Lacka like a pro – 5 enkla kom ihåg för en perfekt manikyr

babe nails

Till er som frågade om hur en lackar naglarna like a pro, utan spill och utan kladd – detta inlägg är till er! När jag själv scrollar igenom gamla nagelbilder ser jag en jättestor skillnad mot hur det såg ut typ i början av förra året. Det märks när en person börjar fundera på HUR naglarna lackas och inte bara ATT de gör det. Det är inget komplicerat egentligen och det blir absolut bäst att göra det när en inte har någon som helst tid att passa. Captain Obv men alltså FOLK LACKAR NAGLARNA STRESSADE, vi alla vet att det händer??? Bli inte förvånad om det kletar ut sig och blir fult om du skippar överlack, whatsappar med dina bitches samtidigt och detta precis innan du ska dra på dig dina sexiga jeans och hoppa iväg till klubben. Först zen, nagellack sen!

February-19-2012-17-58-52-v

Ska ni ta fasta på några enkla punkter vill jag isåfall lämna er med dessa:

  1. Sitt ner med händerna på bordet. Inte i soffan med knäna under hakan eller ståendes vid handfatet.
  2. Ha inte mer lack på borsten än nödvändigt. Stryk av ena sidan av borsten innan du applicerar, detta minimerar också spill.
  3. Lämna nån millimeter olackad, framförallt vid nagelbanden. Det ser mycket prydligare ut och det är lättare att ha kontroll över hur lacket rinner. Detta är tricket som gör verklig skillnad. Ha inte som målsättning att täcka varje millimeter av nageln med lack, det är då det blir spill ner på nagelbanden.
  4. Måla tumnaglarna sist och använd dem till att rätta till misstag under lackandet.
  5. Använd snabbtorkande överlack. Det finns tydligen fortfarande lacksentusiaster som aldrig testat det???

Det finns ytterligare en faktor som enligt mig spelar stor roll i hur enkelt det är att få till ett perfekt slutresultat och det är vilken typ av borste som flaskan är utrustad med. Rundskuren? Platt? Lång? Kort? Rund? Bred? Jag utvecklar detta lite i ett inlägg som kommer i slutet av veckan. 🙂

Eftersom att det finns en uppsjö av tokbra tutorials på YouTube om hur naglarna egentligen målas så att de blir sådär perfekta, så känns det onödigt att göra en egen. Titta istället på t.ex. Killer Colours tutorial, den liknar min egna metod väldigt mycket. Det är lite enklare att haja de ovanstående punkterna om en kan se det framför sig också.

ja du

Från när jag tyckte att det ”inte var så noga” (haha asså why even bother att ta bild på detta, Annahita? Det ser inte bra ut???), till att enkelt fixa en prydlig klo. Det är busenkelt, till och med en apa kan göra det! Jag är väl bästa beviset på det. I och med att jag är en apa.

3 Kommentarer

  1. varför måla tummen sist? jag målar den alltid först.. lol

  2. TIPS!!! Köp en supertunn pensel och doppa i aceton så är det jättelätt att ta bort spill när man väl råkat gå 3-åring på lackandet. Har du funderat på att öht byta till pensel? Alltså köpa en sån som man använder till akryl/gele (fast mindre strl) och bara lägga en droppe lack mha penseln som kommer med och sen använda en separat pensel för att måla? Jag målar knappt naglarna med vanligt lack nuförtiden men jag minns att jag blev otroligt lack (hehe pun intended) varje gång pga att penslarna är så dåliga i alla budgetlack (dyraste jag har köpt är opi på polenfärjan och då var det extrapris så har ingen aning om hur lyxlackens penslar ser ut). PS har märkt att en inte längre kan köpa gellack i sverige om en inte är utbildad. Tycker det är både bra och dåligt pga vissa som inte har läst på utsätter ju sig själva/andra för fara men vi som är fucking frälsta och faktiskt har lite kunskap blir ju lidande. Jävla skit tänkte jag säga men köper ändå allt i Polen så ingen större loss för mig. Kände bara att jag var tvungen att berätta det till en fellow nail lover eftersom att ingen annan lyssnar på mig när jag pratar naglar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.