Prokrastinering och listskrivning

P1060339

P1060352

Shu alla.

Jag måste säga att jag VERKLIGEN FÖRSÖKER orka med företagsekonomin. Hallå jag pluggar juridik = did not sign up for this balansräkning shit. Det är extremt svårt att hitta motivationen just nu.

Aja. I övrigt håller jag på att skriva en best-beauty-of-2014-lista och en om-jag-hade-haft-råd-skulle-jag-köpt-lista och blir självklart nyfiken på hur era såna listor skulle se ut. Därför vore det kul om ni i kommentarsfältet nedan skulle skriva:

 • Topp tre bästa skönhetsrelaterade grejerna under 2014 – det behöver inte vara köp utan även samples och upplevelser och ingrepp och kost osv – men det bör väl vara sånt ni har en personlig upplevelse av och inte bara typ läst om.
 • Topp tre skönhetsrelaterade önskeköp om pengar inte var ett problem.

På min nagel: OPI If You Moust, You Moust.
På min läpp: Korres Raspberry Liquid Lipstick i nr. 28 Berry. Vattenbaserad och lätt formula med väldigt intensiv färg med tanke på hur tunn den är. Mwah!

ENG
Procrastinating the living daylight outta my business administration class. I’m a law student and DID NOT sign up for this balance sheet shit! As the end of the year is approaching, I was thinking about writing two beauty related lists; one best-of-beauty-2014 and one if-money-wasn’t-an-issue. What would you put on those lists?

On my nails I’m wearing OPI If You Moust, You Moust, and on the lips I’m wearing Korres Raspberry Liquid Lipstick in no. 28 Berry.

17 Kommentarer

 1. Det första jag kommer att tänka på är min upptäckt av märket Maria Åkerberg. Supereko och miljösnällt men utan att kännas….sådär töntigt som den typen av märken ofta gör? Ska jag lista topp tre MÅprodukter så blir det:
  1. Papaya peeling- den enda scruben som inte dränerar mitt ansikte på fukt. Luktar gott, ger ett jämnt och bra face.
  2. Olive cleansing- superbra för torrisar, kanske dock inte den bästa på tung make up men annars= <3
  3. Face cream- hör och häpna: återfuktar och ger näring till torr hud men utan klibb! Den lämnar liksom en matt finish och jämn hudton utan fnas och flagor, har med mitt torra face aldrig stött på nåt liknande.
  Ok, detta blev ett väldigt säljigt inlägg men kunde inte hejda mig. Allt är dessutom producerat i Sverige och företaget lägger inga pengar på reklam. Går att få prover på Lifebutiken på götgatan, där finns även småföroackningar att köpa billigt. Så, nu får jag fan ge mig.

 2. Topp tre beautyrelaterat: sluta med gluten och bli av med ALLA cystiska finnar jag haft i tuuuuuusen år, real techniques blush brush – förstår varför den är så hypead, helt AMAHZING, och få raida min systers gigantiska makeupsamling med high end grejor och ta i princip vad jag ville, var som ett barn i en godisaffär.

  Önskeköp – INGEN ANING, kanske ysl jade impérial du bloggade om förut. Den har etsat sig fast i min hjärna.
  <3

 3. Topp tre bästa skönhetsrelaterade grejerna under 2014:
  1 – kokosolja…mmmmhm till allt typ. Håret, fejset, som body lotion, allt.
  2 – hemmagjord bodyscrub på olivolja och socker, sånt jävla riv i!
  3 – Paulas choice Aha 2% gel. AMEN.

  Top 3 önskeköp…hmm clarasonic typ. Kan inte ens komma på två till p.g.a forever fattig haha.

 4. Har lite svårt att bestämma min trio men tror det är detta:
  – Börjat använda cleansing balm med varm handduk. Det är SÅ *trevligt* !!! Plus min hy inte blir lika uttorkad och irriterad nu heller. Använt Botanics variant efter att Lisa Eldrigde pratat om den, samt Lush Ultrabland. Föredrar Botanics variant av de två.
  – Bobbi Brown color corrector. Fattar verkligen hypen över denna produkt. Magisk. Blir chockad varje gång jag använder den. 😀
  – Nuxe Prodigieux Le Parfum. Min favoritolja i parfymform. Älskar allt med denna.

  Bonus: har under året upptäckt Sali Hughes youtube-kanal. Den är HUR bra som helst. Hon är brittisk skönhetsjournalist, och i sin kanal intervjuar hon olika kvinnor bla Caitlin Moran och Mary Greenwell i deras respektive badrum. Underbara samtal!!

