RECENSION: Braun Face Ansiktsepilator och -borste

braun face

Hej alla ljuvliga haggor, kvigor och suggor!

Denna recension publicerades först på Lipgloss Bitch, eftersom att jag fick uppdraget att hårdtesta och recensera Braun Face 810 Ansiktsepilator och -borste då Helena inte är tillräckligt luden i ansiktet för att ha nytta av denna. Haha, japp. Så är det. I’m a hairy bitch och så är det med den saken.

tumblr_mj058citY01s49x9io1_400
Braun Face 810 är en tvehövdad liten maskin; det ena huvudet består av en miniepilator och det andra huvudet är en rund ansiktsborste med nylonborst. Den drivs med ett vanligt litet AA-batteri. Det är lätt att byta mellan de olika huvudena och det är lätt att förstå hur den används. Den är vattentålig så den kan användas i duschen för maximal tidsbesparande awesomeness.

Epilatorn
Det finns två olika riktningar som epilatorn kan rotera i för att det ska bli lättare att plocka håren i deras växtriktning. Det finns tio små ”munnar” (ewww, sorry för den liknelsen men vet inte hur jag annars ska beskriva det) som hugger tag i alla strån som är längre än 0.02 mm, dvs. även såna strån som du knappt ser själv.

Borsten
Den lilla borsten oscillerar mjukt fram och tillbaka, med- och motsols. Borsthuvudet har en utbytbar del så att en kan byta ut den yttersta delen när den börjar bli sliten. Det ska ta ett par månader enligt Braun själva.

Slutsats
Först och främst måste vi bara konstatera; den här typen av hårborttagning är inte smärtfritt. Någonsin. Det spelar ingen roll vad tillverkaren påstår. Så, det är upp till dig att avgöra om du tycker att det är värt obehaget, och om hårfrihet är något du prioriterar. Om du inte retar dig på persikofjun och småstrån i ansiktet kan du lika gärna strunta i att epilera. För det är ju inte skönt att använda epileringsfunktionen.

T1RvAMen den är effektiv. Jag har inte ägnat mig särskilt mycket åt hårborttagning i ansiktet, annat än vanligt brynplock och the occasional trådning irani style, så jag har inte så jättemycket att jämföra med. Men när jag hade epilerat persikofjunen på kinderna så höll de sig borta i säkert en månad innan jag epilerade en andra gång. Gång nummer två var inte i närheten av lika obehaglig som den första. Efter den första epileringen fick jag ett par dagar av utslag och finnar på de hudområden där epilatorn hade dragit fram, men andra omgången testade jag att applicera lite tea tree-olja efteråt och det gjorde att irritationen minskade markant.

Själva ansiktsborsten är liten, en bit större än en femkrona. Storleksmässigt tycker jag att den är precis lagom för ansiktet. De som är vana vid t.ex. Clarisonic kommer kanske tycka att den här är för liten, men jag gillar kontrollen som kommer med ett litet borsthuvud. En sak jag retar mig på är att de små nylonborsten kan kännas lite väl grova de dagarna din hy är torr eller känslig, och du känner dig definitivt lite manglad efteråt. Men om din hy mår bra och du är försiktig med borsten fungerar den fint – jag tror att det beror på att den inte rör sig så snabbt utan är ganska mjuk i sin rotation.

Helheten känns tyvärr lite plastig och rasslig, speciellt om en jämför med min favorit Foreo Luna Mini. Där Foreon känns solid och robust känns denna rätt så klen i konstruktionen. Den verkar vara ganska resurskrävande också eftersom att jag behövde byta batteri efter en månad. Jag hade även uppskattat om den hade varit laddbar, t.ex. via USB – som Foreon. Men för priset, ca 300 kr billigare än Foreo Luna Mini, och med tanke på faktumet att du får två produkter i en, är det här ett kompetent budgetalternativ för de som är nyfikna på att börja använda elektriska apparater i sin skönhetsrutin.

Braun Face i detta utförande, med maskinen, de två huvudena och en liten rengöringsborste, kostar ca 699 kr. Ett tvåpack ersättningsborstar kostar ca 120-140 kr.

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part. No bullshit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.