LÄSARFRÅGA: Blue is a death colour

Alva
YUM vilka fina ögonskuggor! Du som är pro på smink, jag har länge haft en vision om en ögon-make up med blå ögonskugga men tycker det är svårt att få den att kännas ”up to date” och inte typ som en dålig kopia av en Barbie. Skulle inte du kunna göra ett inlägg när du gör en make med den? Inklusive vilka penslar du använder eftersom det är en avdelning jag har NOLL KOLL på.

Tänk dig denna look:

nicole richie golden globes

PUSS o HEJ!

Hej Alva!

Tack för gölli och inspirerande kommentar! Detta blir inte en tutorial med bilder eller så pga känner mig inte helt bekväm med sånt..? Men jag vill ändå blogga om detta! För blå ögonskugga är fan inte lätt alltså, och jag håller med dig om att det är lätt att se ut som en oälskad gammal Barbiedocka från 80-talet om det inte görs rätt. När jag läste din kommentar kom jag direkt att tänka i matta banor – en matt finish känns så långt ifrån 80-talet en kan komma sminkmässigt. Jag tycker även att det ser väldigt fint ut med skarpa kontraster och alltså inte så mycket ”blending”, utan mer krispiga linjer. En flytande eyeliner funkar t.ex. bra här, för skärpan. Håll makeupen clean och kontrastrik i övrigt, gärna lite extra svärta i ögonbrynen och en ljus penna i vattenlinjen. Alla fetast blir det om kläder och smycken osv är cleant och kontrastrikt också, då blir det inte så rörigt och ögonsminket ser mer genomtänkt ut.

Jag skulle applicera skuggan på ett område som begränsar sig till endast den rörliga delen av ögonlocket, alltså det som ”fälls in” när du öppnar ögat (LOL fälls in), och alltså låta området bortom globlinjen vara osminkat. Det ser ut som om Nicole Richie har fått en sån sminkning också, pigmenten ser inte ut att vara så utspridda över hela ögonlocket liksom.

urban-decay-chaos-eyeshadow-tutorial-step-1Bild från makeupforlife.net

Sen finns det ju också en miljon olika blåa toner, men spontant tänker jag på klara, mättade och starka färger. Kobolt, babyblått, blåklintsblått, Kleinblått, eller någon kritig och nästan vit ljusblå skugga..? Mmmmm… Men gärna också pastelliga och lite 60-talsaktiga. MAC Winkle, MAC Atlantic Blue, Illamasqua Anja, Urban Decay Chaos och Inglot #369 är alla bra exempel på skitfina klarblåa matta ögonskuggor. Googla loss!

Penslar som är bra för att få till bra kontrast är såna där små, korta, stela penslar som ger en känsla av kontroll. Inte en pensel som fluffar upp sig med en massa små mjuka strån alltså. Jag brukar använda t.ex. Maestro 772 Small Shader Brush från bdellium tools, du måste såklart inte ha exakt en sån men använd en som har en liknande skärning osv. Och glöm inte primer när du jobbar med starka färger!

bloo1Coco Rocha by Jason Hetherington (Beneath The Make-up - Glass #13 Spring 2013) 4

BONUS:

På tal om blå ögonskugga, klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.