vad längtar ni efter? Hur känner vi varandra? Har vi träffats? Hur hittade ni hit? Vilket är ert bästa inlägg här? Har ni blivit arga på mig nån gång? Vilka konkreta tips från den här bloggen har ni använt er av? SÅ MÅNGA FRÅGOR. Berätta! Jag vill veta allt!

wpid-screenshot_2015-02-25-19-22-54-1.png
Bad ass Jenny freestylar egna tips, och jag kan bara hålla med. Viva La Diva är ace!

wpid-screenshot_2015-02-25-19-23-19-1.png
Ljuvliga, magnifika Emilia gluttade på min ögonbrynstutorial och fick inspo. Denna screencap lät mig dock inte få med hennes vackra bryn och meddelande till mig i samma bild, LOL. Men trust you me, bruden har BRYN.

wpid-screenshot_2015-03-07-12-01-15-1.pngDrottningen smulsex, som jag redan har en beautyromans med, rusade till dattan och haffade min favoritkräm från Mario Badescu när Eleven hade 20% rea på all huvård.

Åh mina läsare är fan så jävla BADD ASS – ni är snyggast, smartast, roligast och snällast. Universums elit. <3 Fortsätt tagga mig på Instagram (@whinar.se) eller Twitter (@whinar_se), eller är i kommentarerna – det är cyberspace motsvarighet till en high five! Jag lever för high fives. Hurra för mig och hurra för att jag har världens bästa läsare!

20 Kommentarer

 1. Jenny Lindhagen

  alltså luw ur blogg!!! Har typ bara fått 100% bra feelings från dig, och typ dreglat över grejer jag skulle ha råd me om jag inte drack så mkt bärs :)))) har iaf börjat använda serum nu thnx 2 u! <3 systerskaplig frivillig kram <3

 2. ETT BÄTTRE SVAR:

  Jag heter Jenny (jag som taggar dig ibland på insta när nåt e *whinar*-igt). Jag är sociologistudent som tar en kandidat i genus, vill (tror jag??!! har ständig angst kring detta) förändra sexismen inom reklam och media, och typ bli genuskommunikatör. Är på väg mot lyckan, kärleken och friden – är snart 22 och blir typ lugnare för varje år.

  Läser den här blöggen pga blev kär på 2 sekunder! Har inte hittat någon annan skönhetsblogg jag fastnat för. Det har varit för mkt *plain* och ljusa färgtoner typ. Rätt tråkigt helt enkelt. Men dig är jag kär i! Och skönhet för mig är att känna sig Bad ASs Boss Lady typ. För mig är det att känna sig bekväm och tillfreds med sig, och att uttrycka sig och göra vad fan en vill med läppstift och ögonbryn, eller helt enkelt strunta i smink om en vill det. Att göra vad en vill med sig utan att lyssna på *vad killar tkr e snyggt*.

  Mina bästa produkter är kokosolja (HÅRET!!! ALLT BLIR MJUKT), arganolja (känns som att ha en varm kattunge på ansiktet), Aspririnmasken (vi vet alla varför), överlacket Seche Vite, att ha en hårborste i svinborst för oss som får dreadlocks av att ha halsduk, för studentens budget tycker jag avéne som basrengöring är grym.

  När jag var 13 år önskar jag att någon hade sagt åt mig att inte använda alla produkter med sjukt mkt alkohol i som var mot finnar. Och att det är fel på din jävla småstad och inte på dig. Och snälla blek inte sönder håret, det var jättekrångligt att få tillbaks hår som inte gick av. Och försök vara modig fastän det är läskigt.

  Vad driver mig: SYSTERSKAPET OCH FEMINISM. Är 24/7 förbannad ang patriarkatet och just nu kan jag inte ens ta en diskussion med en man pga blir så förbannad så fort han säger nåt dumt. Håller mig till mina studier annars kokar jag över typ. Men alla smarta brudar och få killar jag tycker mycket om driver mig. Vill ju jobba med feminism på nått sätt.

