It’s like watching Da Vinci painting the Mona Lisa

purple rain

HERREGUD!!! Nyligen har det dykt upp en videoupptagning från Dat Actual Moment när ”Purple rain”, a.k.a. ett av de vackraste musikstyckena i modern tid, blev till. Jag hade ingen aning om att den spelades in inför livepublik, men flera låtar på skivan har nån slags livekänsla i sig (framförallt ”Baby I’m a star”) så jag är inte förvånad.

Passa på att kolla här innan Prince och hans demoniska party pooper-advokater plockar ner videon (som nån helt random dude från Toledo, Ohio lagt upp??? Äh wtf, ifrågasätt inte). Ärligt, hoppa inte över detta för att du inte pallar, det här är historiskt:

Är det inte magiskt? Står inte vartenda litet fjun på din kropp rakt upp i andakt, för att du är förvissad om att du precis har bevittnat ett stycke musikhistoria? Förstod publiken vad de var med om? Hur kan Prince ha improviserat så mycket? Varför är han så perfekt? Så många frågor. Inspelningen ovan ger alla svaren.

Åh. Gud finns.

UPPDATERING:
Jahopp. Nu har hans party pooper-advokater hittat klippet. 🙁

En kommentar

  1. nejjjj jag missade det :nose: har varit ett purple rain-fan sedan unga år. hela skivan, det är någonting så känslosamt över den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.