When you see another person as your equal, there’s things you won’t do

NFL-spelaren och skådespelaren Terry Crews har skrivit en bok om mansrollen och feminismen; Manhood – How to be a better man, or just live with one. Än en gång tänker jag; fett bra, om ännu en alfahane förklarar det vi i alla år försökt säga, kanske män fattar. Att döma av Youtube-kommentarerna så är det fortfarande folk som håller för öronen och kallar honom för ”mangina” (somnar rätt ut) – men intervjun ovan är fortfarande så himla sevärd.

Ba raka puckar, han pekar med hela handen, han lindar inte in det. Utan omsvep jämför han våldtäktskulturen med talibanregimer och ISIS. Det är extremt värdefullt om det når fram till ens EN ENDA kille.

”I kind of relate it to slavery. Or even civil rights. Let’s not even go back to slavery, let’s go to civil rights—the people who were silent at the lunch counters, when it was the black lunch counter and the white one or the schools were segregated…and you were quiet. You were accepting it. Same thing with men right now. If you don’t say anything, you are, by your silence—it’s acceptance. I’m not going to be silent.”

ENG
Football player and actor Terry Crews telling it like it is. I keep hoping that if yet another classical alpha male explains patriarchy and rape culture in the straight-forward way non-male feminists have been doing for decades, maybe they will understand. Without hesitation he even compares rape culture with the taliban and ISIS – and even if that only resonates with one single guy that comparison would be so extremly valuable. Thank you for being smart, Terry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.