  Ångesten: patriarkatet. say no more. det infiltrerar allt, även alla relationer med män. Emotionellt ansvar, någon?

  Oroar mig för: framtiden. kärleken. Längtar efter: framtiden. kärleken.

  Alltså vet inte hur jag hittade hit. Tror att det kanske va nåt via Kakan Hermansson??? Eller att jag googlade något. Och så är vi på samma **bästa forum någonsin** nails done på fb.

  Puss och GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Må varma vindar ge dig sammetslena kinder och hoppas det regnar macläppstift på dig.

 3. Grattis på födelsedagen <3 <3 <3

  Har läst din blogg i några år, minns inte när jag började, men tror den kan ha legat på djungeltrumman då? Eller om det var innan.. *minns ej*. Du skriver om allt sånt jag är intresserad av; politik, krukväxter, katter, smink och hudvård (ingen inbördes ordning) och därför har jag stannat.
  Jag bor i Uppsala sen fem år, har pluggat geovetenskap och hållbar utveckling. Blir dock aldrig klar pga sjukdom 🙁 I somras fyllde jag 30 år.
  Skönhet för mig är glädje. I jobbiga perioder har nagellack fungerat som terapi. Och jag älskar(!) att skönhetsrealterade samtal med andra kvinnor. Det är så oerhört befriande.
  Mitt bästa tips (utan tvekan); ingen ansiktsrengöring som löddrar!! Jag gillar sminkverktyg; borstar och penslar, mina ögonfransböjare (har en stor och en mini). Har väldigt få holy grail-produkter, men UDPP måste räknas som en av dem. Det var när jag när upptäckte "sminkhjälpmedel" såsom verktyg och primers mitt verkliga sminkintresse vaknade 🙂 Älskar Anastasia Brow wiz, köpt om den x antal gånger haha. Hudvård har kommit med tiden och stigande ålder (huden förändras).

  Vad önskar ni att nån hade sagt till mig när jag var 13 år? Att jag kommer lära mig leva med både sjukdomar och orättvisor, och det då stundtals kommer kännas "lättare".
  Jag drivs av någon förhoppning att det kan bli bättre. Att få umgås och vara med en massa underbara tjejer och kvinnor. När min bror fick barn för några år flammande mitt politiska intresse upp markant, då jag insåg att dessa små underbara figurer föds in denna hemska värld helt oskyldiga men kommer få axla så mycket. Ångest får jag när jag tänkte på högerpolitik, män och deras "inte alla män"…. patriarkatet!!! Miljöproblem!! Att folk är så jävla respektlösa. Att jag som sjuk student inte har några rättigheter och inte har någon rätt till sjukersättning. Jag oroar mig för min framtid; är trettio år, knappt haft något jobb, är sjukskriven, bor i delat lägenhet 🙁 Jag längtar efter påsken. Då får jag träffa min familj och vänner 😀

  Jag önskar att vi kände varandra, och hade träffats, men det har inte hänt. Minns inte alls hur jag hittade hit, var så längesen. Ett inlägg som jag gillar så mycket är det som börjar med att du skriver om att du hittat en gammalt inlägg om J-Lo och att du i det upptäckte att du gjort dig skyldig till kvinnohat. Älskade det, för så fullt av insikt och självutveckling. <3 <3 <3
  Konkreta tips jag fått; hittade Nails done via dig. Älskar den gruppen så mycket (precis som Jenny ovan). Jag köpte Caudalie Beauty Elixir efter att ha läst om det här (bra men inte riktigt värt det höga priset för mig som student) 🙂 Min instagram (miacorazon) är stängd, annars hade jag nog taggat dig ibland 😀

  Grattis igen <3 <3 <3 Hoppas du har en underbar dag.

