Om pengar inte var ett problem – 2014 års lyxiga önskelista

Hurra! We made it! Det är andra sidan av årsskiftet, året är 2015 och alla står på benen, någorlunda iallafall. Tidigare i december lovade jag två listor, en best-of-beauty-2014 och en topp tre önskedrömslista. Här är den senare, och självklart kunde jag inte hålla mig till en topp tre alla kategorier, utan var tvungen att göra tre topp tre i tre kategorier; smink, hudvård och parfym (nagelkategorin måste vänta, jag har WAAAAY to much redan).

Smink

önskelista2
Jag börjar med det enklaste, för det var liksom ingen ansträngning i att försöka komma på vad som ska vara med på denna listan.

Laura Mercier Secret Camouflage Concealer i SC3 (350 kr): för att jag är ständigt på jakt efter en riktigt heavy duty högtäckande concealer som FAKTISKT TÄCKER röda toner i hyn, och som FAKTISKT HÅLLER en hel dag. Jag har varit i olika sminkdiskar flera ggr och provat ut denna, och jag har hittills inte hittat nån som håller bättre.

By Terry Hyaluronic Hydra Powder (420 kr): för att jag fick en sample på NK i slutet av sommaren och jag var helt fast från första användningen. 400 kr för ett puder är kanske dyrt, men det är också dyrt att köpa ett klassiskt pressat puder som blottar sin plåtbotten efter tre månader och du ändå aldrig gillat finish eller färg fullt ut. Detta puder är mattande men inte dött och det är färglöst så det passar alla. Det låter kanske banalt när jag beskriver det såhär, men asså believe the hype, ni måste testa den.

Tom Ford Brow Sculptor i Espresso (300 kr typ??? Minns ej men det var fan för dyrt asså): för att jag älskar pennans form; platt, snedskuren. För att färgen är perfekt mörkbrun utan röda undertoner, och för att produkten i sig är fast och pudrig och följsam och inte alls mjuk och vaxig och kletig. Tror att formen gör mycket, när jag testade den (också på NK dårå) så var det liksom nåt som föll på plats – varför gör inte alla såna här ögonbrynspennor?

Hudvård

önskelista3Kanebo Sensai Cellular Performance Lifting Radiance 3D Mask (1 175 kr för sex masker): för att jag har testat den en gång, nu på nyår som en del av min tre timmar långa komma-i-ordning-session *bliss*, och har ej upplevt en mysigare hudvårdsprodukt – tänk dig en iskall höstdag när du är varm inifrån kroppen för att du tagit på dig för mycket kläder och ett stilla svalt duggregn börjar falla på ditt ansikte. Den där lättnaden, ba precis det du behövde i den stunden. När jag tog av masken efter en halvtimme var all morgonsvullnad borta, såg ut som en piggare version av mig själv. Min hud känns fortfarande i balans, såhär två dagar senare och efter ett betydande alkoholintag. Så jävla ljuvligt och så jävla dyrt!

shuIt rubs the lotion on its skin, or else it gets the hose again!

REN Omega 3 Optimum Skin Serum Oil (350 kr): för att jag har blivit TORR i hyn på senare tid, kanske för att jag misshandlat hyn så länge med mattande och flotthämmande hudvård. Förutom concealerjakt söker jag också alltid efter ett bra serum. Men det är svårt. Nu har jag ju Clarins HydraQuench-serumet, men är nyfiken på denna MUA Top Pick i kategorin Treatments/Face (som loligt nog toppas av vanlig jäkla vaselin).

Shu Uemura POREfinist Anti-Shine Fresh Cleansing Oil (ca 520 kr): för att jag ända sen begynnelsen av min hudvårdsobession har suktat efter Shu Uemuras rengöringsoljor men aldrig slagit till. Det är ju svårt här i Sverige eftersom att Shu Uemura inte finns tillgängligt här, men jag borde fan haffat en i London förra vintern. Jag stod och fingrade på flaskorna inne på Liberty, men köpte (SÅKLART) ett läppstift istället. Jag är tack och lov så himla ÖVER löddrande och uttorkande rengöringar och oljor och balsamrengöringar känns som det smarta valet.

Parfym

önskelista

Oriza L. Legrand Relique D’Amour: för att vi har fått en sample av denna (från HKH Pojkfröken) och den doftar fan EXAKT som den beskrivs på Fragrantica: ”The fragrance of an old chapel of Cistercian abbey. Cold stone walls covered with damp moss. Waxed wood of altar and old pews ornate with carvings. Linseed oil in lamps. Air smelling of incense and myrrh. But how fresh and spicy the smell of white royal lilies on this background!”

Profumum Roma Sorriso: för att jag är en utpräglad gourmand när det kommer till parfym och denna har noter som vanilj, mörk choklad och olika träslag – hur fin kombo? Har sniffat på den på NK och blev knäckt. Sorriso betyder ”leende” på portugisiska och parfymen gör skäl för sitt namn.

Xerjoff Casamorati Lira: because kola, vanilj, blodapelsin och lakritsblomma. BOOM. Även denna finns på NK, go smell it!

PS. Karin på El Mika har gjort en likadan lista, kolla här!

6 Kommentarer

  1. bam grym lista. vill dock bara skicka lille varningen om att secret camo ok, ja sitter bra o täcker snyggt, MEN när min tog slut efter 2 år blev mim acne 200% bättre. sammanband? verkar så. plus att minsta minsta lilla torrhet blir flagig med detta torr-monster.

  2. åh, köpte ren-serumet häromdagen och det är så sjuuukt bra.
    herregud vill bada i det.
    är också nyfiken på by terry-pudret! Provade ett liknande från nars i paris och det verkar så bra.

  3. Asså Shu-oljan är bra men jag tycker att denna: http://www.dhccare.com/deep-cleansing-oil/ från DHC funkar minst lika bra och är myyycket billigare. Cleansing oils med den formulan är superpoppis här i Japan och alla märken har nån variant.

  4. Jooo jooo jooo, nagellack! 🙂

  5. Vad roligt att läsa din lista också! Är parfym-frigid så you lost me there, men hudvården! Och Terry såklart. Blev också sugen på DHC-oljan som det tipsas om above!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.