RECENSION: Björn Axén Sensitive & Dry Scalp Treatment Gel

björnaxen

När jag vaknade imorse kändes det som att en armé av myror dansade Riverdance i mitt hår. Och alla har på sig fotbollsskor med metalldobbar. Skön… t… Perfekt tajming för att testa lite hårbottensgunk!

Björn Axén Sensitive & Dry Scalp Treatment Gel är en rinnig, ofärgad och doftlös gelé som appliceras med den lilla pipen rätt ner i hårbotten där det är som allra värst obehag. Den ska kunna användas dagligen som en långsiktig ”kur” men också ge en slags instant relief – i.o.m. att jag provade den första gången nu för nån timme sen kan jag inte uttala mig om den långsiktiga effekten. Däremot stod jag i badrummet och ba ”Aaaaah” när jag applicerade den svala gelén, klådan försvann nästan helt. Den akuta knivliknande känslan är iaf helt borta – jag skulle säga att klådan som är kvar kan klassas som ”normal”? Som varje individ med hud borde kunna hantera. Men helst ska det ju försvinna helt dårå. Ska ha lite tålamod med denna flaska och se what’s what ang. långsiktigheten.

En grej som var nice var att gelén inte är kletig eller klibbig alls, utan snarare känns som lite tjockare vatten *språkgame on point*. Vilket är en uppenbar fördel om en ska ha detta i hårbotten en helt vanlig dag. Dock att jag kanske helst skulle använda den till kvällen eftersom att det ju syns att en har nåt i håret – såvida du inte tänkte köra på wet look innan du drar till klubben. Hahaha. Nämen. Jag tänker högt här.

Nu ska jag njuta av en dag utan vidrig hårbotten! Kanske kan jag t.o.m. koncentrera mig på mitt tentaplugg istället för att få psykbryt av terrorn på min skalle.

Stay sassy!

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part. No bullshit!

UPPDATERING

Ändå rimlig feedback jag fick på Twitter.

penni

”Penni”…………….

8 Kommentarer

 1. Alltså, dina naglar! <3 Och attans att jag missade Björn Axén, det här låter som något för mig som tror jag har löss stup i kvarten pga massivt kli.

 2. Off topic, angående naglar o dina fina tipsinlägg:
  Har du ngt tips på ett verktyg för att få bort smuts under naglarna? Eller används nagelborste (fungerar det bra/rekommenderas det av nagelproffs?)
  Finns det någon speciell nagelsax som ska vara extra bra?

  Detta är ju sjukt basic verktyg men kan ju underlätta så himla mycket om man hittar en produkt som är the shit. Min nagelsax sjunger på sista versen och ska nu köpa en ny, men vill inte köpa någon sax random och ev bli besviken utan förlitar mig på att kloka bloggare eventuellt ska hjälpa mig med tips!
  Ett inlägg med tips på bra basic nagelverktyg vore uppskattat av mig!

  Även makeupverktyg, har du fler pensel/borstfavoriter än de du nämnt i nyligen gjorda blogginlägg t.ex. ?

  Din blogg är så mysig, fin, intressant och inspirerande, tack för det!

  • Hej Maria!

   Ang. just denna typ av nagelverktyg så är jag en nolla. Jag lägger inte alls ner mkt tid/pengar/engagemang i att hitta nån särskild sax eller borste, utan finner ofta att det vanliga från typ Kicks eller Åhléns egna märke funkar bra! För att få bort smuts under naglarna använder jag en vanlig nagelborste från Åhléns, och det är nog i regel vad som rekommenderas av proffsen också. Nåt som däremot inte rekommenderas är att klippa bort nagelbanden, pga infektionsrisken! Använd istället en nagelbandsremover i krämform och borsta bort fnaset när det mjuknat. 🌹🌹🌹

   En riktig favorit avseende verktyg i övrigt är min Beauty Blender!!! Fuckin älskar’en!!! En recension ska skrivas om den for sure! 💜

 3. Annahita! Har jag aldrig sagt att äppeöcidervinäger innan tvätt är det enda rätta mot kliig hårbotten??

 4. Tack för dina svar tidigare här!! <3

  Det här med nagelbandsremover i krämform, är det något man kan använda även på tånaglarna innan man gör tåmanikyr? Gör du det t.ex. *frågar proffset*?
  För där runt tånaglarna har man ju också massa fnasig gammal hård död hud, usch. När jag har varit på pedikyr på salong har de klippt i denna huden, och klippt bort den. Men det borde ju bli infektionsrisk då också? :OMG:

  Jag har också letat efter Scratch Nails Cuticle Remover både på olika Åhlénsvaruhus och Kicksbutiker i Stockholm. Har du något tips? Känns som att de kanske slutat ta in just den produkten i dessa affärer :[[[

  Och vet du var man köper bra ansiktsvård som billigast på nätet? Dermalogica, Ren etc. Dermalogica verkar inte så billigt på Jersey Beauty etc, och beställer man från Beauty Bay etc billiga sidor från USA riskerar man väl tull.

  Tips också är att Mario Badescu-krämen + all hudvård är på 20% rabatt på Eleven just nu. Så jag funtar på att köpa hudvård där. Känns svenskt och tryggt utan tullöverraskningar :huh:

  • Hey! Ja självklart kan du använda en cuticle remover på tårna också – det gör susen där! Har hört att Scratch har försvunnit från flera ställen vilket gör mig sad in da eye eftersom att de har den bästa cuticle removern enligt mig. Har testat andra som känns helt menlösa… jakten fortsätter…

   Jag brukar inte köpa hudvård på nätet på andra ställen än auktoriserade återförsäljare, t.ex. Eleven och Skin City osv. Det är ju inte direkt billigt där men ofta dyker det upp erbjudanden och rabatter om en prenumererar på deras nyhetsbrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.