The art of att hitta en bra nagellacksborste

nagellacksborsteIgår skrev jag om några tips och trix för att maxa möjligheten för en perfekt manikyr. Det jag nämnde i förbifarten var en faktor som kräver för många ord för att få plats med i en enkel punktlista, så jag gör ett separat inlägg om det. Välkommen till Det Lagom Stora Inlägget Om Nagellacksborstar.

Ovan ser ni ett urval av nagellacksborstar som hör till några varumärken i olika prisklasser och med olika tillgänglighet. De är sinsemellan rätt olika. Jag vet att bilden är lite otydlig, men vi kan ändå utläsa att de har flera olika längd, tjocklek och bredd. De är även skurna på olika sätt. Personligen föredrar jag borstar som är korta och breda och därför ger en bra kontroll över lacket. Riktigt bra blir det om borsten är rundskuren allra ytterst också, och inte bara kapad rakt av som en trubbig pinne. Som ni ser så är Depend, Chanel och Tom Ford några som kanske skulle kunna fixa bättre borstar. Eller, ja, i princip alla här ovanför har den borsttypen jag ogillar. Nedan ser vi de tre som aldrig failar:

mjau

  • Yves Saint Laurent är en favorit sedan länge, trots att det sällan känns motiverat att köpa nagellack för typ 250 kr flaskan. Men det går inte att misslyckas med en lackning med YSL-lacken.
  • Essie hör också till de bra, och är förstås billigare, men eftersom att jag sällan hittar färger jag gillar i deras sortiment så älskar jag inte Essie.
  • Lumene har den i särklass bästa borsten av alla budgetmärken, iallafall i deras Gloss & Care-linje med de runda flaskorna. Borsten är kort, bred, platt och rundskuren; enligt mig är det absolut enklast att måla snyggt med såna borstar. Att deras färgutbud hör till de bättre bland sånt du kan köpa billigt i butik i Sverige underlättar förstås också. Dunno bout y’all men jag var iallafall en av de som förra våren letade som en tok efter orangea och tidvis slutsålda Dandelions

Naamsayin? Håller ni med mig? Eller är jag helt ute och cyklar? Är det i själva verket långa, smala, böjliga och helt rakt avkapade borstar som är le shit?

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

2 Kommentarer

  1. Håller helt med dig! Kan även tipsa om L’Oreals lack Color Riche Le Vernis har perfekt borste, ett budgettips!

  2. Taack för dessa nagellacksinlägg!!! Jag tycker även att det är viktigt hur borsten (eller blir väl egentligen locket till nagellacket?) är att hålla i. Lacken från & Other Stories har den där bredare och rundskurna formen men, enligt mig, en asjobbig och ogreppvänlig ”hållare” (vad säger man??? Finns det något ord för detta??) som bara är en tjock cylinder typ. Det försvårar så himla mycket, även att pinnen innan själva borsten är något för kort. Irriterande när det jag har testat för övrigt har varit rätt bra, blir liksom inte sugen på att köpa fler ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.