DIY Kroppsskrubb med kaffe

DIY kaffeskrubbNär solen kommer fram blir jag direkt besatt av kroppsvård, även om det är många månader kvar tills kroppen faktiskt får se solen och känna brisen. Men det är mars, och det är officiellt vår. Allt vinterfnas ska skrubbas bort, huden ska få en rejäl fuktinpackning och blodcirkulationen ska komma igång. Kaffe i allmänhet och koffein i synnerhet är nån ny slags it-ingrediens när det kommer till hudvård, p.g.a. kraftfull antioxidant, bra för ökad blodcirkulation samt – om en använder malet kaffe – fin liten skrubbeffekt av kornen. Antingen kan du köpa en dyr kroppsskrubb från Nåt Märke, t.ex. från Frank Body för 150 kr, Fig+Yarrow för 350 kr, eller från Bodycoffee för 500 kr. Eller så gör du en själv, för typ… 30 kr.

Du behöver:

 • 1 dl socker
 • 1 dl kaffe
 • 1 dl kokosolja
 • En börk

P10703201. Ta din börk och med hjälp av kokande vatten ska du desinficera den samt de slevar/skedar/mått/whatever som du ska använda.

P10703242. Kör kokosoljan i micron i typ 30 sekunder så den blir mer lättflytande.

P10703273. Häll på kaffet.

P10703294. Och sockret.

P10703335. Blanda.
P10703366. Häll i börk.

P1070338

KLART!

Kokosoljan kan ersättas med olivolja och sockret kan ersättas med salt. Använder du salt blir det en grövre skrubb eftersom saltkornen inte smälter av kroppsvärmen vid applikation. Du kan också prova att mixa socker och salt i samma skrubb, har själv ej testat men hallå det kanske är svinmysigt???

Jag skrubbar på fuktig hud, efter att jag tvättat kröppa med vanlig duschtvål. Om du är riktigt torr och fnasig, skrubba på torr hud.

Varsågoda för underbart tips!

12 Kommentarer

 1. Looooove this!

 2. Oooh mkt bra tips! Själv har jag bara slitit ut kaffefilter och allt och tagit med in i duschen och skrubbat loss. Detta e så mkt mer sofistikerat 😎

 3. Linnea Adolfsson

  är självutnämnt proffs på hemgjorda skrubbar- varför betala frågar jag mig. Har inte gjort kaffe på länge (lukten stannar kvar så länge på mig, men nu kanske den döljs lite av kokosen). Men jag är big fan av socker- och saltskrubbar (fast aaaj vad salt kan svida). Tipsar om att blanda socker, mandelolja och typ lite lavendelskvätt eller något. mycket najs!

 4. Bra tips! Ska prova. Är det rått (alltså okokt) bryggkaffe-pulver man använder? Har för mig att jag läst tips om skrubb gjord av kaffesump förut. Ska man tillverka den varje gång för engångsbruk vid det tillfället, eller kan den stå några månader i badrummet? Tack!

  • Jag använde okokt kaffe men kaffesump lär ju funka lika bra! Jag gör inte en ny batch varje gång men förvarar skrubben i en lufttät burk. Man kan göra en ny om det börjar lukta sunkigt!

 5. MM, det här är så bra <3 Fick en liknande av en kompis i födelsedagspresent för ett par år sedan men orkade aldrig göra en ny när den tog slut. Nu tänker jag göra det!!

 6. Pingback: Hemmagjorda saker till kroppen | Pearltrees

 7. Hur länge håller skrubben efter en lagt den i burken ungefär?? Underbar skrubb! Gjorde en mindre batch som enbart var för ett tillfälle först! :)))

 8. Pingback: Guide: hemmaspa (och mina favoritprodukter just nu) | Flora Wiström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.