 4. Grattis på födelsedagen!! Klart du ska få en present! Here goes:

  26 år från Stockholm, tillbaka i stan för att göra klart en kandidatexamen efter ngra år runtluskande i Europa. Besatt av smink sedan många år, ’för mkt’ smink är min bästa look. Fattar ej att jag inte hittat din blogg förrän nöjesguiden började med sin skönhetsdel (:O) men har såklart läst hela arkivet sedan dess. Älskar! Ditt sätt att skriva om smink är så sjukt peppande och ångestdämpande. Bästa hudvård: hydraluron, pixie glow, ultra bland (cleanser), Norwegian Formula Deep Moisture Comfort Balm, footner osv osv.. Smink: hourglass ambient lighting powder, bourjois healthy mix serum foundation + deras flytande läppstift i ”pink pong”, maybelline colour tattoo ’bad to the bronze’ + the falsies, nars läpppenna ’dolce vita’ osv osv osv. hehe skulle kunna fortsätta i oändighet. Älskar även dina produkttips, recensioner och DIY pyssel (även om vi har helt olika färgsättning och hudtyp, läser mest för myset haha!)

  Ha en underbar födelsedag! Kram!

 5. grattis på födelsedagen!
  mitt namn är sarah, 22 år, uppvuxen i japans bästa hamnstad kobe och sedan även i sveriges mest vita moderatkommun vellinge – numera bosatt i malmö. för tillfället står mitt liv stilla med heltidsjobb, men jag håller på att spara ihop till alla fantastiska resor som jag tänker göra innan jag bestämmer mig för vilken utbildning jag vill gå. brukar sitta på kontoret och drömma mig bort, klicka mig in här och njuta.
  det jag gillar med din blogg är att den du är skiner igenom så otroligt starkt – du är rolig, äkta, smart, och framför allt engagerad, oavsett om det gäller smink eller politik. jag förstår inte varför jag skulle vilja läsa något som är mindre, din blogg är min absoluta favorit.
  skönhet för mig är att känna mig vacker, och mina bästa tips är: badkar, sex, trind nail repair, chanels rouge coco-läppstift, make up stores wonder powder, sömn och levi’s-jeans. när jag mår dåligt brukar jag sätta mig på första bästa buss till närmaste strand, det är omöjligt att hata sig själv när man tittar på havet.
  jag drivs av musik, kärlek, politik och känslan av frihet. jag har tråkigt nog en del ångest över mina ätstörningar. jag är orolig över att vara sjuk, men också för att bli frisk. jag längtar efter jämställdhet, storstäder, stränder med turkost hav, barn (inte nu, men sen!), att få påbörja en utbildning och lära mig nya saker, och att få uppleva världar där människor lever annorlunda än här.
  jag minns inte hur jag hittade hit, men jag fastnade direkt. mina favoritinlägg är frågestunderna som du har, eller när du recenserar en produkt som du är helt lyrisk över. och jag ÄLSKAR att du för länge sedan svarade på en fråga om att vara vänster men att längta efter kvalité/att få göra en klassresa och du var så spot on angående alla jävla vänsterkillar som leker fattiga osv, minns att jag printscreenade hela svaret och skickade runt det till folk, haha.. älskar även att du älskar smink som killar hatar, det är ungefär så jag avgör om någonting är snyggt. men mest av allt uppskattar jag alla nagel-tips, jag har blivit så inspirerad och har numera alltid svinlånga välmålade naglar.
  jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden och berätta för mitt 13-åriga jag att jag är så stolt över hennes hänsynslösa sätt och hybris, och att saker faktiskt blir bättre med tiden. och det viktigaste, att hon måste.sluta.noppa.ögonbrynen.

  puss & kram!

