RECENSION: Mario Badescu Oil Free Moisturizer SPF 30

**Inlägget innehåller annonslänkar**

DSC_0836

Eftersom att jag i min Nöjesguiden-artikel sjöng AHA- och BHA-syrornas lov, men bara i förbifarten nämnde att SPF är ett måste när en använder exfolierande syror, tänkte jag att det är på sin plats att skriva om hur jag använder solskyddsfaktor. Det är allmänt känt bland många med fet och acnebenägen hy att produkter med solskyddsfaktor ofta förvärrar problemen – därför har jag under många år idiotiskt nog struntat i SPF helt och hållet, just för att jag inte vill ha finnar och inte gillar den tjocka kletiga känslan som många av krämerna ger. Det är IDIOTISKT. Kids, don’t be like me. Om en skulle skala bort ALLA påhittade skönhetsbehov som marknaden prackar på oss för att sälja så mycket som möjligt, så kommer ändå behovet av solskyddsfaktor bestå. Vilken TUR då, att jag till slut har hittat en fuktkräm med högt solskydd som jag inte hatar: Mario Badescu Oil Free Moisturizer SPF 30. Asså lord knows att det är svårt att hitta en fuktkräm med solskyddsfaktor som en är kompatibel med, men denna har ingen av de där hemska kännetecknen som en vanligtvis förknippar med SPF:

– den luktar inte
– den är inte kletig och fet
– den lämnar inte en vit hinna
– den ger inte min hy några problem alls

Det är allt jag önskat av en solskyddande produkt egentligen. Jag gillar även att den har en rolig liten uppfällbar pip i locket för att minska spill, och den är otroligt dryg. Det här är en av få produkter jag känner att jag kan gå i god för till hundra procent, där jag inte behöver fundera på om jag missuppfattat innehållet eller effekten eller någonting. Jag bara litar på den, typ som att jag litar på en tandkräm.

Den finns bl.a. på Eleven för 299 kr.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

17 Kommentarer

 1. Woho, detta låter fab! Men använder du den enskilt som din dagkräm eller har du den över någon annan?

 2. Tack för detta tips!! Har provat så många SPF genom åren och ingen har varit bra av de anledningar du nämner ovan! Ska kolla upp denna nu 🙂

 3. Hur är den under smink? Jag har såna problem med att de flesta solskydd korvar sig under min foundation och är alltid på jakt efter nåt bättre!

 4. Jag älskar att du skriver om det här!! Har varit på jakt efter en bra dagkräm med spf länge men allt svider och jag får jobbiga acnutbrott.
  Har under alla år tyckt att jag har varit lite cool som inte har ”behövt” använda mig av något solskydd då jag inte i princip aldrig bränner mig. Men jag får banne mig sota för det nu. Har fått jättemycket pyttesmå pigmentfläckar i hela fejset

  • Kan du använda den runt ögonen utan att det svider och ögonen rinner under dagen, eller undviker du ögonpartiet helt och hållet?

   • Jag använder den inte kring ögonen och jag har ingen separat ögonkräm… vilket är lite dåligt… men jag har liksom aldrig gett mig in på att använda ögonkrämer. Tror att denna eventuellt kan svida lite? Bara en känsla jag får haha, baserat på noll erfarenhet.

 5. KÖPTE DENNA IGÅR JA! :O

 6. Hej!! Tänker, när du solar, använder du den här då? Om inte, har du något tips på en sola-spf? Till ansiktet då 🙂 Har också fet och oljig hy som hittills hatat all sorts solkräm jag försökt smeta på…

  • Hej!

   Ja jag använder denna alltid, till allt! Även när/om jag solar! Men då ser jag till att smörja oftare än bara en gång per dag liksom. 🙂

 7. Gaaah var hittar man denna goding nuförtiden? Eleven har slutat sälja eller har slut på lagret (har inte sett den där på länge) och denna sajt är dyrare och har sämre leveransvillkor (http://www.vivamondo.se). Någon som har tips? Tacksam!

 8. Nää skulle ju också precis köpa 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.