RECENSION: Maybelline Dream Pure 8-in-1 BB cream

**Inlägget innehåller annonslänkar**

maybelline dream pure

Jag är en rastlös smink- och hudvårdskonsument. Illojal. Det är oerhört sällan jag hittar en produkt som är bra nog att köpa igen, det är kanske inte för att jag enbart köpt massa skit utan mer för att jag vill veta om det finns något ännu bättre där ute. Därför är det lite LOL att typ den första sminkprodukten jag köpt en andra gång är just Maybelline Dream Pure 8-in-1 BB Cream (109 kr på Nordic Feel). Det är ju ingen ahmaaaaazing holy grail som jag inte kan leva utan – men vänta – ni läser ju Whinar.se, där det inte existerar några ahmaaaaazing holy grails. Däremot finns bra vardagsprodukter som är prisvärda och lättanvända.

Till att börja med uppskattar denna flottdrottning faktumet att Dream Pure BB Cream innehåller 2% salicylsyra, det är bra mot finnar. Den har en täckningsgrad jag skulle kalla medium, den är definitivt en av de mer täckande BB-krämerna jag testat, och på en bra dag kanske jag inte ens behöver concealer på finnar och ärr. Puder kommer dock alltid behövas när en använder denna – det är en sån där produkt som efter applicering är HÖGBLANK och den mattas inte ner efter en stund heller. Jag vet inte varför vissa produkter är så, jag menar, den håller sig rätt matt under dagen förutsatt att du pudrar, men skippar du puder vid applicering är du glansig som en smörbytta redan från början. Hajar ni hur jag menar? Det är tråkigt för den som inte äger ett puder eller inte gillar att använda puder. För mig, som aldrig sminkar mig utan puder, gör det varken från eller till.

Vad menas med 8-in-1 då? Dream Pure BB Cream påstår sig göra följande:

1. Dölja skavanker
2. Reducera finnar
3. Vara oljefri och non-greasy
4. SPF 15
5. Minimera porerna
6. Anpassa sig till hudtonen
7. Mjukgöra och återfukta
8. Minska rodnad

Vissa av punkterna är ju självklara i och med att det är färgat smink; asså det är väl klart att en färgad BB cream ”döljer skavanker” och ”minskar rodnad” – man lägger ju färg över skiten! SPF 15 och mjukgörande-biten är väl inte heller nån sensation, däremot kan en ju garantera att den inte ”anpassar sig” till nån jävla hudton – smink har den färgen den har och därmed basta. Och punkt 5 då… ja ni vet ju vad jag säger om allt som påstår sig göra något med porerna… Med det sagt så betyder detta inte att det är en habil allt-i-allo-produkt! I’m all about nyansering tho.

Färgutbudet är extremt begränsat, med ”Light”, ”Medium” och ”Medium deep”. Det är inget konstigt med enbart tre toner, det är vanligt att budgetsmink har ett dåligt färgutbud. Jag själv använder iallafall ”Medium”, mellanförskapet for life LOL. Undertonen är inte helt perfekt, men jag har nog aldrig hittat en basprodukt med helt perfekt underton, så för priset så accepterar jag att mitt ansikte drar lite åt gult med denna.

För de där tillfällena då du känner att du inte har ork, behov eller tid att sminka din hy till perfektion, och känner att det är helt okej att lite imperfections syns igenom sminkningen, passar Dream Pure BB Cream superbra. Den är perfekt de där dagarna då du typ ska lurka i universitetsbiblioteket hela dagen och bara vill daska på dig nåt som fräschar upp hyn, fylla i brynen och ta ett läppbalsam – som en kärlekshandling till dina medmänniskor för att visa att du bryr dig litegrann iallafall. Enkel, lättanvänd, fräsch, en typisk produkt som i makeupsammanhang kallas för ”easily blendable” – hittar ej bra uttryck på svenska??? Applicera den på samma sätt som du applicerar en ansiktskräm – så enkel är den att använda.

Kostar typ 120 spänn och finns överallt. It’s a no brainer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.