 6. Hallå grattis!

  Jag är 30, kommer från norra Sverige men bor i Sthlm sedan 2006. Nyligen frågade min kompis mig vad jag VERKLIGEN vill jobba med och då svarade jag författare, för att få möjlighet att ha liten lägenhet härnere men stuga däruppe där jag kan jobba hemifrån, känna havsluft och gå barfota i trädgården. Min dröm är att flera vänner flyttar upp samtidigt så vi kan umgås med varandra och se till att våra eventuella barn får en fin omgivning att växa upp i.
  Tar snart kandidatexamen på SU vilket har blivit jättefördröjt pga livet hände.
  Jag får ångest av existensiella frågor, studier, framtid, bostadsmarknaden, högerpopulism, kulturförakt, prioritering av snabb profit ist för hållbar utveckling, att jag gjort fel val i livet, att livet går så snabbt, att jag inte haft taklampa på tre år, att jag inte läser tidningen tillräckligt, av rädslan att nära och kära inte är såpass lyckliga jag vill att de ska vara osv osv men som tur var tar jag ångestdämpande.

  Jag har läst din blogg sedan kanske 2008-2009, minns inte men har alltid älskat den. Vi har aldrig träffats men du skriver med en väldig transparens så att alla dina sidor syns, du känns som en genuint god person och det genomsyrar varje inlägg du skriver. De inlägg jag gillar mest är typ de om hudvårdsrutin och tips, de läser jag som ren meditation/avslappning.
  Produkter jag köpt pga Whinar: Caudalie Beauty Elixir, PC 1% BHA gel och Clarins gentle exfoliation toner.
  Skönhet för mig är kombinationen av strålande hy, en snabb tanke och kärlek till andra människor. Jag tänker att jag aldrig är så fin som när jag umgås med min systerdotter eftersom det jag känner för henne är så starkt och fint att det måste synas på utsidan (samma gäller för hundvalpar).
  Mina bästa tips och produkter är arganolja, att hålla händerna borta från ansiktet och mycket sömn.
  Det jag skulle vilja säga till mig som 13-åring är att jag var asfin och cool som levde mitt eget liv, och bara jag flyttar kommer allt bli roligare, lyft blicken och följ varenda dröm.

 7. Jag heter Josefine och är från Enköping. Har läst din blogg i en halv evighet. Skönhet för mig är lugn och lycka. Är just nu rätt missnöjd med alla produkter, har en dålig hudperiod efter massa stress osv. Jag önskar att jag själv hade kunnat säga till mig att skit i alla män som kommer börja intressera sig för dig när du blir femton fastän de är dubbelt så gamla. Hata dem lika mycket som du redan hatar män. Fastna inte för den manliga bekräftelsen som är så svekfullt njutbar.

  Jag drivs av en längtan ut på landet, därifrån kommer typ hela min livsplanering. Att skaffa en utbildning med snabb möjlighet till jobb, skaffa sambo osvosv. Har samtidigt ångest över vuxengrejen, köpa hus, betala av på studielån, gifta sig(?), planera för familj.

  Vi känner inte alls varandra, har läst dig superlänge och aldrig blivit arg tror jag, det som är så skönt. Blir annars lätt arg på personer och ger inte bloggare många chanser om jag börjar störa mig på dem. Har fått mest nytta av all feminism med blicken bort från det vita västerländska, det har öppnat mest dörrar hos mig. För mig har det inte riktigt varit sminket som lockat mest.

 8. Din blogg är bässsssst!

 9. Stort grattis på födelsedagen! Att bli äldre är det bästa!

  Jag heter Elina, är 26 år gammal och student. Jag pluggar musikvetenskap och psykologi och tycker att allt som har med musik, människan och hjärnan är det mest spännande som finns – det är antagligen därför jag hamnade på din blogg också, vill minnas att jag hittade hit i någon googlefrenzy när jag tyckte att ingen kom med vettiga analyser av Beyoncé och hennes politiska ställningstaganden (uttalade och outtalade). Uppenbarligen tyckte jag att det du skrev höll, för här blev jag kvar! ^^ När jag blir stor tänker jag bli musikterapeut eller forskare, eller kanske både och.

