LÄSARFRÅGA: Topp 3 för hyggliga bryn

Soraya skriver:

Hej! Får en önska lite tutorials på ögonbryn? Typ hur en fixar såna där som verkar perfekt ifyllda, men inte alltför plockade?

Ah. Bryn. Den enskilt viktigaste skönhetsåtgärden för många. Ett bra bryn kan lyfta ett anzikt till oanade höjder, och ett dåligt bryn kan kasta som en mörk skugga över någons anlete. Jag är by no means en brynexpert och det händer oftare än inte att mina bryn är fett dåligt plockade med en massa små stray hairs som närmar sig ögonlocket (buuu!). Jag må vara en persian princess men jag blev fan snuvad på persiska bryn – de är tyvärr rätt jäkla glesa och trista och jag har bråkat med dem i många år. Här är mina tre bästa tips:

P1070047

1. Brynskugga är bezt

Jag har ärligt talat svårt att använda pennor, även om jag gav mig fan på det när jag köpte Veluxe Brow Liner från Rihannas MAC-kollektion förra sommaren. Köpte den enbart pga. Rihanna LOL. Live and learn, amirite??
Nu använder jag iallafall Ultimate Brow Kit från Wet n Wild som jag köpte för nåt år sen när jag skrotade runt en bakissöndag nere i mataffärn. Jag vet att det finns ställ med WnW-smink på ÖB ibland, annars har jag sett att Eleven också har ett bra sortiment av deras produkter. Detta lilla kit är så pissebilligt, jag tror att det kostar ungefär 60 kr – men kan en bortse ifrån att pincetten, brynvaxet och förpackningsutformningen är värdelösa – så kommer en nog ändå komma bra överens med kitet. För själva brynskuggorna är sjukt bra; en mörk askgrå nyans och en varmare chokladbrun kompletterar varandra väldigt bra och passar alla som gillar mörka bryn. Ett annat tips är Matte Eyeshadow från Face Stockholm i färgen Russian Caviar.

wet n wild eyebrow
Varsågoda för trist produktfoto! Vågar inte lägga upp bild på mitt egna kit för it’s a hot mess!!

Jag använder den mörka nyansen för att definiera underdelen av brynet och skapa en skarp kontrast mot ögonlocket, sen suddar jag ut uppåt. Resten fyller jag i med en ljusare skuggan för en vettigare look. Jag har EXTREMT SVÅRT för röda toner i ögonbrynsprodukter, men jag kan ändå inte sluta använda den chokladbruna nyansen i detta kit. Om jag bara använder den mörka skuggan ser det så jäkla dött ut typ? Ah svårt att förklara, men kortfattat: brynskugga e bezt, speciellt om du har ett kit med en kallmörk nyans och en varmljus nyans! Appliceras med snedskuren borste, t.ex. nån av dessa godingar:

P1070055
Sephoras egna som jag haft i sju år (!!!!!!!!!!!!), samt från Åhléns egna sortiment av ekoverktyg.

P1070030subba.jpg

2. Beyoncés buskfusk

Om du tycker att mina bryn är för skarpa (jag gillar skarpa bryn men är medveten om att frågeställaren efterfrågade en lite mjukare look) kan du kasta ett getöga på Beyoncés bryn. De är inte alls buskiga utan välpolerade så in i helv – men ÄNDÅ ser de liksom lite buskiga ut? Vet ni varför? För hennes make up-slavar lägger mer fokus på att fylla i översidan av brynen, i motsats till mig som fyller i brynen ”underifrån”. Does it make any sense? Vi kastar in en bild för tydlighets skull:

beeNi hajar nu va? Detta funkar inte alls på mig eftersom att mina bryn är så glesa, men har du bra stråresurser där uppe så kör på! Så sexig look.

3. ItsMyRayeRayes brynskola

För ett helhetsgrepp, kolla på denna videotutorial, den är så nära min egna rutin som en kommer. Jag gör i princip exakt samma som hon gör förutom de två sista stegen med penna och gelé. Plus att hon är så söt och en stående girl crush:

Hoppas du fick lite inspo!

xoxo

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. så himla bra. Tack!

  2. Tack för ett bra inlägg o en fantastiskt bra blogg!! Tänkte passa på att fråga; mitt hår är så svart hår kan vara typ men har ganska ljus hy..jag gillar att använda skugga till ögonbrynen men har fett svårt att hitta bra färg. Den jag använder nu är mörkbrun o har en röd ton i sig, hatar det lol men vet inte riktigt vad för färg jag ska satsa på? Känns som att allt ’syns’, alltså att det blir sån skarp kontrast. Funderade på bodyshops mörkaste ögonbrynskit, men det är liksom svart? Blir inte det lite för skarpt? Funderar på om ngt ”askfärgat” (heter det så) skulle vara rätt..ehmm, har noll koll på vad som funkar o ska sluta babbla nu men är så tacksam för svar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.