Depend 7day Hybrid Polish

Jag gissar att folket på Depend har varit så in i helvete stressade sen i somras då Läkemedelsverket förlade deras gellack med säljförbud p.g.a. risk för hudskador. Många dagar har gått sen dess och nu har de fanimej återerövrat sin heder med den nya serien 7day Hybrid Polish. Det är alltså en serie nagellack med gelfinish men som inte består av härdplaster som behöver LED-ljus för att torka. De härdas istället av vanligt dagsljus och håller nästan lika bra. De tas bort med vanlig remover, vilket också är en ultrabra fördel i förhållande till de gamla gellacken, som behövde tas bort med acetonbad typ…

Först måste en haffa ett startkit med rengöring, baslack och överlack:

P1070226Sen ska en haffa själva lacken. Finns i asmånga färger, själv fick jag dessa åtta på Daisy Beauty Expo:

P1070228Naturally French, Sand Storm, Still Searching, Girly Joy, Local Grapevine, Twist Your Mind, Dimly Lit och Urban Myth. Lite töntiga namn, men jag föredrar töntiga namn framför siffror alla gånger!

P1070234Jag känner att jag definitivt kan gå i god för dessa lack och jag kommer på mig själv med att inte riktigt palla använda traditionella lack just nu. De håller sig perfekta och högglansiga i många många dagar, jag har definitivt inte haft problem med att få dem att hålla i utlovade sju dagar till exempel. Färgutbudet är överlag trevligt men lite väl slätstruket, jag skulle gärna se lite färre krämlack och fler skimmer- och glitterlack i udda kombinationer (typ ljusrosa med pistagegrönt glitter, eller gult med lila skimmer, eller turkost med kopparglitter? osv osv i all evighet). Borstarna är precis den sortens borste jag gillar; kort, platt och rundskuren. Det GÅR inte att misslyckas med lackandet.

Sammanfattningsvis: well played, Depend!

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

4 Kommentarer

 1. intressant.

  hur tycker dom att den sortens lack skiljer sig frå tex vanligt lack + seche vite överlack? eller motsvarande dårå.

  jag älskade depend men fick problem (tror jag????) av det. Använde det jävligt mkt en period och naglarna liksom lossade lite upptill. jättekonstigt, gjorde inte ont eller blev äckligt bara att ”det vita” kröp neråt, fast det fortfarande var fresh liksom. nu använder jag gel väldigt sällan men kör på seche vite och vanliga billiga lack under det. funkar SVINBRA! snyggt, blankt och jämt och håller flera dagar.

  • Det du beskriver med att ”det vita” (a.k.a. den fria kanten) kryper nedåt kan som du säger bero på produkter, men även interna problem kan orsaka det. Om du kanske varit stressad eller ätit dåligt en period så kan det hända, upplevde själv samma sak nu för några veckor sen och har ingen aning om varför.

   Jag tycker att dessa lack sticker ut främst pga. finishen. De är mer glansiga och har en mycket snyggare yta, en jämförelse till gellack är helt befogad tycker jag! Jag tycker att traditionellt lack + SV ofta är super sexy men ibland får man ju sånt där shrinkage plus att kanterna ser knöliga ut efter ett par dagar. 🙁

 2. Jag testade första gången i fredags med Girly joy, redan igår var det chippat som fan. Hur fasiken lever ni som får det att hålla flera dagar? Jag måste använda mina händer på nåt jävligt konstigt sätt, haha. Men lättanvänt, bra penslar och snygg glans, det får jag ge det.

  • Oj, vad trist! Det är självklart så att olika lack håller olika bra på olika personer, jag har sällan problem med att få saker att hålla t.ex., oavsett produkttyp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.