  Jag läser bloggen för att jag tycker så mycket om blandningen av innehåll, ditt språk och din ton och din humor, för att jag lär mig massor om sådant jag inte själv skulle tagit reda på av egen kraft, och för att det är ett skönt andningshål i vardagen. Ofta tenderar jag att fastna i min ångest över att världen är en sådan konstig och märklig och grym plats, och bara spär på den med att läsa artikel efter artikel och rapport efter rapport om allt vedervärdigt och makabert människor gör mot andra. Det enda som hjälper för att bryta mönstret är katt/hund/bebisbilder, och skönhetsbloggar. Så jag antar att skönhet för mig fyller funktionen av distraktion? På ett bra sätt. Mitt skönhetsintresse väcktes ganska sent, någon gång när jag var över tjugo, när jag under ett års tid var sjuk och i princip sängliggande och mådde sämst i världen både i kroppen och i hjärnan – det var en charmig period där jag bland annat tappade yttre halvan av mina ögonbryn! Skönhet och smink blev ett sätt för mig att återta makten över min egen kropp, som jag kände hade reducerats till ett sjukdomskärl, och det var så himla skönt.

  När jag var 13 önskar jag att någon hade sagt till mig att det är okej att vara ”flickig” och ha intressen som förknippas med detta – inte för att jag själv ville vara det (eller vad vet man, kanske var det en överlevnadsstrategi?), men för att jag antagligen många gånger under min tonårstid nedvärderade kvinnligt kodade egenskaper och intressen och uppvärderade att vara hård, kall och arg (spoiler alert: detta fick mig naturligtvis bara att må skitdåligt). Jag hoppas att det inte satte bestående avtryck i min omgivning, men sådan tur har man nog inte… Tio år senare tänker jag på detta förvånansvärt ofta (och försöker göra det motsatta så mycket jag bara kan).

  Vi känner inte varandra, men jag hoppas att vi en dag gör det (pga tycker du är fantastisk)! Jag gillar när du skriver om parfym och om klass, för det är två saker jag verkligen inte är någon stjärna på själv och tycker om att lära mig mer om! Varsågod för en hel uppsats så här på kvällskvisten, och kram!

 10. Är 25 och bor i Stockholm. Är nog ganska tråkig eller ja gillar sånt andra ogillar och har extremt lite i mig som vill typ resa eller hitta på fräcka saker. Detta har varit ångestfyllt länge men börjar bli till freds.
  Läser som mest intresserat när det handlar om smink och skönhet. Detta trots att jag i princip inte sminkar mig alls och just nu knappt tvättar fejset pga nyligen fått ett barn och är inte helt med på hur det går till att man får något alls gjort med en liten människa att ta hand om. Älskar tex hur du beskrev naturally french och sand storm, hade typ kunnat förstå färgen utan bild. Plus skrattade mycket. Har dock aldrig fastnat för någon annan skönhets- eller sminkblogg.
  Tycker bloggen har så go balans mellan typ smink växter politik life och allt annat. Och grattis på födelsedagen hoppas du blir spoiled!!

 11. Grattis på födelsedagen!!!!
  Och så frågorna:
  Jag heter Karin, är 23 och kommer från norra Sverige och flyttade ännu längre norrut för att plugga. Just nu håller jag på att bli ”något inom IT”, som jag hoppas blir bra… till sist. Ja. Pysslar lite med politik på fritiden och hoppas på att kunna göra det mer eller mindre även när jag är klar (vilket jag är om några månader :OMG: … men planerar att skjuta upp det två år till). Och jag hoppas på att jag är på väg någonstans ut i världen, på ett eller annat sätt.

  Jag läser den här bloggen eftersom jag älskar sättet du skriver på, oavsett om du skriver om politik eller smink eller katter. Det känns så ärligt. Skönhet är en känsla för mig (mvh klyschig), när jag mår som bäst så brukar det synas på utsidan också. Mitt bästa tips är nog att skippa så mycket mejeriprodukter som möjligt (det som fått bäst pli på min småstruliga hud – fast kommer tyvärr aldrig kunna ge upp ost <3 ) och min bästa produkt är 3-in-1 mascaran från Une.

