Kärleksbetygelser på posten och togolesisk beauty

Jag är ju helt upp över öronen kär i quinnorna på El Mika. Jag och Karin har en långvarig kärlekshistoria som ni säkert redan känner till, och förra veckan låg ett svingulligt kuvert adresserat till mig på hallmattan. Såhär gick mina tankar:

– Oj! Vad är det där?
– OMG vad gulligt! Hoppas det är till mig!
– YESSSS det är till mig!
– Älskar Zlatan
*vänder på kuvertet och ser avsändaren* – KAAAARIIIIIN
(Vid denna tidpunkt sa jag också ”Amen lägg AV!” rätt ut, pga giddy happy feels)

Denna lilla kärleksbetygelse från Karin och Maria hade inte kunnat komma lägligare. En riktig skitdag hade passerat och nu blev allt lite bättre. I kuvertet låg ett handskrivet brev samt ett läppbalsam som Maria hade skickat med från Amerikatt:

Alaffia Purely Coconut Fair Trade Lip Balm: fair trade och vegansk gosighet. Den är så ljuvlig, let me tell ya! Mjuk som sammet och läpparna slurpar upp alltihopa på en gång. Perfekt att använda innan läggdags för intensiv fukt när vädret inte låter en känna sig minsta lilla fin.

Alaffia är ett amerikanskt/togolesiskt företag grundat av Olowo-n’djo Tchala och Rose Hyde som tillverkar skönhetsprodukter enligt principerna om hållbarhet och jämställdhet. Deras råvaruproduktion är förlagd till västafrikanska Togo och produkterna tillverkas i Olympia, Washington. Gosigt som fan! Blev direkt sugen på att prova mer av deras grejer, t.ex. dessa härliga:

Kolla runt på deras sajt, det finns massa gött! Delar av deras utbud finns också på älskvärda iHerb.

PS.

Att det på läppbalsamet stod ”Made in Olympia, WA” fick mig att tänka på denna:

4 Kommentarer

  1. Jag har en request. För ett tag sedan försökte jag byta ut mina skönhetsprodukter mot produkter som var inte är testade på djur, veganska och ekologiska, men stötte på enorma problem eftersom jag har överkänslig mot lukt. Det är på den nivån att jag aldrig varit inne i en Lushbutik längre en 30 sekunder och jag tar helst omvägar runt dem. Skulle jag kunna be snällt att om du testar produkter som uppfyller dessa kriterier, att du lägger en hint om hur starkt den luktar? Det skulle göra otroligt mycket för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.