RECENSION: L’Oréal Nude Magique Anti-Redness CC Cream

l'oreal nude magique anti redness cc cream
Hallå lr!

Är ni, som jag, såna där rödflammiga stackare? Som har högröda ilskna ärr från förra årets finnar och får en fräsch kräftlook när ni plockat ögonbryn, tvättat bort smink, smort in er, kommit in från kylan, gått ut i värmen, sovit, vaknat – vad som helst? Då har ni säkert kollat på olika anti-redness-produkter och halkat in på gröna krämer. I linje med kontrastfärgteori, som använts i årtusenden av konstnärer och make up-artister inom film och teater, ska gröna pigment appliceras för att motverka röda pigment. Det funkar bra! Om man inte sjabblar bort det.

L’Oréal Paris har en trio CC creams som ska fungera som färgkorrigerande och jag haffade självklart anti-redness-varianten. Den ÄR grön straight outta tuben:

l'oreal nude magique anti redness cc cream 3
Men när den arbetas in i huden blir den… orange? Valentino-orange!

l'oreal nude magique anti redness cc cream 2valentino orange

Detta är så pass LOL eftersom att L’Oréal påstår att de gröna färgpigmenten omvandlas till nån slags ”universal shade”, vilket är så urbota dumt eftersom att:

1) krämen skulle väl vara gröntonad… för hela poängen var väl att… motverka röda pigment…?
2) HAR ALLA SAMMA HUDFÄRG LR ERA JÄVLA RÖVHATTAR???

Det är så fucking trist med såna här fula knep. Allt är bara smoke and mirrors! Billiga knep som ska få konsumenten att i ett ogenomtänkt ögonblick spendera pengar på ingenting! Företagen bryr sig antagligen inte om vad du tycker om de här produkterna. Du har ju redan spenderat pengarna liksom. The greatest trick the beauty devil ever pulled är just dessa ”universal shades” och såna där peeling-geléer som ger intrycket av att det översta hudlagret skalas bort vid första användningen. Så vahettere, avstå ifrån denna om du inte är en väldigt varm medium. Den funkar bara på ett fåtal hudtoner och för dessa döljer den rodnad helt okej, men det är bara en sån korkad produkt att jag inte kan uttrycka det på nåt annat sätt än BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Jag är medveten om att bilderna i det här inlägget lämnar en hel del att önska, men jag har som sagt en ny kamera och ja JAG JOBBAR PÅ DET! Jag vet också att jag inte ser så rödflammig ut, men det beror också på kameran! *skyller ifrån mig*

Men se; så fin swatch. Så fin och orange.

l'oreal nude magique anti redness cc cream före efter

5 Kommentarer

 1. Jag älskar dina recensioner!!! 🙂 Synd dock med en skitprodukt 🙁
  En bra kräm, som funkar på mig, är denna: http://www.escentual.com/bioderma/cicabio/bioderma055/
  Då har jag också testat massor av sådana här krämer, i olika prisklasser, och denna är bäst. Men så fick jag tipset om denna via Caroline Hirons också….!!!!

 2. Företagen leker fan med mina känslor när de lanserar såna pissprodukter som lovar guld och jämna hudtoner men ger en ca 0 i resultat :death:
  Har sånt problem att hitta en foundation/bb-cream/cc-cream/whatever-cream att ha i fejset som täcker alla röda partier men inte är för täckande och kakig och pallar med eftermiddagsflötet i ansiktet. Vad använder du för underlag at the moment?

  • Jag veeeet, the struggle is real! Jag växlar mellan massvis med olika foundations och BB-creams, jag har säkert 6-7 stycken som jag använder regelbundet. Just nu använder jag Guerlain Tenue De Perfection, Revlon Colorstay, Clarins Evermatte, No. 7 Beautifully Matte, Lancôme Teint Idole Ultra 24 H och Maybelline Dream Pure BB-Cream mest. Men har en del andra… haha. Jag tror att hel täckning av röda partier i kombination med lätt formula tyvärr är sällsynt. Jag rekommenderar isf en bra concealer i kombination med en bas som du trivs med.

 3. Åh provade också den här eftersom den vart så extremt hypad av alla skönhetsredaktörer på exakt ALLA tidningar/bloggar. Blev sjukt missnöjd och förpassade den till längst ner i necessären för att aldrig se dagsljus igen. Trodde även att det var min hudton det var fel på, pga att den blev orange/gul! Aktar mig noga för att gå på hypade produkter igen, för det blev oerhört klart för mig hur oberoende många skribenter faktiskt är.

 4. Hahah! Och jag tycker mig minnas att jag var på den där när jag jagade gröntonat också, för min naturliga färg är gris på Mallorcasemester tydligen. Får ofta frågan “Har du sprungit?” när jag inte har gjort någonting överhuvudtaget. Så jag provade den där på handen, och sicket lur?? Det slutade med en gröntonad primer och en concealer istället, av andra märken. Bah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.