  När jag var 13 önskar jag att någon hade sagt till mig att det inte är så jäkla viktigt att bry sig om vad andra (speciellt killar) tycker om en och att inte låta mig påverkas av det. Att det viktigaste är att det känns bra i magen, sen spelar det ingen roll vad de andra tycker och tänker. Och kanske att gå med i ett politiskt förbund för att träffa lite vettigare människor lite tidigare och kanske sluppit undan en eller annan rövhatt till kille.

  Det som driver mig är väl en tro på att jag och så många andra kan åstadkomma en skillnad. Att det finns folk i världen som har vettiga åsikter och som brinner för olika saker. Det jag har ångest över är väl att det finns andra som har mindre vettiga idéer och som även brinner för dessa. Att de verkar bli fler och fler och att folk ibland väljer den "enkla" vägen. Jag oroar mig för det. Och jag längtar efter att fler ska inse att samarbete är det som kommer att göra världen till en bättre plats, att folk ska fatta att egoism inte kan vara den starkaste drivkraften, att människors välbefinnande måste stå över ekonomisk tillväxt… ja. Sånt.

  Vi känner inte varandra (tyvärr, pga du verkar vara en awesome person), vi har aldrig träffats, men jag har läst din blogg jättelänge, sedan 2008, 2009-ish. Hittade hit via Bjooti :love: . Mitt favoritinlägg här, utan någon konkurrens, är: http://whinar.se/2013/03/08/den-dar-javla-skammen-som-ater-pa-min-krigarsjal-har-inget-dar-att-gora/ Det kan vara en av de starkaste och bästa texter jag någonsin har läst. Gällande konkreta tips har jag inte använt mig av något än (lever på CSN, alla mina pengar går till kattsand och öl), men planerar att utöka min parfymsamling så snart jag har mer pengar att röra mig med. Har aldrig blivit arg på dig.

 12. Nu steppar jag in i gamet lite sent, meeeen grattis i efterskott!

  28 going on 29, bor i Uppsala men är snaaart tillbaka till Stockholm igen.
  Jobbar heltid, vet inte vad jag vill i livet ÄN, men hoppas på att reda ut det snart. Har känslan av att jag faktiskt måste göra något för mig själv nu, inte bara för att överleva + överleva massa kriser hela tiden. Ser ändå på framtiden ljust och med hopp, både på det personliga planet och för, eh kanske inte _hela_ planeten, men typ.

  Har följt dig, jag vet inte, HUR länge som helst? Du är den där vettiga kompisen jag egentligen inte har som man kan snacka feminism, politik och beauty med helt avslappnat och utan sneda blickar. Och med snacka menar jag gå in och läsa samt vara ganska dålig på att kommentera, sry!
  Du känns så genuint ärlig i allt du gör, det avundas jag dig! Varm, öppen och bara helt fin på alla sätt <3

  Skönhet för mig är att vara avslappnad med sig själv och sitt yttre, vilket är en ständig kamp men är personligen på väg dit iaf. Ha kul, lek och gör dig ful ibland, ingen dör av det. Och ha våga ha läppstift, alla passar fan i läppstift.
  Produkter jag har hittat via dig är först och främst min hela graal Pixi Glow Tonic. Hur kunde jag ens leva utan den innan?

  Puss på dig, hoppas födelsedagen var fab!

