Sweatshop

sweatshop
Här är ett gött tips för er som missat: den norska webbserien Sweatshop. Tre modebloggare åker tillsammans med tidningen Aftenposten ner till Kambodja för att få perspektiv på modet. De träffar textilarbetare på deras arbetsplatser och i deras hem och får höra deras livshistorier. Formatet – fem avsnitt om ca 10 min vardera, är superbra för otåliga och kan säkert göra intryck på de som kanske inte reflekterat så mycket över varför kläderna är så billiga. Jag gillar också att serien inte skuldbelägger enskilda konsumenter, det diskuteras knappt vad som kan göras på individnivå, utan fokus ligger hela tiden på företagen. Det är ju där Det Stora Skiftet kan och ska ske – genom lagstiftning och aggressiva påtryckningar på jättarna som har råd men inte verkar tro att affärsmässiga beslut går stick i stäv med common decency.

Kolla på Sweatshop – dödsbilligt mode på Aftenposten TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.