Mario Badescu och Estelle & Thild: Mini-hudvård på le sick day

wpid-1410171660998.jpg

Vaknar med bultande skalle och halsmandlar stora som golfbollar, kul, tack. Stapplar ut till badrummet, kollar mig i spegeln och inser att jag ser ut som ett jävla jordskred. Tänker att ”Näää, SÅDÄR sjuk är jag faktiskt inte?!?!”. Dags att pigga upp plytet. Rastlösheten som sjukdom medför ger ett utmärkt tillfälle att rafsa igenom din låda av samples och testa nåt nytt.

Mario Badescu är ett hudvårdsmärke jag varit nyfiken på i flera år, men jag har aldrig kommit till skott och faktiskt köpt någon produkt. Nu har jag samlat på mig en del samples och bestämde mig för att testa Enzyme Cleansing Gel och Azulene Calming Mask. Ni vet när en är sjuk/salongs/svintrött och det kanske inte har funnits energi att göra en komplett ansiktsrengöring på kvällen? Och en kanske har nöjt sig med att pliktskyldigt svepa lite toner över ansiktet? När jag vaknar morgonen efter sådan ”hudvård” är mitt ansikte stelt, totalt livlöst och nästan lite crusty av den torra huden, SAMTIDIGT som det är flottigt. Riktigt kymigt. AHA-syrorna i Enzyme Cleansing Gel är nog perfekta för detta tillstånd – de kommer från papaya och grapefrukt, rengöringen löddrar inte och torkar inte ut. Jag ger mig själv en ordentlig ansiktsmassage, masserar masserar masserar, och känner hur den torra huden lyfter och blir grynig under mina fingrar. Lossnar. Ahhhh. Sköljer bort, lite produkt hamnar i ögonen, fan vad det svider!

Daskar på lite Azulene Calming Mask. Azulen är ett kamomill-derivat som används i hudvård dels pga. dess intensiva blåa färg och dels pga. dess antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Masken ska vara non-drying, men efter 10 minuter kan en ju konstatera att den vahettere… ja, torkar. Ack vad jag hade önskat att den var non-drying på riktigt, jag tycker att torkande masker sliter så på huden och jag vågar inte prata eller skratta under användning. Definitivt inte kompatibelt med livet. Iallafall, Azulene Calming Mask ska dämpa rodnad, lugna och balansera. Och ja, den gör faktiskt det. Jag är naturligt ganska röd i ansiktet, har arga rodnader kring näsvingarna, på hakan och på kinderna (och inte där det är fint att ha rodnad) och självklart konstanta rodnader från aktiva finnar och såna som passerat och är i läkningsfasen. Är liksom en rödflammig person. Men en timme efter att jag sköljt av masken är ansiktet fortfarande relativt lugnt. Och framförallt känns det inte som bark längre.

wpid-1410171508943.jpg
Från Estelle & Thild har jag tidigare testat deras parfymfria rengöringsgelé, pedagogiskt döpt till Cleansing Gel Frangrance Free (gillar när företagen skiter i krusiduller i produktnamnen). Jag har av någon outgrundlig anledning varit lite avigt inställd till E&T, kanske för att jag förknippar märket med nån slags eco-chic övre medelklass som konsumerar ekologiskt mer för sin egen skull än för miljöns skull. Det är en banal fördom om ett enskilt hudvårdsmärke, ja. Rengöringsgelén jag provade var bra, den kändes lika effektiv som en ”vanlig” rengöring och jag glömde till slut bort att den typ endast innehåller frömjöl, änglasvett och ekon från oskuldens tid. Biocalm Soothing Moisture Day Cream är nästan lika jungfrulig som rengöringen och den är parfymfri, vilket i alla lägen är positivt när det kommer till hudvård. Den är snäppet för fet för mig, jag känner det redan nu. Under foundation hade den inte fungerat så bra, kanske till vintern iofs. Mmm. Men jag tycker om den.

wpid-1410171069324.jpg
Se på denna skalbagge! Så nöjd den är. Redo för en dag full av ingenting!

sickday

5 Kommentarer

  1. om du gillar e&t kan jag verkligen rekommendera skrubben och masken, rätt dyrt men så lovely för ansiktet (oavsett hudtyp tror jag??) btw så spot on beskrivning av märket, skratta rätt ut!! mvh econistan

  2. WÄhoooo roas oerhört av sådana här typer av *skönhetsinlägg*. Och ja, ditt fejs blev verkligen… okej höll på att skriva ”glansigt och fint” och nu gjorde jag visst det, men jag menar att det liksom är väldigt lystrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.