Fragrantica

Om ni inte har fattat storheten med parfymcommunityt Fragrantica ännu, ja, ni borde väl lyssna lite på mig nurå. Fragrantica är en ful databas som katalogiserat över 28.000 parfymer med artiklar och recensioner, som läses av med än 400.000 medlemmar. FYRA HUNDRA TUSEN MEDLEMMAR. Du kan läsa om olika parfymskapare, råmaterial, scrolla genom noter och årgångar och historier.

fragrantica1
Du kan lägga upp listor på parfymer du har, parfymer du haft, parfymer du vill ha och parfymer du ogillar. Du får se vad andra tycker, inordna dofterna i älskar/gillar/ogillar, vår/sommar/höst/vinter, dag/natt, hur bra hållbarhet doften har och dess sillage (dvs. hur mycket den sprider sig utanför dig själv – är det en hudnära doft eller får alla i ditt hus migrän när du spritzar lite?). Jag kan klicka runt hur länge som helst och bara förlora mig.

fragrantica2  Min parfymsamling och min önskelista

Du kan också ange vilken doft du anser är din signaturdoft. Jag har valt Thierry Muglers Angel pga finns inget bättre i universum och är den enda ”vanliga parfymen” (dvs. det som vanligen finns i Åhléns och Kicks utbud) som fortfarande intresserar mig. Fuck, den är otrolig.

En dag när jag scrollade runt bland andra Fragrantica-användare som hade angett Angel som signaturdoft, hittade jag plötsligt bästaste bästa Smulsex – feministiskt orakel och ball bustin queen roamin’ the internets i jakt på manstårar att använda som hudvårdande serum. Det är så jävla fint med folk som har Angel som signaturdoft, en vet exakt vad de är för skrot och korn. ^_^

Ni som redan är medlemmar, skriv era nick så jag kan snoka på era profiler och parfymer! Mig hittar ni här.

fragrantica

6 Kommentarer

  1. asså får jag va den som e den och säga att jag typ vägrat gå med pga ful design? skäms osv men stör mig extremt mkt på utseendet och hur det påverkar naviger-barheten. men åh blir ju ändå peppad på att gå med nu ju…

    • Haha asså tell me about it. Den är ful men det är typ värt det? De måste ju designa om sajten förr eller senare ändå tänker jag?

  2. MEN OMG ATT FÅ EN SHOUTOUT AV DIG SOM E SÅ AMAZE PÅ DIN FANTASTISKA BLOGG AAAAAAAH!! Måtte du sjösättas i ett hav av Thierry Mugler-parfymer din ÄNGEL!!
    OBS du _måste_ prova angel taste of fragrance om du inte gjort det den är helt fkn ljuvlig.
    OBS 2 du kan va ljuvlig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.