RECENSION: Foreo Luna Mini ansiktsrengöringsborste

*Inlägget innehåller annonslänkar*

foreo luna mini
Den här lilla manicken har jag varit pepp på att recensera ända sen jag köpte den i somras. Luna Mini från svenska Foreo (995 kr på Eleven) är en ansiktsrengöringsborste i vattentätt silikon. Det här var den första elektriska skönhetsprylen jag testat och jag måste erkänna att jag var skeptisk länge. Det kändes liksom inte nödvändigt, utan mest töntigt, men nyfikenheten tog överhanden och till slut och beställde jag hem den.

Så hur använder en denna rosa lilla klump? Well, först applicerar du din favoritrengöring i ansiktet eller på borsten, och sen trycker du på den lilla knappen (som mest ser ut som en liten krater på bilden) för att sätta igång borsten. Den börjar då vibrera. Du ska svepa borsten över kinder och haka i 15 sek, sedan pannan i 15 sek, sedan näsa och näsvingar i 15 sek, och slutligen under ögonen i 15 sek. En liten lampa i botten lyser upp och vibrationen stannar upp tillfälligt var femtonde sekund för att tala om för dig att du ska byta rengöringsområde. Smink, smuts, svett, flott och torr hy löses upp och sköljs bort och allt är iaf klart på en minut.

Huden känns helt ren, utan att vara manglad överhuvudtaget, och vibrationen från borsten funkar som en så himla fin ansiktsmassage. Asså t.ex. jag som har lätt för att typ svullna och bli lite öm i ansiktsmusklerna (?) finner denna lilla minut oerhört lugnande och avslappnande, men den största fördelen är ju effektiviteten. Du blir ren. Ren på riktigt, alltså. Renare än med vanlig rengöring som du svabbar runt i fejset.

Om jag av någon anledning inte har tillgång till min Luna Mini och måste tvätta av mig sminket utan den känns det som slöseri på rengöringsprodukt och jag känner inte att jag blir riktigt ren, utan måste svepa toner med en bomullspad för att få bort allt. Och let’s face it – ska du överhuvudtaget sminka dig måste du fan se till att tvätta av det ordentligt i slutet av dan.

Det är många som är nyfikna på ansiktsrengöringsborstar just nu. Jag har visserligen enbart testat Foreo Luna Mini och Braun Face (jag ska skriva en gästrecension av den hos Lipgloss Bitch!), men kan ändå konstatera följande:

  • Foreo Luna Mini är MYCKET mindre än Clarisonic-borstarna
  • Foreo Luna Mini är inte batteridriven som Braun Face-borsten, utan laddas med en USB-kabel
  • Foreo Luna Mini har inga utbytbara slit-och-släng-reservdelar som både Clarisonic och Braun Face, utan är komplett vid inköp och det uppstår inga nya kostnader efter ett par månader
  • Foreo Luna Mini kommer färdigladdad från fabrik, till skillnad från Clarisonic som måste laddas i 24 timmar innan första användningen (asså NÄE en nyfiken och otålig kartongupprivare som jag skulle aldrig tolerera så lång väntetid)

Om du har en tusenlapp att avvara och vill spendera den på dig själv och ditt fejs är detta faktiskt ett riktigt bra köp!

**UPPDATERING**
Nu är det november 2016, och jag har FORTFARANDE inte behövt ladda den en andra gång! Den har alltså hållit sig på fabriksladdningen, sen inköpet sommaren 2014, alltså för TVÅ OCH ETT HALVT ÅR SEN. Kände att jag behövde få det sagt.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

4 Kommentarer

  1. Låter intressant!

  2. DU den här har jag tittat på och först trott det var en avancerad vibrator, hehe.
    Är den vattensäker att ha typ i duschen? Vi har fått den från Clinique och Ka utvärderar den för tillfället. Om det inte vore för att jag ska testa den sen hade jag varit sugen på att köpa den här, speciellt idag när jag har 20% på allt hos Sephora… O__O

    • Oj, 20% är ju bra om det rör sig om ett så dyrt inköp. Men asså ja den är typ avsedd att ha i duschen! Det står i bruksanvisningen och allt. Den är verkligen super, jag älskar att den ger ett sånt enkelt intryck. Det är inte massa olika tillbehör och inställningar och tjafs, den laddas superenkelt och snabbt och gör sin grej med fröjd. Dock att den säkert kan funka som en vibrator, haha, den är rätt ihärdig i sin vibration liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.