 13. FELIZ CUMPLE* MAMI!!! (som en säger i mina trakter) :hearteyes: :music: :love: <3 🙂 :x_x:

  *i efterskott

  aboutz me: fyller snart (ok, september – men längtar!) 27 år. är förlagsredaktör och allmän boknörd. kommer från en lite håla utanför Lund, mellanlandade i STHLM och bor nu i Malmö rock city. jag har läst din blogg forevah, även när du bytte bloggnamn ett tag (har nu glömt namnet – remind me?) men gick sen tillbaka till whinar igen. så länge har jag varit i gejmet såatsäää.
  vi har aldrig träffats (vad jag vet) men jag ser på din fejja att vi har gemensamma bekanta.

  jag gillar många saker och avskyr ännu fler. drivs av hat och kärlek, lite sådär som de flesta. gillar att blanda mitt liv, högt och låg. läsa böcker, spela tv-spel, kolla konståkning, köpa snittblommor, föra aggressiva diskussioner, dansa, kolla tv-serier, laga mat etc etc.

  smink och skönhet håller jag på med för det är roligt. jag blir glad och nöjd! jag är en periodare när det gäller allt, så favoriter står sig inte så länge men mitt bästa just nu är Munkens bisalva pga genial grej och Anastasia brow wiz för att den är amazing OCH färgen matchar mina ögonbryn perfekt.

  jag gillar det mesta på din blogg! speciellt gillar jag dina recensioner, de är bra och personliga. inte så där slätstrukna som recensioner kan bli ibland. och så gillar jag att du tänker innan du skriver, och sätter skönhet i ett större perspektiv. är så trött på skönhetsbloggare som "sminkar sig som mörkhyad" och sen blir ledsna när folk kritiserar dem.
  NEVER STOP BEING U HELT ENKELT! :love: :music:

 14. oxå sen men vill va meee! Rebecka Vilja, 28 jordsnurr, från göteborg men bor i Malmö. Jobbar med scenkonst på olika sätt, tillexempel driver jag min egna dragshow. Läser pga som jag sagt en gg i ett mail, att bloggar av vänsterbrudz som bryr sig om acid toners känns för few and far between. O du skriver så jävla roligt o bra. För mig är skönhet o skönhetspraktiker ett sätt att hantera min kropp o identitet. Att dekorera min yta är det viktigaste som finns.

  Bästa produkter: Avene skin recovery cream/Sleek new skin revive foundation/Revlon black cherry läppstift. Bästa tips: lära sig om ph-värde, samt att inte förutsätat att en inte tål mineralolja/parabener förrän en verkligen testat. ”naturligt” är inte lika med ”bättre”.

  Önskar nån sagt till 13-åriga jag att smink+feminism är pure gold, och inte (som jag trodde då) motsatser. Jag har ångest över mycket, mest kropp och politiskt klimat. Oroar mig för att produkter ska ge mig acne. Längtar efter att det ska bli lite varmt så man kan bada i havet. Hittade hit pga googlade Pixi Glow Tonic Recension. Det tips jag borde följa är att göra ett konto på fragrantica men får aldrig tummen ur. blev även sugen på depends över-underlack när du bloggade om d.

 15. Åh grattis (i efterskott)! Vi är lika gamla dvs jag fyller 28 i år. Minns inte riktigt hur jag hittade din blogg första gången, har nog läst till och från i ett par år kanske, men är inte så jättebra på att kommentera eheh… Jag är iaf från Stockholm, bor i förort söder om stan, jobbar servicejobb och har en halvspikad plan på att plugga in gymnasiekurser och läsa till biomedicinsk analytiker.
  Har inga speciella favoritprodukter tror jag… använder Lumenes cc-cream som jag tycker ger fint glow, och sen gillar jag Clarins läppglans som heter typ Instant light lip perfector (så töntigt namn men aja). Var föresten jag som frågade om tips på bra concealer i somras och du tipsade om Helena Rubinstein, den ligger i min necessär nu! 🙂 Insåg btw nu att det var via dig jag hittade till Caroline Hirons blogg, och det i sin tur har ändrat på min hudvårdsrutin (balm cleansers osv). Gillar att läsa din blogg för att det liksom känns som en varm och fin och trygg feministisk plats att komma till, och för att du verkar vara en så grym person!

