RECENSION: Benefit Primping With The Stars minikit

DSC_0610

Här är ännu ett impulsköp, egentligen bara hälften så lyckat som mitt förra impulsköp (som ju var en jackpot), men samtidigt så himla lyckat? Primping With The Stars från Benefit är ett kit med miniversioner av några av deras bästsäljande produkter. Benefit har gjort det till en vana att sätta ihop små kit till förmånliga priser, det känns very american. Tror att folk i Sverige kanske är tveksamma till att betala för nåt som ser ut som lite större gratisprover, men jag tycker att det är awesome, speciellt när det kommer till smink. Konceptet är väl att en ska få testa produkter som väckt ens nyfikenhet men som en kanske inte hade spenderat pengar på om det rörde sig om fullstorlekar, och jag köper det konceptet helt och hållet. Hade jag inte haffat detta kit hade jag t.ex. aldrig fått för mig att testa en highlighter (skyr highlighters pga. – well you guessed it! – flottdrottningen vill inte glänsa) och då hade jag aldrig hittat den ljuvliga underbara Girl Meets Pearl!

Kittet är utformat som en liten bok, very kjut and praktiskt då jag nu använder den till att förvara samples. Vi öppnar och tittar närmare.

DSC_0615
Innehållet består av:
1. Ögonprimern Stay Don’t Stray
2. Ansiktsprimern The Porefessional
3. Foundationen Some Kinda Gorgeous i medium
4. Kind- och läppfärgen Benetint
5. Highlighern Girl Meets Pearl
6. Mascaran They’re Real!

First things first; Stay Don’t Stray har jag redan sågat här och sedermera slängt i ett anfall av kränkthet.

The Porefessional har jag använt länge nu och har gillat, tills jag provade Too Faced Primed and Poreless, det känns som en himla stor skillnad. Med den sistnämnda behöver jag inte ens försöka gilla den, jag bara gör det. Håller bättre.

Foundationen Some Kinda Gorgeous var helt fel för mig, jag har både fel hudfärg och fel hudtyp. Jag försökte. Men nä, flottfest. Har knappt någon täckning och verkar t.o.m. framhäva porer och flottighet. Hur den lyckas med det samtidigt som den är oljefri är bortom mig. BUUUU!

Så detta var ju liksom hälften av produkterna, och ingen av dem var nån stjärna direkt? Synd va. Vilken tur att de nästföljande tre är heeeeeeeeelt underbara och räddar hela kittet från att vara 320 kr i sjön.

Benefits legendariska stain Benetint visste jag att jag skulle gilla. Jag har testat den hos vänner och i butik och det var en no brainer. Det är en kall hallonrosa vätska (konsistensen är väldigt lik vatten) som en kan dutta på kinderna och blanda ut och även applicera på läpparna. Behandla den som en krämprodukt, dvs. absolut inte ovanpå puder! Följer du denna enkla tumregel är den väldigt hållbar på fejset och byggbar in absurdum – första appliceringen är en supernaturell flush och du kan bygga på och bygga på och bygga på, i teorin kan du t.ex. få till riktigt mörka färgmättade vampläppar. Jag har smockat på säkert fyra lager nån gång, det blev superfint – men läppbalsam är ett måste. En sån här produkt passar alla hudtoner och alla smaker, vare sig du älskar den anemiska viktorianska looken eller lever för att spackla.

Girl Meets Pearl är en varm highlighter i en rosa bas som först gjorde mig lite tveksam. Jag orkade inte med rosa glitter, kände jag. Men när det väl stryks ut ordentligt dämpas rosigheten och kvar blir en gyllene lyster som är helt fabulous, iallafall på mig. När en pudrar som en tok och som flottis i princip enbart använder matta produkter är det lätt att ansiktet ser ut som ett papper. Totalt livlöst, helt matt. Girl Meets Pearl motverkar detta, det är så enkelt och så fab. Jag tycker inte heller att jag ser oljigare ut i hyn när jag använt den.

DSC_0617
Sist ut är mascaran They’re Real!, som blev såpass hajpad på YouTube när den var nylanserad. Gummiborsten har också gummipiggar längst ut, very handy för yttre och inre ögonvrån. Svärtan är göttig, formulan är precis en sån jag gillar och applikatorn är perfekt. Gör inte misstaget att googla på denna tho, vissas swatchbilder kommer skrämma slag på dig… vill du se en swatch rekommenderar jag Purity, hon ser iaf inte helt galen ut på sin bild. Jag håller dock med om att den är lite besvärlig att tvätta bort och råkar du peta dig själv i ögat med en av gummipiggarna…………… ja då är det good bye morsning.

