Allmighty kokosolja som sminkborttagning

**Inlägget innehåller annonslänkar**

wpid-1419669074278.jpg

Hej gosingar!

Hoppas ni har d gott i det här vintriga som tydligen följt med från Norrland ner till Stockholm. Det var så himla fint ute när jag vaknade! *pastellbloggare*

Nu ska vi prata om nåt som är viktigt – kanske viktigare än smink – nämligen borttagningen av detsamma, och mer specifikt ögonmakeupremover. För vissa funkar det kanske att använda sin vanliga ansiktsrengöring för detta men mina ögon svider av det. Mina ögon svider väldigt ofta. Vind, trötthet, torr luft, linser, liberaler… Jag har iallafall behövt använda en separat ögonmakeupremover för att det svider åtmistone mindre än de andra alternativen, men jag har ALDRIG hittat en remover som fungerar fullt ut och jag har fan testat allt. Såna där tvåfasremovers med ett oljelager i nån fräsig färg, vanliga blåa i flaska, vita tjocka krämformulas och vattenliknande. Dyra från Lancôme, mellandyra från The Body Shop och billiga från Garnier och H&M:s egna. Allt svider så det brinner (vilket ändå är mer behagligt än att använda ansiktsrengöringen). Även de som heter nåt med ”kamomill” och ska vara extra väl anpassade för de känsligaste av korpgluggar. Nä, det svider! Så till slut bestämde jag mig för att testa en gammal hederlig börk kokosolja. Kallpressad ekologisk kokosolja från mataffärn, som kostar typ femti spänn. Min börk är från Urtekram och kostade exakt 49,95 kr och kommer räcka i typ ett år.

wpid-1419668986564.jpg
wpid-1419669131354.jpg

Jag har pytsat över lite i en mindre burk för att spara plats i badrumsskåpet. Den är vit och solid i rumstemperatur och du skrapar upp en tiokronas storlek och värmer i händerna tills det blir flytande. Sen applicerar du det på ögonen och gnuggar försiktigt, eller ja gnuggar och gnuggar, det är väl snarare att du masserar, men superförsiktigt. Det doftar kokos, du myser. Kanske kommer du att tröttna på kokosdoft om ett tag, men det behöver du inte bry dig om nu. För det svider ju inte, och allt smink försvinner. Du stryker bort den nu grusiga och gråa oljan med bomullspads dränkta i varmt vatten. Du doftar kokos. Du blir mjuk. Du blir ren. Du fortsätter med resten av din hudvårdsrutin som vanligt. Du doftar kokos, men inte lika mycket nu som nyss. Du blir glad för du har hittat en billig och djurvänlig beauty hack.

wpid-1419583140731.jpg

Kokosolja kan även användas för följande ändamål:

 • hårinpackning innan shamponering
 • hårolja efter duschen mot frizziness och torra hårtoppar
 • läppbalsam
 • kräm för riktigt torr hud
 • istället för raklödder
 • matlagningsolja för höga temperaturer
 • en miljon andra saker

Vsg för tips!

17 Kommentarer

 1. hahahahhaha ”liberaler”, bra ögon!

 2. den pyttelilla gudinnan

  vill bara säga att olivolja också funkar, har inte köpt sminkborttagning på flera år nu

 3. Dock ska sägas att kokosolja är väldigt komodogeniskt (ööh heter det så på svenska?) så om man har lätt för att få finnar kan det vara bättre att använda andra oljor. Jag kan t.ex. bara använda kokosolja från magen och nedåt utan att få finnar :/

  • Ja, good point! Ofc använder jag själv enbart kokosolja på ögonen då jag definitivt är acne prone.

   • Skulle vara intressant att höra sin take på mineralolja, det är ju verkligen en vattendelare. Jag älskar ju också Caroline Hirons men jag stör mig alltid lite på när hon bashar på mineralolja eftersom jag tillhör lägret som gillar mineralolja, det är ju trots allt den minst komodogeniska oljan. Aaah det är så svårt, vem ska man lyssna på!?

    • Ja jösses, vilken klurig grej det ändå är med mineraloljor! Asså verkligen love it or hate it. Jag är ingen mineraloljehatare, det enda jag retar mig på är när företag tar asmkt betalt för produkter som innehåller mestadels mineralolja men som de får att låta fancy. Jag har inte haft några problem med oljan i sig och har läst så pass mkt om att det finns vitt skilda uppfattningar om oljan så jag känner att det är lite en axelryckning liksom. Mineralolja är ej djävulen.

     • Ja absolut! Som den där cleansern från Eve Lom t.ex. Jag hänger rätt mycket på Reddit/r/skincareaddiction och där är det många som använder vaselin i fejset innan de går och lägger sig och tycker att det är THE BOMB.

 4. hej! jag lider av en depression just nu, och när jag känner mig riktigt illa går jag in här och läser, lugnar mig, myser, fixar naglarna eller lägger en ansiktsmask. tack för att du påminner mig om att ta ett djupt andetag och vara extra snäll mot mig själv.

 5. Nyss hittat din blogg, älskar’t.
  Jag har kört oljor i många år men min favorit nu för ansiktet är biodermas parfymfria ansiktsvatten. Drygt men man får beställa online. Rekommenderas!

 6. kör också på kokosolja som rengöring! fast som ett cleansing balm i hela fejan och inte bara för att ta bort ögonsmink. brukar använda sminkborttagning från bioderma till det oftast, deras sensibio h2o micellar water. just den är för känslig hy och har aldrig varit med om att den svidit i ögonen. fast jag vet inte varför jag föreslår nya produkter när du redan hittat nåt som funkar, men tänkte bara nämna den ifall du inte redan testat 🙂

 7. använd det i fittan, kallas även för fittglitter

 8. Så himla bra! Har alltid haft problem med att hitta ok sminkborttagning, inte varit riktigt nöjd med… Provade igår, hur bra som helst! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.