Whinar hjärta Apoteket hjärta Caroline Hainer

apoteket
Ibland är en glad över att ha tagit sig tid att läsa ett kundklubbsutskick. Detta mail damp t.ex. ner i min inkorg innan helgen, från Apoteket (klart jag är medlem i statliga apoteket, vurmar stenhårt för detta och fräser åt alla anskrämliga privata apotek som poppat upp sen avregleringen).

De har i ett samarbete med bästa Caroline Hainer på Fifty Scents tagit sina kvalitetskontroller till nästa nivå, dels med fyra kortfilmer där några kända bloggare gästas av en kemist och en toxikolog som gluttar in i deras badrumsskåp, och dels genom en tjänst som går ut på att alla och envar tydligen kan fotografera av nån produkt i ens badrumsskåp, maila bilden till Apoteket och sen gör toxikologerna en bedömning utifrån ingrediensförteckningen????????? Hur fett?

DID I MENTION THAT I ÄLSKAR APOTEKET???? Heja det gemensamma! Bu för det privata!

3 Kommentarer

  1. Sitter här (och på andra ställen på internetz) och, istället för att göra restuppgift samt tentaplugga som jag borde, läser om krämer pga krämer är förihelvete det mest lugnande för själen som finns? Älskar också idén om att kunna fota av innehållsförteckningen och få den analyserad av proffs, men azå… är en sådan där som försöker köra *naturlig* hudvård? För att göra en lång historia kort(are) så gjorde jag ett gravt felköp på dagkräm med *naturlig* spf i somras, zinkoxiden fullkomligen drack upp hela mitt ansikte och det typ krackelerade efter två veckor. Aldrig varit med om något liknande. Så jag knallade iväg till Apoteket och köpte det mildaste, snällaste, mest oparfymerade som min plånbok kunde tåla. Och nu är mitt ansikte glatt och återfuktat igen! Men varför, varför känns det inte lika bra i själen när krämen var ett nödköp, inte en researchad, planerad ”investering”? Kan vi prata om det här? Är jag ensam och bortskämd? Eller förstår någon mig?

    • Näää bortskämd är du verkligen inte, snarare tvärtom! Det är bortskämt att kunna shoppa utan research och ha råd med felköp, men förutom bortskämt är det lite, typ, osunt – och onödigt. Jag försöker researcha i största möjliga mån. Tandkräm och duschtvål… kanske inte. Men allt som ska på ansiktet. Jag tror att nödköpen känns lite jobbiga för att man är rädd för felköp – och om det inte är felköpet som oroar så tänker iallafall jag på ifall det finns ett alternativ som är ÄNNU BÄTTRE som jag inte vet om pga utebliven research.

      • Jamen, ja, typ så är det ju. Utan gedigen research känns det som att fyra impulsköp som är misslyckade till slut springer iväg och kostar lika mycket som ett ”bra” inköp skulle gjort från första början. Och just saker som en stoppar på ansiktet vill en ju inte ska bli fel, för att ansiktet utåt värderas så högt. ELLER NÅGOT. Iaf. Hittade hit under de varmaste sommarveckorna och satt och sträckläste när det var för varmt för att sova om nätterna. Tycker du skriver så himla fint och tänkvärt och roligt. (Obs blev t o m lite starstruck av ditt svar. Nu ska jag gå och gömma mig igen.) 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.