  Och btw håller med om Viva la divas läppstift, iaf i nyansen Bubble – chockrosa och sitter som berget!

 16. ASSÅ I CAN’T EVEN!!! Så mycket kärlek till er. Ni är fan amazeballs!

 17. Hejhej och grattis i efterskott!

  Jag hittade nog hit till din blogg för ett år sedan och du har sedan dess lyst upp min digra lista av bloggar (som jag inte behöööver gå igenom varje dag men gör ändå). Jag har till och med försökt visa dig för min mor som varit väldigt kritisk till att skönhet kan fylla något annat behov än det att behaga män (har inte convinced henne fully än men jobbar på det).

  Jag är 22 år och pluggar miljö/ekonomi i Göteborg, om en och en halv vecka ska jag till Nepal för att skriva uppsats. Oroar mig för 1. kommer jag få nageltrång på Everest Base Camp treken? snälla säg nej 2. Kommer jag att duka under av att se vilket helvete kvinnorna i byn vi ska till har det? 3. Kommer vi ens få ihop någon uppsats?!. Och please please låt min hud hålla sig i styr (vaad tvättar man sig med utan rinnande vatten/dusch osv?!) och snälla vill inte få dreadlocks, någon magisk Nepalesisk hårolja come get me!

  Jag hittade dig via antingen Fröken Rosa eller Fifty Scents, två andra underbara skönhetsbloggar. Uppskattar även Skönhetskabinettet även om de uppdaterar lite sällan (tips tips!) Killer Colours är även grym, men jag uppskattar egentligen längre texter och kuriosa mer än swatches osv. Älskar att jag äntligen kan få känna sig som den fullblodsfeminist jag är, oavsett hur mycket cash jag la på den där sista rengöringen eller om jag may have highlighter på kindbenet, du är så viktig i detta!! Älskar även parfymer och är en fragrantica-knarkare av rang. Uppskattar alla dina inlägg, det enda jag inte är ett så stort fan av är nagellacksinläggen, men det är bara pga att mina naglar tappar allt jag försöker sätta på dem efter en halvtimme // MVH endast transparent nagellack i två års tid.

  Keep on keepin’ on!! Du har gett mig extra mod till att bara våga vara lite. Ha ett ton smink en dag, osminkad nästa, ge mig in i djupa diskussioner om ögonbryn för att i nästa sekund diskutera feminism.

  PUSS!

 18. Grattis i efterskott!
  Ville skriva en rad eftersom jag verkar sticka ut åldersmässigt bland dina läsare :-)! 36-årig trebarnsmamma, kommunal tjänsteman (hahaha, det här låter rasande torrt!), feminazi, MACfantast (hm, kanske är som att säga att man gillar choklad? Vem gör det inte, liksom?), utövar kanske varken så mycket sminkande eller hudvårdande men gillar att läsa om det och ha de bästa grejerna när jag väl gör det.

  Hittade hit från Sonja tror jag för inte så längesedan. Beutybloggar är perfekt tunnelbaneavkoppling för mig och jag ÄLSKAR att flera drivs av sjukt smarta och roliga feminister som du själv! Älskar ditt språk!

  Kan inte minnas något särskilt tips eller inlägg om jag ska vara ärlig, läser dig för dina formuleringar, att du har så blandade inlägg, att du är personlig och att du ger mig hopp för framtiden! OCH för att ”smink som killar inte gillar” så bra beskriver min nagellackssmak :-D!

  Mitt trettonåriga jag hade jag vilja ge en föreläsning i genuskunskap så att jag hade förstått t ex varför jag så ofta kände mig fel och ”för mycket ” och inte alls som en tjej skulle vara.
  Tack för din blogg, kram!

 19. *väser* heeeeeeeeej skrev ett bloggy inlägg som svar till dig http://www.corneliablom.com/beauty/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.