Jag är generellt en vän av såna här kit från Benefit och andra, jag kommer säkert glo efter fler i framtiden. Har ni testat några av dessa produkter? PUSS!

Inköpt på Sephora i våras för ca 320 kr.

PS. Eskil hälsar.

DSC_0868

9 Kommentarer

 1. Jag har två olika kits från Benefit, dock inte just det här. I mina kits har däremot både Porefessional och They’re Real följt med. Stay Don’t Stray har jag också. Jag är tvärtemot dig mest förtjust i Porefessional och Stay Don’t Stray, vad gäller de tre produkterna. Mascaran är väl okej på mina fransar, men inte så mycket mer. Och JÄVLAR vad ont det gör att peta sig i ögat. Känns som att en får räkna med att göra det minst en gång om en använder den. 🙂

  Foundations i sådana här kit blir ju så himla fel, för hur ska den kunna passa vem som helst liksom. Jag fick med en Oxygen WOW-foundation och den är förfärlig. Jag har inte ens oljig hy, men det kändes som att jag hade smörjt in ansiktet med smör, efter ett tag. Det kanske är deras grej?

  • Ska tillägga att jag också gillar konceptet himla mycket – att kunna köpa set med deluxe samples liksom. Skulle gärna införskaffa flera och älskar att de är så fina.

  • Hehehe senaste sminktrenden från New York: sexig smör-look!

   får jag fråga isf: vad gillar du med Stay don’t stray?? Den är ju helt omöjlig! :O

   • Våra ögonlock måste vara varandras motsatser, tror jag. 😉 För jag får verkligen inte Lumenes ögonprimer att funka, men tycker Stay Don’t Stray funkar riktigt bra. 😀 Å andra sidan kan jag tänka att det kanske är så att du är van att använda ganska mycket produkt eftersom Lumenes är så sjukt kompakt i konsistensen och SDS är mera lättflytande? I don’t know, gissar bara. Kan vara jag som har fått måndagsexemplar av Lumemes också.

 2. För cirka ett år sen tog jag mod till mig och pungade ut en (för mig) stor summa pengar på Yes they’re real, brukar annars bara köpa mascaror i det billigare prisskiktet. Jag är dock mycket nöjd och funderar på att ev. köpa den igen när jag har råd, tyckte den separerade mina fransar fint vilket är typ den viktigaste egenskapen hos en mascara för mig. Lyckades faktiskt aldrig peta mig i ögat heller 😎

 3. AAAAH jag HATAR att det alltid ska va så jävla meckigt att kommentera från mobilen, har försökt två gånger nu men det FUNKAR inte :C Dra åt helvete alla formulär.

  Anyhow. Gillar att Benefit gjort ett kit där det inte är nån himla puderprodukt som är fastlimmad i kartongen! Halva vitsen med deluxe samples kit är väl att en ska kunna ta med sig på resa och i väskan, utan att behöva ta med hela jävla paketet? Ehe. Skulle gärna ha en Benetint i handväskan, och Girl meets Pearl som ser faaab ut på dig! <3

 4. Asså Annahita! Älskar att du bloggar igen. Så mycket! :hearteyes:

  Jag köpte ett sånt dära kit förra året, Go tropicoral. Älskar den där töntiga känslan av luxury man får när man slår upp den och gnuggar sina små tassar. Jag kör en liten snabbrecension eftersom jag aldrig får prata om smink.

  Coraliste: Trevlig, damigt och dammigt rouge. Tyvärr lite osynlig på mig. Tyckte dock att den var bättre som ögonskugga som en go basfärg med lite värme.
  Cha cha tint: Jamen älskar! Älskar också Benetint och här äre bara samma goa grej, dock en krämigare konsistens och fastnade ännu lättare (nästan för fort, blev lite prickig). Funkade asbra på sommaren med koralltonen och satt bra trots svettamazonas i mitt fejs.
  High Beam: Njääeee..Blev mest bara grårosa på mig? Misstänker att det bara är fel färg. Håller ju sin märkliga nyans på mig hela dagen. Dock bra som highlighter kring läpparna.
  Coralista läppglans: Inget direkt anmärkningsvärt men helt adekvat. Älskar ju korall så det hjälper ju.

  Åh men nu känner jag mig lite töntig. Nåja! You light up my life!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.