Om pappor skulle sminka sig oftare skulle de köpa detta

P1060463

Det kommer en tid i varje nörds liv – vare sig det cirkulerar kring skönhet, bandy, fågelskådning eller Märklin-tåg – då det är dags att levla. Många skönhetsjunkies väljer kanske då att lägga lite extra pengar på typ en riktigt nice plattång eller Den Där Paletten, men jag verkar ha fokuserat mina kvalitetsinköp på… verktyg. Om pappor skulle sminka sig mer, skulle detta vara en typisk pappa-smink-konsumtion; Riktigt Schyssta Verktyg. Jag är för gammal för att orka med en skranglig ögonfransböjare som nyper mig i ögonlocket, eller borstar som fäller och luktar blöt hund. Eller pincetten som inte ens kan hålla en lösfralla utan att tappa den ner i handfatet. Speciellt när jag efter lite klurande och prioriterande faktiskt har råd med bättre kvalitet.

Här är 2014 års mest vuxna skönhetsinköp i Casa Whinar:

 • Pincett från Vitry
 • Core Collection från Real Techniques (på bilden syns bara en av borstarna)
 • Indulgent Synthetic Flat Top Brush från Meow Cosmetics
 • Maestro 12 pc Brush Set från Bdellium Tools (på bilden syns bara tre men det är egentligen tolv!)
 • Ögonfransböjare från Shiseido

Den sistnämnda var en utmaning. Det har tagit emot ordentligt att köpa en fransböjare för jag tycker att de är så provocerande dyra och jag pallade inte köpa nåt som skulle gå sönder. Dessutom har jag i alla år haft en fransböjare från Shu Uemura, dessutom LIMITED EDITION OCH GULDPLÄTERAD i 24 KARATS GULD (utropstecken utropstecken), som jag fick av min vän Cajsa när hon hade varit i New York 2008. Okej gud… har jag använt samma ögonfransböjare i sex år..? Fräscht. Men ni fattar att det är svårt att skiljas från detta:

shuuemura

Men det var liksom dags när allt guld bleknat bort från handtagen och det inte längre gick att rengöra den. Den var kroniskt smutsig och nu är den avtackad och pensionerad, och ersatt av sin rival från Shisedo.

Smink – eller ja, allt! – blir bättre med vettiga verktyg. Matlagning, husbyggande, måleri… allt! Det är dagens lektion från mig och min redaktionsassistent Eskil.

P1060460

18 Kommentarer

 1. Helt rätt! Gillar att köpa rejäla grejer och känna att man liksom… investerar? Man kommer ha kvar grejerna för en lång tid framöver för att det är bra grejer. Ögonfransböjaren har jag suktat efter länge. En vacker dag så blir den min!

 2. Haha har vitry-pincetten i exakt den färgen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än dock…

  Ska definitivt köpa fler penslar från Real Techniques, har deras Blush Brush som är ren magi.

 3. Känner igen mig mycket i ditt resonemang. Senaste året (åren kanske tillochmed) har jag mer och mer gått till att investera i bra borstar snarare än ytterligare en palett. Men bra verktyg kan produkter som inte håller toppkvalité ändå användas mer och bättre, tycker iaf jag 🙂 Just nu vill jag jag på jakt efter den ultimata snedställda (knivuddstunna) borsten. Har en från EcoTools som är rätt bra, men den har ett antal år på nacken. Är den från Bdellium bra?

 4. Igår såg jag en bild av en som råkat slita av sig alla fransar när hon använde böjaren! Min sedan tonåren ständigt pågående mardröm!!! Men dina nya saker låter trevliga, säkert inte sådana som stjäl ens fransar.

 5. Men, men… Eskil! Nu får jag inte ihop nånting längre, min nya favvobloggare och min favvoinstagramkatt!?

 6. Minns med fasa när jag råkade knippsa av hälften av fransarna på ena ögat due to högstadiegammal fransböjare. Detta ca. 2 v. innan jag skulle gifta mig. Kul.

  • Men asså! Hjälp! Fixade du lösfrallor eller?

   • Haha alltså… Nu ska jag erkänna en grej. När du beskrev pincetten som en som inte ens skulle kunna ta tag i en lösfralla så trodde jag att du liksom skojade och typ menade att den sög så mycket att den inte ens skulle kunna ta tag i en FRALLA, alltså en riktig fralla som är gjord av vetemjöl och som man lägger smör och ost och whatnot på. Trodde att ”lös” innan fralla liksom var något man säger i någon del av landet, typ som lösviktsgodis istället för bara godis. Jamen du fattar. Så skrattade jättemycket åt det och sen ser jag kommentaren ovan och inte förrän då klickar det: lösfralla = lösögonfransar. Aja. Man lär sig något nytt varje dag.

 7. Asså nu känner jag mig som en tönt men har aldrig använt ögonfransböjare pga aldrig fattat grejen, vad ska dessa utföra egentligen? Eller ja, böja fransarna ofc men vad ska det ge för effekt? Vad är ett bra och önskvärt resultat? :worried:

 8. Åh, kul! Jag har pincetten från Vitry och tycker tyvärr inte att den tappar i skärpa rätt snabbt, får inte tag i korta/grova hår lika lätt.

 9. Omg den ögonfransböjaren är DRÖMMEN! Min är från H&M 🙁 Känns mest som att den rufsar till ögonfransarna lite.. så snart studentlivet är över då jävlar ska det investeras

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.