RECENSION: TONI&GUY Matt Texture Dry Shampoo – eller en saga om hur Annahita kämpar med ordförrådet

toni&guy matt texture dry shampoo

Det var en gång ett pressutskick som kom med kuslig tajming. Jag har ju länge klagat på en smärtsam och kliande hårbotten, och min kille insisterar på att det är för att jag tvättar håret för ofta. Så sällan som möjligt, men max en gång i veckan, säger han. Han insisterar.

Så när det typ samma dag damp ner ett mail i inkorgen från Toni & Guy, med bifogade funderingar om att folk tvättar håret alldeles för ofta, tänkte jag att min kille kanske hade en poäng. Jag fick hem en flaska Matt Texture Dry Shampoo, tillsammans med två matchande eukalyptuskvistar och väldigt detaljerad information med hårtvättsstatistik (mycket ambitiöst, med anlitande av Sifo och tillfrågande av 1000 kvinnor i åldrarna 18-80) och om hur jag kan styla mitt trista hö som växer på huvudet. Jag tror inte att jag tvättar håret för ofta, däremot kan en alltid behöva maximera antalet dagar en kan gå utan hårtvätt för att det stackars barret och hårbottnen ska må så bra som möjligt.

Här är ett utdrag ur undersökningens resultat:

 • 47% tvättar håret varje eller varannan dag.
  (Är det så många?! Själv tvättar jag håret ca var 3:e/var 4:e dag.)
 • I åldrarna 16-34 år tvättar 50% av svenska kvinnor håret varje eller varannan dag. I ålderskategorin 35-55 tvättar 62% håret varje eller varannan dag.
 • Endast 11% av svenska kvinnor håller sig till att tvätta håret en gång i veckan och i ålderskategorin 35-55 är den siffran ännu lägre: 6%.
  (Ja det är ju rätt sällan en lyckas hålla sig en hel vecka utan hårtvätt. Ryser.)
 • 57% fönar alltid håret efter tvätt.
  (Jag fönar nästan aldrig håret??? Och använder värmestyling typ en gång vartannat år. Duktig Annahita.)

Det som ska skilja Matt Texture Dry Shampoo från andra torrschampon är att det utöver de flottabsorberande egenskaperna fungerar som en volym- och stadgebyggande stylingprodukt. Jag är ändå benägen att hålla med. Den har den där uppfräschande känslan som en förknippar med sitt älskade torrschampo, men det är lite mer ”klibbigt” i konsistensen. Jag använder det ordet i brist på ett bättre, men det passar egentligen inte alls. Klibbigt för väl mest tankarna till utspilld läsk eller tjocka läppglans, men detta torrschampo är mer som… sockervadd? Nä. Det är också en dålig liknelse. Bra ordförråd en har för att vara en MVG-i-svenska-och-regelbunden-skribent-person… Nå, torrschampot får hårstråna att fastna i varandra på ett sätt som är väldigt praktiskt när en vill bygga upp en frisyr som håller. Jag är inte känd för att stajla fantastiska frisyrer direkt, men mitt hår blir lätt platt och fett och då är det perfekt att ha en produkt som gör att det ser ut som att jag bryr mig tillräckligt mycket för att anstränga mig! Haha. Denna typ av produkt är också bra att ha för oss som har kort hår och därför kämpar med att få frisyrer att hålla. Som med alla vita torrschampon är det viktigt att se till att fluffa till håret och bearbeta produkten ordentligt för att få bort den kritiga dammiga looken, sen eru good to go och kan skjuta upp hårtvättning ytterligare en dag.

Casual Matt Texture Dry Shampoo

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

2 Kommentarer

 1. <3 alltså gu de som lyckas tvätta håret 1-2 ggr vecka och aldrig föna <3 har en hår till pattarna och mittbena är det typ omöjligt med mindre än 3 ggr/vecka om en har fina hårstrån och spikrakt hår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.