  Önskeköp: Urban Decay Naked on run (vet inte vad det är men drömmer om den paletten! Ser så sjukt underbar ut!!), alla Chanel illusion d’ombre och YSL nagellack (efter att ha läst om dem här 😀 )

 5. Topp tre bästa skönhetsrelaterade grejerna under 2014:
  -elizabeth arden daily youth restoring serum. det enda som gör att min extremt oljiga hy mindre oljig (och då menar jag DET ENDA, testat ALLT känns det som) men nu kan jag äntligen kolla mig i spegeln efter en dag på jobbet och inte vilja grina pga flottmonster.
  -lancome foundation teint idole ultra 24 h. bästa jag testat!
  -dermalogica special cleansing gel. återkommer alltid till denna.

 6. Såå kul att läsa alla kommentarer ovanför! Mina topp tre är:
  – Paulas Choice ”Skin transforming multi-correction treatment” från Resist-serien.
  Stör mig som fan på Paulas Choice egentligen pga de pinsamt långa produktnamnen och Beautypedia som ba känns som ful marknadsföring. Men jag var i panik (skojar ej) över min pizza-hy och köpte denna tub på vinst eller förlust, fastän den egentligen kändes för dyr. Klassiskt scenario för att misslyckas, men faktiskt upplever jag att de cystliknande finnarna är betydligt färre.
  – La Roche-Posay ”Lipikar Baume AP”.
  Smaskigt återfuktande, lättabsorberad och härligt fet hudkräm som seriöst gjort underverk på min torra fnasiga hud. Också aningen dyr, men den är å andra sidan förvånadsvärt dryg. Doftfri, vilket ibland känns som ett plus och ibland som ett minus.
  – NAGELLACK!!! Och då hederspris till Seche Vite som underlättade allt så himla mycket. Har under detta år hittat en saknad pusselbit typ, nagellack är liksom som smink minus utseendeångest. Livet blev lite roligare.

  Tre spontana drömgrejer är en halvliterspump med handkräm från Aesop, ett läppstift från Lipstick Queen och en livstidsförbrukning av Scratch Nail Food. :hearteyes:

 7. Top 3 som jag själv erfarit, 2014:
  – Clarins Lotus face oil. kommer snart bli bannlyst från alla åteförsäljare pga har levt på gratis prov i månader. Enda ansiktsoljan som någonsin funkat för mig (aka blir mindre torr, mer glow, inga finnar/utslag). Luktar som jag föreställer mig att en rik skönhetsredaktörs badrumsskåp luktar = örtigt och pelargonigt.
  – Avène Skin recovery cream. Väldigt basic ansiktskräm som inte *gör* särskilt mkt utom att återfukta, men ger mig inga finnar eller utslag vilket är EXTREMT sällsynt så jag håller hårt kvar. Även franskt så nu när ”smart french girl” är hetate het så känns det som ett steg närmare sådan existens.
  – Hydraluron. Upplever stor skillnad i min hy efter att ha använt hela året. Believe the hype, säger jag. Ser trött och frasig ut när jag ej använder.
  Bubblare:
  Ren Clarimatte ansiktsvatten, Decubal dry spot balm, EL Advanced Night Repair

  Top 3 hade köpt om jag hade råd/möjlighet/mindre pengaångest:
  – Rodin Olio Lusso. Av enda anledningen att jag vill vara som alla gorg personer på ITG Top Shelf.
  – Biologique Recherche P50V. Jag vill veta what all the fuss is about + nyfiken på den mystiska doften alla tjatar om
  – Byredo Baudelaire eller Tom Ford Black Orchid. Eller Eau Duelle från vafan de nu heter. aka Nån dyr parfym som luktar pengar, läder och efterrätt.
  – Bubblare(inkl smink):
  Diors Trafalgar-palett, Clarisonic, SK-II, Kate Somerville D-Scar, Koreanska snigelkrämer

 8. Topp tre: Maybellines BB-cream, Depends gellack (jag vet att de drogs tillbaka i Sverige men jag har fyllt på med nya från norska siten, jag har inga problem och älskar att äntligen ha fina naglar, har alltid haft naglar som lätt går sönder), sömn (knappast nytt men alltid lika eftertraktat och alltid lika svårt att få nog av).

  Om jag kunde komma mig för att köpa jättedyra produkter: Chanel Vitalumiere Aqua Foundation, regelbundna ansiktsbehandlingar på salong, någon riktigt svindyr hudkräm. Ja, jag harn ått en ålder där jag börjar nojja över min hy…

 9. Ooh, och en eye primer, typ Lumene. Så svårt att köpa saker som inte ”syns”. Haha. Typ överlack, primer, att gå och klippa bara topparna.. så tråkigt. Föredrar att köpa nagellack och läppstift. Har därför massor av såna.

 10. Glömde såklart det viktigaste vad gäller skönhetsrelsterade upplevelser: Beyonces lugg!!
  Extremt bra exempel på världssnygg grej som killar hatar. Mer sånt i världen tack!

 11. Vilket bra inlägg och så roligt att läsa kommentarerna! Får jag göra ett blogginlägg och svara där? :hearteyes:

 12. Mina faves;

  * YSL Touche Eclait (äntligen kommit mig för att investera, o ja, den är bra, och dryg.)
  * La Roche-Posay Rosalic UV Riche, som dämpar rodnad och seriöst det bästa jag testat i hudväg. Så fantastiskt bra. Har haft problem med flottig hy hela mitt liv, och blossande kinder/näsa på det; vilket helt upphört sedan jag började med La Roche-Posay. Har även rengöringsmjölk och CC kräm (vilken är lite väl svagt täckande men funkar till vardags) från samma märke. Sjukt bra fransk hudvård.
  * Estelle & Thild Age Control Serum, återfuktar och ger fin lyster.

  Önskeprodukter;
  En ny parfym! Helst Byredo Seven Veils eller Commes Des Garcon White (vilken är slut överallt)
  Dior Star Foundation
  Ett riktigt vampigt rött läppstift och modet att bära det! (Tips emottages tacksamt! Även på parfymer som luktar trä, läder, manligt, saffran, kardemumma)

 13. Ok jag behöver också prokrastinera lite. Here goes:
  * Exuviance, Vespera bionic serum – Har drömt om serum så länge och hittade så detta för halva priset på Ebay. Älskar det! Har en känsla av att jag fått mer glow sen jag började med det, det kanske jag inte har men det spelar ingen roll. Känslan räknas.
  *Caudalie, Beauty elixir – Får oftast dålig hy av miljöbyten och inför min marockoresa googlade jag därför face mists som kanske kunde even ut omställningen, hittade detta på din blogg och provade det på Sephora. ÄLSKAR det, huden mådde asbra hela resan och varje gång jag sprejar ansiktet känns det lika underbart som första glaset vatten på en bakisdag.
  *Kallpressad ekologisk arganolja – Min dyra nattkräm, som jag använder på vintarna mot torrhet, tog slut tidigare än väntat i vintras så jag testade arganolja istället för att köpa ny nattkräm. Herregud vilken skillnad! Glider på som sammet och jag har inte varit det minsta fnasig sen jag började med den. Använder den till typ allt och köper den på hälsokostbutik för ca 80 spänn, absolut bästa köpet!

  Tre drömprodukter:
  *Egentligen bara vård i form av behandlingar. Ansiktsbehandling, ögonbrynstrådning, manikyr, spa, massage osv. DRÖMMER om varma, ångande, utrymmen med porlande vatten på vintarna. Vill bara ligga ner och bli klappad på.

 14. Ok så jag har behövt lite tid på mig med detta men här kommer det.
  Topp 3 skönhetsgrejer 2014:
  1. Att bli skrubbad och masserad av en liten koreansk tant på Dragon Hill Spa i Seoul.
  2. Produkten som har gjort min hud 100% bätre: Paula’s Choice 2% BHA gel, har använt lotionen innan men tycker liksom att gelen har varit mer effektiv.
  3. Real Techniques Blush Brush tillsammans med Illamasqua Powder Blusher i Lover.

  Bubblare: Silk Naturals 8% AHA Toner.

  Topp 3 önskeköp:
  1. Tatcha Deep Brightening Serum, liksom kolla den där förpackningen: http://www.tatcha.com/shop/deep-brightening-serum
  2. En bespoke parfym från Floris i London. Kostar 4500 pund *ler*
  3. Tom Ford Bold Colors Lip Gift Set, jag menar:http://www.tomford.com/bold-colors-lip-gift-set/T33A-90-0003.html

  Lägger även till, 3 investeringar jag planerar att göra 2015:
  1. Alpha-H Liquid Gold
  2. Le Labo Lys 41
  3. Lorac Pro Palette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.